Kupujemy Toshibę TG01 - gdzie jest tanio?

• 52 Odpowiedzi
  • 12740 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
Odp: Kupujemy Toshibę TG01 - gdzie jest tanio?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 02, 2009, 21:14:19 »
NO chyba ze dostane dofinansowanie na firme z uni to wtedy zaszaleje, ale marne szanse na te 40tys :-|.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline marcin68

• 20
  • Sprzęt: Universal, Trinity, Blacstone, TG01, HTC Desire HD
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 02, 2009, 21:24:24 »
a gdzie mozna kupic TG01
- z gwarancja w PL, realizowana w serwisie Toshiby
- nowa
- po polsku / angielsku
- bez simlocka
- z FV
Może tutaj http://www.tions.pl/palmtopy/toshiba-tg01 ?

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 02, 2009, 22:09:30 »
Kogos tam pogielo, 1300 cena fajna , za 2tys w zyciu bym nie dal.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 02, 2009, 22:57:01 »
Spolszczenie 100% 6.5, hmmm....  :mrgreen:

I'm 12 and what's this?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 02, 2009, 23:24:40 »
a gdzie mozna kupic TG01
- z gwarancja w PL, realizowana w serwisie Toshiby
- nowa
- po polsku / angielsku
- bez simlocka
- z FV
Może tutaj http://www.tions.pl/palmtopy/toshiba-tg01 ?

ja wiem czemu jest droższy -  to wynika z drugiej kamery którą zawiera sprzedawany przez nich pda i radio z rdsem - ale co tam - już nie takie rzeczy się sprzedawało  :P

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 02, 2009, 23:26:49 »
Spolszczenie pewnie moje ;] eh ludzie...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 03, 2009, 06:33:36 »
Spolszczenie pewnie moje ;] eh ludzie...

no to ujdzie jeszcze - wesoło będzie po HR u takiego nieszczęśnika

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 03, 2009, 09:06:47 »
Dlatego ja zrobiłem właśnie pełny backup po wgraniu spolszczenia. Jeden pliczek .exe, który wystarczy kliknąć po HR. Nigdy nie wiadomo kto kupi telefon, a potem będą problemy.

A tą TG01 z tions.pl chętnie bym wziął żeby sprawdzić, czy ukradli nam spolszczenie. W końcu każdy towar z zakupów internetowych można zwrócić do 10 dni. W dodatku mają niezgodność towaru z opisem.

*

Offline januszzbych

• *
  • 98
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i nie z EuroAGD
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 03, 2009, 09:49:09 »
Sklep Tions kupuje Tg01 w eBay po wplacie kasy z gory badz zaliczki, Tg01 normalna bezd drugiej kamerki i tak spolszczenie stosuja od naszego kolegi z forum, oszusci !!! lepiej kupic na eBay jak juz chcecie dopuki nie ma oficjalnej sprzedazy to czysta glupota kupowac po takich dziwnych sklepach a jak ktos nie ma co z kasa robic to miloej zabawy :) ja juz po Toshibie nigdy nie kupie, zreszta sugerujcie sie kolega Vonski-m ktory mial pojecie o sprzecie mogla duzo pomoc a sam mial dosc Tg01, poczytajcie sobie forum XDA oprocz glupich tekstow i glupich pytan zero jakiegokolwiek wsparcia, dlaczego poprostu ktos kto mial pojecie to sie pozbyl ciezaru i nie liczcie ze cos do TG01 wyjdzie :) ja jestem zadowolony ze udalo mi sie kloca sprzedac i nie musze sprawdzac na kazym forum po kolei co wyszlo nowego do Tg01 :) nastepny moj telefon to: http://gizmodo.com/5395712/sony-ericsson-xperia-x10-sonys-first-android-device-announced nigdy tela z WM :)
ANDROID to jest TO :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 03, 2009, 10:10:18 »
Nie od końca tak. Sprzedałem Tośkę, bo coś musiałem sprzedać. A HD nie mogę, bo procesuję się z pajacem, który mi go sprzedał i do dziś nie dostarczył dowodu zakupu.
Jeśli pojawią się w końcu custom ROMy (lub chociaż możliwość wgrania EN do niemieckich Toshib) i cena będzie dalej przyzwoita, to wcale nie wykluczam, że kiedyś ją jeszcze kupię.

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 03, 2009, 14:51:45 »
@vonski podrzuciles mi bardzo ciekawy pomysl z tym backupem musze tylko sprawdzic czy bedzie usuwalo takze foldery niemieckie tak jak np ja zrobilem recznie. jesli tak to uprosci mi to bardzo sprawe z poprawkami do spolszczenia bo latwiej mi wprowadzic zmiany recznie niz potem przeniesc je na cab;/ (zazwyczaj po kilku nieudanych probach trace zapal na 2 dni :P)

*

Offline SergeantMattBaker

• 16
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 04, 2009, 12:59:19 »
Ostatnio na angielskim ebayu nowa tośka bez simlocka poszła za 190f w dodatku gość wysyłał poza uk. warto czasami zaglądnąć tam bo można całkiem tanio trafić. Sam za swoją dałem niewiele więcej.

W razie jakby ktoś nie wysyłał poza uk mogę odebrać i wysłać do Polski, jak coś to PW.

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 04, 2009, 13:33:01 »
Sklep Tions kupuje Tg01 w eBay po wplacie kasy z gory badz zaliczki, Tg01 normalna bezd drugiej kamerki i tak spolszczenie stosuja od naszego kolegi z forum, oszusci !!! lepiej kupic na eBay jak juz chcecie dopuki nie ma oficjalnej sprzedazy to czysta glupota kupowac po takich dziwnych sklepach a jak ktos nie ma co z kasa robic to miloej zabawy :) ja juz po Toshibie nigdy nie kupie, zreszta sugerujcie sie kolega Vonski-m ktory mial pojecie o sprzecie mogla duzo pomoc a sam mial dosc Tg01, poczytajcie sobie forum XDA oprocz glupich tekstow i glupich pytan zero jakiegokolwiek wsparcia, dlaczego poprostu ktos kto mial pojecie to sie pozbyl ciezaru i nie liczcie ze cos do TG01 wyjdzie :) ja jestem zadowolony ze udalo mi sie kloca sprzedac i nie musze sprawdzac na kazym forum po kolei co wyszlo nowego do Tg01 :) nastepny moj telefon to: http://gizmodo.com/5395712/sony-ericsson-xperia-x10-sonys-first-android-device-announced nigdy tela z WM :)

Kolega Vonski ma wejscia i firme jak mniemam :P. XDA oferuje wsparcie dla HTC, reszta to raczej hobbystyczne  (jak LennySH z Dell-ami). Jak poczytasz temat z ROM-ami do TG01 to na poczatku jest bardzo szczegolowo podane co probowano zrobic z flashowaniem ROM-ow. Cos na TG01 wyjdzie jesli tylko cos na G910 wyjdzie - na razie mamy sprawny 6.5 i brakuje jedynie wersji jezykowej. Do tego TG01 jest nadal najszybszym i najwiekszym (ekranem) PDA na rynku, za glupia cene. Dostalem ostatnio oferte na 3GS 32gb za 500$ to odmowilem z miejsca.
A co do Twojego podejscia do TG01 to masz humory jak stara panna morfinistka - ktos kto ma pojecie zatrzyma TG01 jak najdluzej, chyba ze chce i nie zal mu na HD2.

I'm 12 and what's this?

*

Offline marcin68

• 20
  • Sprzęt: Universal, Trinity, Blacstone, TG01, HTC Desire HD
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 08, 2009, 21:25:45 »
Ja zatrzymam Tośkę co najmniej jeszcze przez parę m-cy. A HD2 na szczęście tanieje w oczach. Do polskiej premiery handlowej jeszcze 12 dni a cena stopniała już z 2999 na 2550 :) Mój apel do HTC : Tak trzymać dalej to obiecuję że przygarnę młodszego brata dla mojego HD-eka :)

« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 27, 2009, 23:13:13 »
Witam wszystkich, sorry za odkop, ale szukam tela w cenie do 1.5k z jak największymi możliowściami. Wybieram między Omnią HD, Omnią II i może gdzieś dorwię TG01. I tu rodzi się pytanie:
a)czy warto
b)jak z gwarą w PL
c) gdzie warto kupić?
Jeśli nie, to który z 2 konkurentów wybrać? (jak najlepszy wyświetlacz i multimedialność się liczy, teraz mam 1 wypust Omni)
kupię sprawną Nokię 9000/9110 im taniej tym lepiej. Sprawną, najlepiej menu pol/ ang lub ewentualnie niemieckie. Bateria może być dojechana- kupię nową.

*

Offline evomac23

• 1
    • ev0mac blog
  • Sprzęt: iTouch MC0086
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 28, 2009, 21:41:49 »
Miałem okazję bawić się Toshibą TG01 i Omnią II i osobiście mi przypadła go gustu tośka i ją polecę ale pamiętaj, że ma mały akumulator w stosunku do takiego procka. Jeżeli nie wybierzesz tośki to bierz omnię II z HD daj sobie spokój bo ma symbiana. Niestety ale symbian mnie wkurza więc będę polecał Omnię II.

« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 28, 2009, 21:48:35 »
Czekam na więcej opinii i odpowiedzi na moje pytania
kupię sprawną Nokię 9000/9110 im taniej tym lepiej. Sprawną, najlepiej menu pol/ ang lub ewentualnie niemieckie. Bateria może być dojechana- kupię nową.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 28, 2009, 23:47:35 »
Czy warto to kwestia gustu. Za te pieniądze to bardzo dobry sprzęt, szybki i wydajny, choć support Toshiby woła o pomstę do nieba. HD2 też wyszedł z workiem błędów, ale już jest z 5 fixów i update ROMu i powoli wszystko działa jak należy. A Toshiba jak zwykle ma wszystko w anusie.
Gwarancja w PL jest, o ile posiadasz kopię dowodu zakupu (przynajmniej mi taką informację przekazano).
A kupić możesz tylko na allegro/ eBayu, bo sprzętu oficjalnie w Polsce nie ma. I raczej nie będzie.

« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 29, 2009, 00:04:56 »
A jak ma się dopracowanie urządzenia w stosunku do Omni II? (Oba są w tej samej cenie). Duża jest przewaga wydajności snapdragona nad tym 800mhz z omni?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 29, 2009, 10:19:33 »
Wydajność jest nieporównywalna (na korzyść Snapdragona oczywiście). Za to Omnia2 jest o niebo lepiej dopracowana software'owo i ma lepszą baterię. Ale to też nie jest sprzęt bez wad- mało RAMu i rysik na sznurku...

*

Offline kosiek

• 8
  • Sprzęt: Toshiba G810
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 29, 2009, 11:23:05 »
Ktoś się tu pytał o gwarancję na terenie Polski i 'Serwis Toshiby', więc:
1. Toshiba nie ma polskiego oddziału od telefonów i PDA. :E A TG01 nie jest w żaden sposób oficjalnie dostarczana do Polski, ale to już wiecie.
2. Telefony Toshiby serwisuje CCS [kto ma G500 / G810, ten wie]. I dajcie mi wiarę na słowo, nawet jeżeliby mieli książki serwisowe do TG01 i części(a tych ostatnich nawet do G810 nie mają :P) to nie chcielibyście, żeby ONI serwisowali Wasze Tosie ze Snapdragonem.
Kup Toshibę - gwarancja 'słusznego' wyboru!

*

Offline Ziem

• **
  • 108
  • Sprzęt: HP iPAQ 214
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 29, 2009, 11:28:42 »
Ktoś się tu pytał o gwarancję na terenie Polski i 'Serwis Toshiby', więc:
1. Toshiba nie ma polskiego oddziału od telefonów i PDA. :E A TG01 nie jest w żaden sposób oficjalnie dostarczana do Polski, ale to już wiecie.
2. Telefony Toshiby serwisuje CCS [kto ma G500 / G810, ten wie]. I dajcie mi wiarę na słowo, nawet jeżeliby mieli książki serwisowe do TG01 i części(a tych ostatnich nawet do G810 nie mają :P) to nie chcielibyście, żeby ONI serwisowali Wasze Tosie ze Snapdragonem.
Dzięki za ostrzeżenie.
To co się u nas dzieje z serwisami to normalnie masakra jakaś. Niszczą sprzęt, podmieniają podzespoły, przetrzymują przez wiele tygodni...

« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 30, 2009, 00:32:33 »
http://allegro.pl/item***.html
POLECAM :) (na przyszłość zapoznać się z regulaminem...)
 C-C-C-C-Combo Breaker za spam i recydywę
(http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143248.msg1188044#msg1188044)
(beju)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 00:53:53 wysłana przez beju »