[TG01] WM 6.5 (nie) oficjalnie

• 228 Odpowiedzi
  • 31037 Wyświetleń

Odp: [TG01] WM 6.5 (nie) oficjalnie
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 12, 2009, 21:25:30 »
a nie latwiej wlozyc tak karte do doaczonego adaptera i do czytnika kart ? w komputerze bez problem wykryje, ja swaja karte Toshiby opchnalem i kupilem sandisk-a ultra class 6 zero problemow :)
sami piszecie aby chodzila szybko to sformatowac ja w aparacie ale nie moge lipa blad karty pisze

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 12, 2009, 21:27:56 »
a jak niby sformatowac karte jak nie daje sie w aparacie , wkladam ta micro sd toshiby w przejsciowke i do aparatu i caly czas wyskakuje mi blad kartu masakra pomoze mi ktos ??

Pewnie aparat obsługuje karty SD a to jest SDHC i dlatego jej nie widzi. Miałem to samo na jakimś starym cyfraku HPka.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 12, 2009, 21:39:51 »
pisałem już kilka razy na temat karty toshiby - ściągnij sdformatter panasonica i sformatuj z opcjami na on musisz mieć czytnik kart lub usb adapter - sprawdzone i na pewno pomoże - do czasu kolejnego zwykłego formatu pod piecem wtedy czar pryska
i ja mam sandiska class6 8gb - i zero problemów

cokolwiek nie napiszecie o supporcie tośki to co do jednego się zgodzicie - to chore jest żeby wgrywać bety które wyciekły skądś bo się producentowi coś nie chce - i nie obchodzą mnie żadne powody - nic ich nie tłumaczy

///edit
sImPaTicCc1985 po co masz kupować nową kartę jak fabryczna jest - sformatuj ją i po problemie - ona jest class 4 więc nie złom a że jakaś hardwarowo niedorobiona to już inna sprawa

z audio o ile pamiętam to powinien pomóc S2U2 - on ma jakąś funkcję odblokowującą - poszperaj sobie wyszukiwarką - to wina windy a nie telefonu
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 21:48:11 wysłana przez robix1999 »

« Odpowiedź #123 dnia: Październik 12, 2009, 21:52:52 »
pisałem już kilka razy na temat karty toshiby - ściągnij sdformatter panasonica i sformatuj z opcjami na on musisz mieć czytnik kart lub usb adapter - sprawdzone i na pewno pomoże - do czasu kolejnego zwykłego formatu pod piecem wtedy czar pryska
i ja mam sandiska class6 8gb - i zero problemów

czyli najlepiej kupic nowa karte i bedzie oki nie bede musial formatowac tak ??
mam jeszcze jedna prosbe pomuz ktos z tym ze jak slucham na wmp czy na real player muze i zablokuje tel przez boczny klawisz blokady to muzyka robi stop prosze pomuz ktos
Napisane: Październik 12, 2009, 21:43:53
ale co co mi karta na ktora 1h20minut instalowalem automape originalna przez activ sync a na innych fonach i kartach tez przez activ sync idzie w niecale 10minut to po co mi taka karta orginalna sformatowalem juz ja kilka razy w kompie i jakos to samo wiec co zrobic ??

prosze pomuzcie

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 12, 2009, 21:56:14 »
Idź do jakiegoś sklepu z aparatami cyfrowymi ,weź ze sobą kartę pamięci i przejściówkę .
Powiedz sprzedawcy że chcesz sprawdzić , czy dany aparat obsłuży twoją "dużą" kartę (każdy nowy obsłuży SDHC ) i ją sformatuj w tym aparacie .
Podziękuj sprzedawcy za miłą obsługę i ciesz się sformatowaną kartą  :E

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 12, 2009, 21:58:45 »
Na stronie Toshiby w wersji hiszpańskiej (chwilowo nie działa) znajdziesz instrukcję (po hiszpańsku) jak naprawić kartę SD:

http://www.toshiba-europe.com/mobile/Images/Spanish-SD-download-instructions.doc
Trzeba jeszcze ściągnąć stamtąd: “ToshibaRepairSD.cmd”

http://www.toshiba-europe.com/mobile/Images/ToshibaRepairSD_Spanish.rar
Ja formatowałem kartę w cyfrówce, ale ta metoda też chyba działa.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 22:01:34 wysłana przez pdakocjo »

« Odpowiedź #126 dnia: Październik 12, 2009, 22:02:39 »
a ten program S2U2 jest do bani ja nie chce instalowac dodatkowych programow , poprostu aby tak juz bylo jak np w htc bez takich programow jak np S2U2 moge normalnie zablokowac i gra a ty mi tu dajesz jakis dodatkowy program :(

dzieki za mile checi ale nie chce dodatkowego programu tylko moe ktos to obszedl i wie co i jak i zapoda linka
Napisane: Październik 12, 2009, 22:00:00
Na stronie Toshiby w wersji hiszpańskiej (chwilowo nie działa) znajdziesz instrukcję (po hiszpańsku) jak naprawić kartę SD:

http://www.toshiba-europe.com/mobile/Images/Spanish-SD-download-instructions.doc
Trzeba jeszcze ściągnąć stamtąd: “ToshibaRepairSD.cmd”

Ja formatowałem kartę w cyfrówce, ale ta metoda też chyba działa.

dobra ale powiedzcie mi jedno czy jak kupie nowa karte lepsza to tez bedzie taki problem czy nie bo to mnie najbardziej interesuje bo i tak jak co bym bral 16gb  to jak tezz taki sam bedzie problem z nowa karta ??

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 12, 2009, 22:07:41 »
w htc jest dokładnie to samo z blokadą audio więc nie pisz jak nie wiesz - to wina windowsa a nie hardware

« Odpowiedź #128 dnia: Październik 12, 2009, 22:10:48 »
w htc jest dokładnie to samo z blokadą audio więc nie pisz jak nie wiesz - to wina windowsa a nie hardware
o to chodzi wina windowsa czy tel to jedno i to samo warzne ze w htc dziala poprawnie a w tg01 nie :)

a teraz prosze powiedzcie mi jezeli kupie nowa karte to juz nie bede mial takich problemow i nie bede musial formatowac specjalnie w aparacie ta ?? :D

*

Offline maciek833

• 307
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 12, 2009, 22:21:36 »
Lepiej wydać kasę? czy sformatować? Sam pomyśl , co by zrobiła by mądrzejsza osoba..

@
Ciekawe co się okaże jak skończą update strony toshiby ,zapewne nic ,ale po cichu liczę :D
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 22:23:45 wysłana przez maciek833 »
N70--->G900---->TG01---->Samsung Galaxy SII

« Odpowiedź #130 dnia: Październik 12, 2009, 22:28:11 »
Lepiej wydać kasę? czy sformatować? Sam pomyśl , co by zrobiła by mądrzejsza osoba..

@
Ciekawe co się okaże jak skończą update strony toshiby ,zapewne nic ,ale po cichu liczę :D

ale nie mozecie napisac tylko czy na nowej karcie bedzie nadal ten problem czy nie bedzie juz tego problemu z czasem instalacji automapy ??

///edit napewno nic nie bedzie nowego po updeicie strony toshiby cala niedziele tez byl updeit i co nic nie wrzucili  :(

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 12, 2009, 22:32:55 »
Będzie problem, bo AutoMapy i żadnych innych "dużych" programów się przez activesync'a nie wrzuca.

Instalator ma wybór wgrania bezpośrednio na kartę, bez użycia AS i wtedy będzie sporo szybciej.

pozdro

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 12, 2009, 22:33:25 »
ale nie mozecie napisac tylko czy na nowej karcie bedzie nadal ten problem czy nie bedzie juz tego problemu z czasem instalacji automapy ??

Ja Ci mogę napisać: tego problemu na pewno nie będzie, ale znajdzie się inny.

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 12, 2009, 22:34:45 »
Tak na nowej karcie przyspieszy ci zdecydowanie transfer danych, po sformatowaniu tez. Mi przed formatem 700mb film przesylalo  poltorej godziny, teraz pare minut.
Z tymi problemami nie przesadzajcie, ja na chwile obecna mam system stabilny i ustawiony pod siebie i dotego dziala bezproblemowo :ok:.
A jak ktos chce wydluzyc jeszcze zycie bateri to radze zrezygnowac z nakladek na system typu spb, zra baterie, chociaz bez spb jak bez reki i ja zostaje przy nim.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 22:37:45 wysłana przez Konował »
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

« Odpowiedź #134 dnia: Październik 12, 2009, 22:45:10 »
Będzie problem, bo AutoMapy i żadnych innych "dużych" programów się przez activesync'a nie wrzuca.

Instalator ma wybór wgrania bezpośrednio na kartę, bez użycia AS i wtedy będzie sporo szybciej.

pozdro

az tak nie gadaj bo auto mape zawsze instalowalem bedac polonczony przez activ sync i na poprzednich telefonach htc hd  i omnia instalowalo sie nie cale 10minut jest opcja w auto mapie ze mozna zainstalowac na karcie pamieci wlozonej do slotu kompa ale ja tego nie wybieram bo wole opcje instalacji am wybrac przez activ sync i zawsze szlo do 10min a na tg01 chcialem zainstalowac to szlo przez activ sync 1h22minuty jutro kupie nowa karte i moze nawet 16gb mam nadzieje ze bedzie slicznie szla instalacja am przez activ sync :D

dziekuje za odpowiedz  :D

trzymajcie kciuki moze tym razem wrzuca  romy na stronke toshiby :D  , bylo by fajnie :D a calkiem fajnie jak by byla wersja ang dla O1

jeszcze raz dzieki narazie :D

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 12, 2009, 22:46:47 »
Energię żre głównie łączność szerokopasmowa. SPB - nie zauważyłem aby coś pogorszyło w tym zakresie.

Trzeba używać "NoData" i wyłączać wszelką transmisję, kiedy nie jest potrzebna. A finansowo odczujemy to za granicą, kiedy zaczniemy działać w necie w roamingu.

"NoData" oszczędza baterię i kasę.

« Odpowiedź #136 dnia: Październik 12, 2009, 22:54:23 »
Tak na nowej karcie przyspieszy ci zdecydowanie transfer danych, po sformatowaniu tez. Mi przed formatem 700mb film przesylalo  poltorej godziny, teraz pare minut.
Z tymi problemami nie przesadzajcie, ja na chwile obecna mam system stabilny i ustawiony pod siebie i dotego dziala bezproblemowo :ok:.
A jak ktos chce wydluzyc jeszcze zycie bateri to radze zrezygnowac z nakladek na system typu spb, zra baterie, chociaz bez spb jak bez reki i ja zostaje przy nim.

powiem ci tak ; tg01 nie ma duzo wad ale jest kilka ktore mogli by poprawic , 1 to te wylanczanie muzy po zablokowaniu fona , 2 to ta wadliwa karta ale tego juz nie naprawia chyba ze karty wymienia ale nie ma co w to wierzyc , 3 to mogli by dac juz finalny upgreid wm 6.5 co my bysmy mieli radoche i tez niektorzy mogli by zaczac tworzyc nowe bulidy dla nas na podstawie finalnego 6.5 do tg01 , i jeszcze  maly problem ze nie da rady nigdzie wylonczyc ladowania tel jak jest podlaczony do kompa , no i 5 ostatni problem to abysmy mieli upgreid do ang jezyka , to bedzie wszystko bo o bateri nie ma co wspominac bo baterie mozna zawsze nowa kupic , a tak cala reszta jest super , ale niestety niby takie male bledy nie dociagniecia ale nie ktorych nie smacza np mnie ale poczekam zobacze moze cos sie poprawi jak bedzie finalny upgreid wm6.5 na nasze toski  :) :D :) :D

trzeba czekac i liczyc na laske toshiby :( :( :( :P

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
« Odpowiedź #137 dnia: Październik 12, 2009, 23:59:09 »
Z tego co pisza na Modaco, to to byla wina qualcomma i softu na 6.1 - powodowalo ze jakakolwiek karta SD sie krzaczyla po pewnym czasie. 6.5 mial to poprawic, nawet z supportu takie wiesci byly. Ja sformatowalem swoja oryginalna i aparatem, i kamera cyfrowa, i panasoniciem, i dopiero ten ostatni pomogl troche 5gb na karte zajelo godzine z kawalkiem. Class 4 kingstona zajal o wiele krocej, bez formatowania. Zreszta to i tak formatuje na fat32, tylko z dziwaczna wielkoscia alokacji.

I'm 12 and what's this?

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 13, 2009, 07:35:26 »
sImPaTicCc1985  przestan z tym wylaczaniem muzyki, zrobic ci filmik ktory pokazuje ze mi muzyka sie nie wylacza, cos masz skopane u siebie, ja zadnych obejsc nie robilem, po prostu dziala. A tak z ciekawosci jeszcze(nigdy mi nie przeszkadzalo ze sie tel laduje jak jest podlaczony) np w omni bylo to wylanczalne?????
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 13, 2009, 07:45:45 »
ładowanie w wm 6.1 w htc też dało się wyłączyć - ma to sens tylko w jednym przypadku - jak podłączysz do laptopa bez zasilania zewnętrznego - nie widzę innych zastosowań
jest kilka sposobów na odtwarzanie audio przy zgaszonym PDA - sImPaTicCc1985  jak ci nie działa to wykaż trochę chęci i poszukaj sobie na forum rozwiązania

« Odpowiedź #140 dnia: Październik 13, 2009, 14:54:48 »
5 min temu w sklepie orange/ London - wood green/ zrobili mi upgrage do wm 6.5 pro i wszystko jak na razie chodzi jak burza
zycze powodzenia

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 13, 2009, 15:18:48 »
5 min temu w sklepie orange/ London - wood green/ zrobili mi upgrage do wm 6.5 pro i wszystko jak na razie chodzi jak burza
zycze powodzenia

Cieszę się Twoim szczęściem, ale jaką mamy korzyść z tej wiadomości?

*

Offline januszzbych

• *
  • 98
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i nie z EuroAGD
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 13, 2009, 15:42:42 »
chyba jak narazie pozostaje nam sie cieszyc za kolege :)
ANDROID to jest TO :)

« Odpowiedź #143 dnia: Październik 13, 2009, 15:54:29 »
nie chcialem nikogo urazic, wiem ze czekacie na upragniony upgrade ja tez czekalem surfujac pomiedzy toshiba a orange
wiem ze tez w koncu bedziecie to miec uwierzcie w to
pozdrowienia z londynu
btw - jest z tym 6.5 troche zabawy poniewaz wszystkie zainstalowane programy polecialy/ok.20/, mam zrobiony backup ale wole recznie wszystko instalowac od nowa

« Odpowiedź #144 dnia: Październik 13, 2009, 16:09:26 »
nie chcialem nikogo urazic, wiem ze czekacie na upragniony upgrade ja tez czekalem surfujac pomiedzy toshiba a orange
wiem ze tez w koncu bedziecie to miec uwierzcie w to
pozdrowienia z londynu
btw - jest z tym 6.5 troche zabawy poniewaz wszystkie zainstalowane programy polecialy/ok.20/, mam zrobiony backup ale wole recznie wszystko instalowac od nowa

a moze udostepnisz nam instalke tego finalnego romu orange czy nie ma takiej mozliwosci ??

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 13, 2009, 16:53:18 »

a moze udostepnisz nam instalke tego finalnego romu orange czy nie ma takiej mozliwosci ??

/facepalm

Bardziej byloby przydatne gdybys podal nam numer builda, ktory Ci wgrali, mozna porowna z tymi dostepnymi w sieci. Choc pewnie uzyli tego samego co wyplynal 6 pazdziernika.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 16:55:09 wysłana przez Khil »

I'm 12 and what's this?

« Odpowiedź #146 dnia: Październik 13, 2009, 17:18:46 »
upgrade dokonuje pracownik orange, wyciaga moja storage card wklada swoja z instalka i za 10 min jest wm 6.5
podaje numer
windows mobile 6.5 professional
CE OS 5.2.21856(Build 21856.5.0.65)
pozdrowienia

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 13, 2009, 17:34:11 »
upgrade dokonuje pracownik orange, wyciaga moja storage card wklada swoja z instalka i za 10 min jest wm 6.5
podaje numer
windows mobile 6.5 professional
CE OS 5.2.21856(Build 21856.5.0.65)
pozdrowienia

Meh, tez mi upgrade Ci wgrali - taki sam jakesmy sobie sami wgrali juz tydzien temu... Czyli oznacza chlopcy, ze gwarancji nie utracilim, skoro serwisy to samo wgrywaja.
Ciekawe, czy ten update co go ciagle gotuja bedzie mial nowszego builda.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 17:36:22 wysłana przez Khil »

I'm 12 and what's this?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 13, 2009, 18:15:45 »
Zaczyna mnie męczyć ta zabawa Toshiby. Miał być upgrade 6ego, potem 12ego i co? Jest nieoficjalny dla Orange'a, jest dla O2, a normalnego WWE jak nie było tak nie ma, nie wspominając o ojczystym języku. Mam coraz większą ochotę sprzedać TG01 i nie zawracać sobie już nigdy głowy żadnymi zabawkami Made by Toshiba...

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 13, 2009, 18:48:52 »
Zaczyna mnie męczyć ta zabawa Toshiby. Miał być upgrade 6ego, potem 12ego i co? Jest nieoficjalny dla Orange'a, jest dla O2, a normalnego WWE jak nie było tak nie ma, nie wspominając o ojczystym języku. Mam coraz większą ochotę sprzedać TG01 i nie zawracać sobie już nigdy głowy żadnymi zabawkami Made by Toshiba...
Nadal wierzysz, ze rzuca cos innego niz to co juz mamy? Ja mam podejrzenie, ze Toshiba probuje ugotowac update, ktory ocali dane i programy, i zabiera im to duzo czasu. W instrukcji jest napisane by zrobic backup danych na wszelki wypadek, i ze mozlwe ze trzeba bedzie zarejestrowac niektore programy od nowa, ale nie, ze zainstalowac.
Skoro koledze wgrali ten sam upgrade ktory pojawil sie zgodnie z obietnica 6tego, znaczy, ze nie bedzie nic nowszego pozniej. I ze te same buildy sa w nowo sprzedawanych TG01 z 6.5. Mozliwe tez, ze w Hiszpanii, Francji i innych sa takie same pliki, tylko po prostu nie wyplynely do internetu.

I'm 12 and what's this?