Zarządzanie prockiem - pytanko

• 6 Odpowiedzi
  • 846 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mps

• *
  • 85
  • Sprzęt: TG01, HD2
Zarządzanie prockiem - pytanko
« dnia: Sierpień 18, 2010, 15:00:10 »
Witam

Jak wszyscy wiedzą Tosia wyposażyła nas w programik do zarządzaniem energią gdzie mamy dwa przedefiniowane tryby (best i power safe) oraz usera.
Ale tryby te trzeba zmieniać ręcznie - czy nie ma jakiegoś programiku (a`la xscale) żeby to działało dynamicznie od potrzeby obciążenia procka ?

I przy okazji drugie pytanko :)

Mam telefon przy pasku w kaburze - wsiadam do auta odpalam - tel łączy się z "bluetoothem" - wszystko pięknie ale ekran się włącza z blokadą ale przez to że jest w kaburze cały czas się naciska i nie wygasza co po np 2 godzinach jazdy skutecznie mi drenuje baterie. Nie można coś zmienić aby tel się nie wybudzał po połączniu z "blutkiem" ?

Pozdrawiam
N1011->N2110->N3110->N9110->N9210->M3000->G900->TG01->HD2

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
Odp: Zarządzanie prockiem - pytanko
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2010, 20:53:36 »
Co do pierwszego pytania, to działa to dynamicznie. Ustawiając Low, Medium, High ustalasz tak jakby górny limit wydajności procka.

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2010, 21:18:11 »
Potwierdzam wiadomosc Macka90, jest to tzw. liczba mnoznikow procesora.

A co do 2 pytania, to niestety nie ma takowego programu. Poniewaz gdy telefon wchodzi w tzw. stan uspienia wtedy wszystko jakby "zwalnia obroty" i niektore funkcje poprostu sa wyciszone. Dlatego po uspienia PDA np. muzyka przestaje grac, natomiast sa programy ktore oferuja jedynie wygaszenie ekranu co jednak badz co badz obniza pobor pradu, pozostale funkcje PDA dzialaja jak na wybudzonym urzadzeniu.
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline maciek90

• **
  • 158
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:59:25 »
A może zna ktoś sposób na modyfikację profilu Power Saving? Dokładniej brakuje mi tam zaznaczonej opcji Restrict sleep mode.

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2010, 14:13:31 »
Power Saving jak sama nazwa mowi jest juz z gory nastawiony na oszczedzanie energii. Przez co Toshiba wykluczyla jego modyfikacje.

Sa dwa profile stale i dwa elastyczne, tzw. uzytkownika.
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline maciek90

• **
  • 158
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2010, 15:27:41 »
W tym problem, że te dwa profile u mnie się jakoś łączą w jeden. Ustawienia procka z jednego są kopiowane do drugiego.

Zamiast zmieniać wydajność procka z Medium na Low w profilu użytkownika, przełączyłbym tylko na Power Saving, gdyby tylko można było włączyć Restrict Sleep Mode.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2010, 00:25:44 »
mam taki sam problem jak kolega powyzej, ale w sumie to sie juz przyzwyczailem do tego