Za to ja wciąż się zastanawiam... HTC Leo- za drogie, odpada (nawet przed premierą to wiem

) no i z tych ciekawych zostaje Omnia2 i Tg01, którą chciałam od początku... zastanowiłam się nad + i - tych urządzonek i wychodzi coś takiego:
TG01:
- Słaba bateria (to wciąż nie wiem jak się sprawuje w rzeczywistości.. jednak 1Ah wydaje mi się przegięciem :/ największy -)
- Kiepskie materiały wykonania (ta klapka.. no cóż, chyba wywiercę tam dziurę na reset i spokój..)
- Brak jakiegokolwiek d-pada (w iphone może i się da, tam tak system jest przygotowany, ale WM :/)
- Słaba jakość rozmów (przeżyję, w końcu mam g900)
- Cam bez flasha i ogólnie nieciekawa (nie jestem fanatykiem zdjęć, więc też przeżyję)
+ Cena xD
+ CPU
+ delikatny ekran (super reaguje na dotyk, tak?)
no i tak trochę offtopowo ale to co myślę o Omnii 2:
-Słaba widoczność w świetle (ponoć polepsza się po wyłączeniu automatycznego nastawiania podświetlania ale i tak); -wolny CPU (800mhz<->1Ghz i to energooszczędny? Chyba lepszy Snapdragon, mimo że to qualcomm); -mały ekran (3,7") -w jedynce ponoć gwoździem po ekranie trzeba było pisać by załapał...(wielki -)
+Super bateria (1,5Ah); +dobry aparat i radio(takie tam bajery w sumie), +8/16GB+microSD na pokładzie +AM-OLED
Jestem ciekawa co zjada więcej prądu.. zestaw Snapdragon+zwykły TFT czy Samsung 800mhz+AM-OLED- nie wnikając w różnice wielkości ekranu czy baterii itd.
Może ktoś jeszcze podzieli się informacjami o żywotności baterii w jego przypadku

? Bo po g900 mam już dość wariactw-> niby super na tamte czasy ale ani filmiku się nie włączyło gdy się wiedziało, że bateria musi do wieczora wytrzymać ani nic innego.. w rezultacie, zwłaszcza teraz, gdy bateria jest stara i zużyta(muszę ją wymienić w końcu), pda robi się gorszy od jakiegoś telefonu a'la se k800, bo nie mogę nic na mieście włączyć by wytrzymał do kolejnego podłączenia do gniazdka... Także proszę o szczerą krytykę xD
Albo + i - na temat tg01?