Tak wykonałem 3 testy, wg. kryteriów:
- 1 rozmowa, pomieszczenie, cisza
- 2 rozmowa, pomieszczenie, muzyka w tle
- 3 na zewnątrz
Test na prawe i lewe ucho (bo niektórzy tak zalecali, w związku z umiejscowieniem mikrofonu). Testy wykonałem z włączonym i wyłączonym 3G (jak się okazuje w tym przypadku nie zmieniało to nic).
Generalnie test 1 i 2 przeszedł idealnie, przy trzecim zdarzało mu się delikatnie przerwać, ale na pewno rzadziej niż zwykle.
Jakość na słuchawkach jest świetna, na głośniku muzyka delikatnie zrywa przy wysokich tonach, ale myślę że to kwestia regulacji.
Jutro przetestuję jakość rozmów w drodze do pracy. Za wcześnie żeby metodę polecać, i na pewno metoda ta nie rozwiąże problemu w 100%, dodam że już bywało tak że Tośka nie zrywała dźwięku wcale również bez SRS WOW, więc to może być przypadek że teraz dobrze działa.
Ps. już kiedyś instalowałem SRS WOW na początku mojej przygody z TG01, nie dał się odinstalować i zdarzało mu się po pewnym czasie wieszać sprzęt, skończyło się na HR. Nie wiem jak ta wersja z XDA i Modaco, ale puki co nie wykazuje żadnej niestabilności.
Edit: Jest poprawa, teścik zrobiony. Muzyka gra duuuużo lepiej, wydaje się że jakość połączeń jest znacznie lepsza! Dzisiaj przynajmniej nie słyszałem mojego ulubionego tekstu "może pan powtórzyć?".