TG01 i TF3D

• 6 Odpowiedzi
  • 2255 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TG01 i TF3D
« dnia: Grudzień 14, 2009, 01:05:14 »
Witam wszystkich. Troszkę ostatnio się bawię tośką, jako że jest to pierwsze pda tej marki. Z nudów postanowiłem wgrać caba z TF3D z nadzieją że się uda ;-). I ... udało się połowicznie. testowałem TF3D beta 2 i TF3D beta 3 z xda. co do TF3D beta 3 to działa, nie zamula nawet, ale nie dział odtwarzacz mediów. wyświetla się komunikat o błędzie audiomenagera ( w TF3D beta 2 jest tak samo). Poza tym  w TF3D beta 3 nie działa w ustawieniach opcja ustawienia tapety dla manili, oraz nie działają modyfikacje np. glass clock itp. (tzn. nic się nie zmienia mimo instalacji cabów). Tapeta działa za to w TF3D beta 2 !!. Nie działa też opcja Comm Manager w ustawieniach TF3D beta 3  i TF3D beta 2. Różnice programowe wychodzą, choć zarówno jedna jak i druga manilka działa bez zamulania tośki. Jak komuś nie przeszkadza brak niektórych zakładek (a w zasadzie ich nie działanie) to może się pobawić. Aha i działają modyfikacje ikonek na belce górnej z xda (czasem nie do końca bo np jest ikonka sieci, ale zniknęły kreseczki zasięgu ;-) ) To tyla pobawię się jeszcze to popiszę.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: TG01 i TF3D
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2009, 01:48:31 »
Czego to ludzie nie wymyślą... a ja na HD2 wywalam TF3d i używam MS ;)

Manila suxx, takie jest moje zdanie ;)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2009, 10:52:38 »
miałem któregoś Tflo3D na 6.1 ale miał jedną podstawową wadę która go dyskwalifikowała - zazwyczaj jak TG01 uśpiła się to już potem tylko SR pomagał - i wszystkie wersje tak miały - bo był lament z tego powodu na xda

może się coś zmieniło na plus - ale w dobie SPB shella to już tylko dla fanów  :grin:

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2009, 12:19:37 »
miałem któregoś Tflo3D na 6.1 ale miał jedną podstawową wadę która go dyskwalifikowała - zazwyczaj jak TG01 uśpiła się to już potem tylko SR pomagał - i wszystkie wersje tak miały - bo był lament z tego powodu na xda

może się coś zmieniło na plus - ale w dobie SPB shella to już tylko dla fanów  :grin:

Nie zauważyłem zawieszenia się tośki ;-). Teraz testuję panele z X2. zobaczymy.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2009, 12:23:55 »
wrzuć proszę linki do tych Tflo3D to też przetestujemy skoro nie ma zwisów - w sumie to dobra wiadomość, że poprawili błędy bo jak by wyszła wersja 2.6 to chętnie bym na dłużej potestował

a te programy co nie działają to wewnętrzne HTC są i stąd brak możliwości odpalenia

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2009, 12:50:47 »
wrzuć proszę linki do tych Tflo3D to też przetestujemy skoro nie ma zwisów - w sumie to dobra wiadomość, że poprawili błędy bo jak by wyszła wersja 2.6 to chętnie bym na dłużej potestował

a te programy co nie działają to wewnętrzne HTC są i stąd brak możliwości odpalenia

Link do XDA gdzie są wszystkie wersje TF3D.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=448178

co do manili 2.5 lub 2.6 to niestety nie ma jeszcze wyciągniętego caba, ponieważ jest ona zbyt bardzo zintegrowana z WM, więc pozostaje czekać na rozkodowanie romu z tośki i jakiś ugotowany z manilią.

*

Offline Szakalabombas

• 366
    • Silesiarock.pl - Portal śląskiej społeczności muzycznej
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 14, 2009, 18:13:04 »

Miałem dokładnie ten sam problem na 6.5. Wywaliłem... :)