AM i GPS-Koszty

• 5 Odpowiedzi
  • 1077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM i GPS-Koszty
« dnia: Marzec 08, 2010, 09:27:13 »
Zauważyłem następującą rzecz: Kiedy odpalam AM na samym początku jak jeszcze szuka fixa telefon łączy się z internetem i pobiera dane sprawdzałem na bilingu i jest to za każdym razem 1kb warty 12gr w erze:-) Macie coś podobnego jest na to jakaś rada czy też coś w ustawieniach AM zmienić chociaż nie bardzo jest tam co. Zobaczcie u siebie zaraz po starcie AM zminimalizujcie ją i zobaczcie czy wam nie przesyła danych to w sumie trwa chwile bo zaraz się rozłącza ale jest.
I Jeszcze takie pytanko: W telefonie simlock był ściągnięty w orange uk czy jak zrobię HR lub w przyszłości zainstaluję aktualizację oprogramowania to simlock nie zostanie znowu założony?
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 09:39:51 wysłana przez Centaurii »

Odp: AM i GPS-Koszty
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2010, 09:39:16 »
Jeżeli masz wersję AM 6.x to chyba problem leży po stronie systemu Traffic.
Wyłącz opcję traffic albo przełącz na aktualizuj tylko przy synchronizacji z PC.
Nie jestem pewien czy to jest powód ale warto to sprawdzić.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2010, 09:42:14 »
Wszystkie opcje o których wspomniałeś są wyłączone :-(
A co z tym upgradem softu w przyszłości lub HR nie założy simlocka jak był w orange ściągnięty?

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2010, 09:50:00 »
:) :)
Simlock to oddzielny temat.
Możesz spokojnie robić HR, wgrywać dostępne romy a Simlock i tak się nie pojawi.
Mi się nie łączy w każdym razie z netem przy uruchamianiu AM. Nie powinien się łączyć przy wyłączonej opcji Traffic

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2010, 10:01:17 »
A jaką masz wersję AM? Moja to 6.1.0(876)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2010, 10:05:42 »
Tą samą,