do TG01 działa zwykła ładowarka na microusb - kupiłem swoją za 10zł nową z jakichś niemarkowych i śmiga bez zarzutu
pasuje też mniej więcej futerał od spv2000 - kosztuje grosze - ale żeby TG01 nie latała to dociąłem kawałek pada spod myszki

folii na ekran - też jest sporo dużych, ale tu już nożyczki się kłaniają - na mojej są nawet kratki żeby ciąć w linii prostej
moja opinia na temat baterii jest bardzo pozytywna - jak na 1000mha działa nadzwyczaj długo nawet mimo intensywnego dzwonienia - na dzień wytrzymuje bez problemu SR podnosi info o 10% - o ile ktoś wgra soft do prezentacji procentowej
co do głośności problem rozwiązał pakiet:
wow tg01
patch poldo's volume od Touch hd
i podgłośnienie na maxa w trakcie rozmowy
iiii przykładanie ucha tam gdzie słychać - to się okazało przyczyną słabej słyszalności u mnie a nie głuchota na jedno ucho

jakość oceniam na zadawalającą a nawet ciut lepiej
hands free - działa czyściej niż HTC kaiser - ale czasami nie słychać niczego - to wina wm6.1 w wersji toshiby bo tg01 głupieje i nie rozłącza się samoczynnie
system u mnie zarządza SPB shell 3.01 - i nie zgłaszam większych problemów - jest szybki i przyjemny i u obcych zbija wszelkie komentarze o wyglądzie
co do nawigacji to AM działa niezwykle płynnie i nie chrzani się - ale są jakieś problemy z dźwiękami - np. różnice w głośności - śmiem twierdzić, że AM jest tak kiepsko zoptymalizowana że bardzo płynnie zadziała dopiero na 1.3-1.5ghz procesorze
TT 7 działa rewelacyjnie - płynność powala nawet z dużymi poi - a najnowsze mapy mają budynki 3D lepiej przemyślane niż te z AM są małe i nie przeszkadzające - i same mapy też już TT ma dokładniejsze w wesji 835.XXXX
iGO8 świruje bez ingerencji w konfiguracje i ma VGA zaledwie - ale po odpaleniu w 800x480 WVGA działa niesamowicie płynnie - jest idealnie - jakby jeszcze mapy dopracowali były fullwypas
Garmin działa średnio jak zwykle na PPC - ale do adresów i małych uliczek jest niezastąpiony
doskonale sprawdza się w navi autorotacja pomimo że lubi przymulić - odwraca zawsze navi tak jak chcemy
nawigacje testowałem na zewn.gps qstarz 816 - fix łapie szybciej niż htc kaiser - ogólnie wszystko jest szybciej fajniej i przyjemniej

jest też łyżka dziegciu w garncu miodu - otóż prowadząc z navi auto jak zadzwoni fon to navi jest w tle i nie ma przycisku żeby przywrócić na pierwszy plan - więc albo dzwonienie albo navi - tu stary kaiser HTC wypadł lepiej bo ma guzik hardwarowy wejścia na menu