Pulpit zdalny

• 6 Odpowiedzi
  • 1036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
Pulpit zdalny
« dnia: Kwiecień 18, 2010, 00:35:53 »
Próbował ktoś połączyć się z pulpitem zdalnym za pomocą tośki? Wypróbowałem już ze trzy wersje Remote Desktop Mobile i żadna nie była w stanie się połączyć.
Wiem, że można zainstalować VNC na kompie i klienta na tośce, ale taka opcja niestety mi nie pasuje.

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
Odp: Pulpit zdalny
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2010, 01:21:50 »
Nie pamietam dokladnie dlaczego, ale to mi nigdy nie chodzilo, a na innych PDA bylo bardzo ograniczony. Natomiast z2 remote2pc chodzi wysmienicie, o ile ustawisz przekierowanie portow na routerze, albo podlaczysz kompa i komorke bezposrednio do neta. Chodzi bardzo dobrze (choc zzera baterie w trybie ultraekspresowym, gora 2h), jest nawet dzwiek jesli twoj pc obsluzy. Szlo pograc w WoWa  z wykladu na komorce (pograc w sensie zajrzenia na aukcje i poczte...) Z2 jest bardzo konfigurowalny i ma wiele opcji, w tym panel transferu plikow - bardzo wydajny.

I'm 12 and what's this?

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2010, 02:26:42 »
jak skoncze z romem moze zainteresuje sie tematem :) narazie bawie sie MyMobiler czyli ekran z ppc na kompie podlancza sie go albo przez active sync albo przez wifi po IP wygodne bo nie trzeba po toske zasuwac jak jest pod ladowarka albo lezy na kompie podpieta pod usb a ktos cos napisze :D

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2010, 09:12:57 »
Jest b. profesjonalna i droga aplikacja "Pocket Controller-Pro", gdzie zdalny pulpit jest jedną z funkcjonalności.
Nie słyszałem, aby to nie działało na jakimkolwiek urządzeniu z WM.

*

Offline maciek90

• **
  • 158
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2010, 09:56:46 »
Niestety potrzebuję czystego pulpitu zdalnego, bo chcę się łączyć z siecią na wydziale, a tam nie mogę nic instalować.
Na G900 standardowy RDM działał bez problemu, na TG01 zatrzymuje się na "Connecting..."

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2010, 14:48:21 »
kiedyś korzystałem z tego, ale nie wiem jak to na tosi będzie funkcjonowało

*

Offline maciek90

• **
  • 158
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2010, 21:13:29 »
Niestety jest to jedna z wersji, które sprawdzałem.
Do komputera z uruchomionym pulpitem zdalnym nie dochodzi nawet informacja, że toshiba chce się połączyć.