Witajcie,
Od pewnego czasu mam problem. Mianowicie jeśli ktoś do mnie dzwoni to zdarza się że mnie nie słyszy (wcale), nie chodzi mi tutaj o problemy z jakością połączenia, ale o same połączenie. Problem nie występuje zawsze, załóżmy sytuację:
Połączenie nr. 1. Dzwoni do mnie osoba X, łączy się ze mną, ja słyszę ją ona nie słyszy mnie.
Połączenie nr. 2. Dzwoni do mnie osoba X, łączy się ze mną, ja słyszę ją ona nie słyszy mnie.
Połączenie nr. 3. Dzwoni do mnie osoba X, łączy się ze mną, ja słyszę ją ona słyszy mnie (wszystko jest normalnie)
Jeśli natomiast ja wykonuję połączenia to wszystko działa w najlepszym porządku. Cały temat dotyczy jedynie połączeń do mnie a nie ode mnie. Problem występuje losowo, raz jest wszystko ok, innym razem występuje problem przy 3 połączeniach pod rząd, innym razem przy 1.
Używam oficjalnego ROMU po UPDATE ze spolszczeniem NICUS'a. W systemie znajduje się jedynie standardowy zestaw aplikacji + Mobile Shell 3.5.4, aplikacja do FACEBOOK'a, MIDOMI, Miasto Muzyki, Opera i Skyfire.
Żeby wyeliminować problem zrobiłem HR, niestety nie przyniosło to żadnych skutków a problem występuje nadal. Czy ma ktoś jakieś sugestie, propozycje rozwiązania czy coś

?
Edit: Jako ciekawostkę (być może ważną) dodam że problem może leżeć po stronie operatora. Jeśli ktoś ma podobny problem (operator ORANGE) to proszę o wypowiedź. Ciekawostka że problem zaczął się w okresie tych największych opadów deszczu na Śląsku. Może to jakieś uszkodzenia infrastruktury a nie wada Tosh?