[ROM]★(¯ `•.Windows Phone ® 7 UPE[7.x][CS] ★ WM6.5.x UPE[Old Prod.].•´¯)★

• 872 Odpowiedzi
  • 64167 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rodam

• 42
a jak nie wymyślisz to robimy zrzutkę na nowego sprzęta  :mrgreen:
Toshiba Tg 01

*

nokser

No nie przesadzaj  :E
.... muszę coś wymyślić  :wink:
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 09:49:51 wysłana przez nokser »

*

Offline shyniz

• 15
  • Sprzęt: toshiba tg01 htc universal htc magician
czy wam tez telefon kiedy jest podlaczony do kompa i naladowany na maxa zaczyna sie resetowac i generalnie sa problemy z przenoszeniem plikow poprzez kabelek?? mialem z tym proclem na romie noksera z 20 maja i taki sam problem wystepuje na romie z 18 maja

*

Offline maslak

• **
  • 136
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
@UP

Nie zauwazylem u siebie wyzej wymienionych problemow.

Heh, widze, ze wraz ze smiercia tosi nokserowej, umarl nam dzial  :'(

*

nokser

Nie no "...mistrz powrócił, ma się zdrów..."
Ma chwilowo zastępczą  :wink:

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
@nokser coś  się stało?? widzę że nagle twój zapał znikł :-?.Jeśli będzie tak dalej będę zmuszony sprzedać tosie

*

nokser

Nie dlaczego, mam parę zamówień, dlatego to tak trwa

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
Nokser...

A co z 7?

Zaczeły sie juz jakies prace? Kiedy mozemy spodziewac sie jakiejs "bety" do testow?
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

nokser

Nowy ROM w poście #1

Jeżeli chodzi o WP7, to prace trwają. Nie wiem kiedy dokładnie wydam.
A betę dostaną darczyńcy ;) Jak ją zrobię :P

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
Do wakacji dostaniemy jako taka wersje do codziennego uzytku?  :O~
Chodzi naturalnie o WP7.  :E
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

nokser

Zależy kiedy u ciebie zaczynają się wakacje :wink:

Ładuję romik...
Jak zawsze imponująca szata graficzna:)
EDIT:
Niestety problem ten sam co w poprzednim romie...zwiecha przy podłączeniu do komputera. Nie wykrywa mi telefonu, natomiast sama tosia się zawiesza.
Wyłączyłem zaawansowaną obsługę sieci , gdzie wczytało sterowniki...pokazał mi na ekranie komputera obraz toshiby i po sekundzie zniknął...brak połączenia i reset tosi.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2010, 21:47:13 wysłana przez luniopl »

*

nokser

Ładuję romik...
Jak zawsze imponująca szata graficzna:)
EDIT:
Niestety problem ten sam co w poprzednim romie...zwiecha przy podłączeniu do komputera. Nie wykrywa mi telefonu, natomiast sama tosia się zawiesza.
Wyłączyłem zaawansowaną obsługę sieci , gdzie wczytało sterowniki...pokazał mi na ekranie komputera obraz toshiby i po sekundzie zniknął...brak połączenia i reset tosi.
Powiem ci, że jeszcze nie wiem w czym tkwi błąd.
Nie mam go u siebie i nie wiem co to powoduje u ciebie  :(

*

Offline sasio

• **
  • 246
  • Redaktor Mobility
  • Sprzęt: TG01 White & 5230 & N96 & many more
Nokser możesz na PW podrzucić nr konta dla dotacji?
Z kartą mam problemy i zbytnio z PP nie mogę przelewać :)
Postaram się coś zarzucić w połowie czerwca :P
Biała księżniczka zmieniła właściciela...

*

nokser

Jasne.... wielkie dzięki
Podrzucę później dobrze??

*

Offline Dzierzba

• **
  • 178
  • Sprzęt: E60->SE w950i->TG01/MDA Compact IV
Ja dostałem cudo w pozłacanym papierku:)

Długo czekałem na tak dzień jak dziś. Wgrałem i jestem zachwycony. Dosłownie, bez przenośni.
Ikonki, szata graficzna, szybkość działania, wszystko jest na swoim miejscu i działa SUPER! - jutro test GPS,
Pamięć po instalacji 73MB - spadła po aplikacjach wrzuconych przeze mnie do 60MB ale nie narzekam.
Pamięć telefonu 260MB

Nokser ja nie wiem skąd ty ten skin wygrzebałeś ale dosłwnie brak mi słów :)  :ok:

Teraz czekam tylko na to co zrobisz w wolnych chwilach bo pracę nad 6.5.5 uważam za skończoną dla mnie:):):)
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał
Sapgulcząc poprzez mrok!

*

nokser

Słuchaj, ten skin już kiedyś dawałem w jednym ze swoich wydań, jako dodatek.
GPS działa stabilnie, sam testowałem dzisiaj.
zainstaluj TG_Unlock_Ext to będziesz miał 277 - dla Storage ;)

*

Offline Dzierzba

• **
  • 178
Przy twoim poprzednich ROMach nie zmieniałem nigdy skina bo zanim poustawiałem to co chciałem to już nowy wychodził :P

A tam, zostawię tak jak jest - poinstalowałem wszystko co chciałem i mam 223wolnego

Pierwszy BUG - ale ja wiem czy istotny - przy synchronizacji z Media Playerem telefon się restartuje - ROZWIĄZANIE - zmienić w Settings/Connection/USB to PC na Mass Storage i po kłopocie:)
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!

Pierwszy BUG - ale ja wiem czy istotny - przy synchronizacji z Media Playerem telefon się restartuje - ROZWIĄZANIE - zmienić w Settings/Connection/USB to PC na Mass Storage i po kłopocie:)
Nie jestem pewny ale chyba właśnie o tym mówię. U mnie chyba też to jest związane z media playerem ale to łączy się automatycznie przy synchronizacji w Viście natomiast zmiana na mass storage nie załatwi sprawy ponieważ wiele aplikacji trzeba instalować z .exe a nie tylko z .cab'ów z poziomu telefonu. Wg. mnie system w dalszym ciągu ma błąd.
Podepnij nokser swoją tosię do komputera z Windows Vista i napisz czy u ciebie w dalszym ciągu nie ma problemu

*

Offline Dzierzba

• **
  • 178
luniopl najwyższy czas przejść na W7  na PC a nie nadal męczyć ten schrazafraza system vista :D

PS. Ja od 4mc instaluję na jakimś dysku XP tylko po to aby wrzucić żonie na HTC Diamonda 6.5 :) bo ani W7 ani Vista za cholerę nie chcą wykryć go z 6.1 na pokładzie.
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!

Narazie nie planuję przesiadki na W7. Pozatym wszystkie inne romy nie mają tego problemu...miałem już chyba wszystkie dostępne i oświadczam że to pierwszy przypadek z błędem podczas synchronizaji. Poprzednie romy noksera (przed 18.05) nie miały tego problemu jak również wszystkie gotowane romy zwykłe oraz z sense 2.5, wszystkie updaty ze strony tosi, manilla 2d nicus'ia, wm6.1 nie mają problemu z synchronizacją.

*

nokser

luniopl najwyższy czas przejść na W7  na PC a nie nadal męczyć ten schrazafraza system vista :D

PS. Ja od 4mc instaluję na jakimś dysku XP tylko po to aby wrzucić żonie na HTC Diamonda 6.5 :) bo ani W7 ani Vista za cholerę nie chcą wykryć go z 6.1 na pokładzie.
A podmieniałeś stery???

@Lunipl - powiem ci, że jest coś z tym buildem 23569, za cholerę nie da się zrobić na cacy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2010, 23:19:09 wysłana przez nokser »

*

Offline xander122

• 514

A podmieniałeś stery???
wygląda na to że nie.Kolego na wm7 i vista instalujesz windows mobile device center a nie AS

Jedyne co mogłem zrobić to odinstalować całość Windows Mobile device center, co uczyniłem za pomocą revo uninstaller który wywalił mi program wraz ze wszystkimi powiązanymi plikami i całym rejestrem. Niestety ponowna instalacja nie dała pożądanego rezultatu. Nic...poczekam na inny build:P

*

Offline lucasex

• 9
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD

A podmieniałeś stery???
wygląda na to że nie.Kolego na wm7 i vista instalujesz windows mobile device center a nie AS

ja tez jestem na Vista, ku**a
podmienilem stery
mam windows mobile device center i....
restart przy kazdej probie synchronizacji :(

*

Offline shyniz

• 15
  • Sprzęt: toshiba tg01 htc universal htc magician
ja mam windows 7 i to samo, wróciłem do orginalnego romu i jest spokój

*

nokser

Spokojnie znajdziemy rozwiązanie...

Czy ten SPB jest konieczny?? może jednak manilla 2d wypadnie lepiej na naszych tosiach:D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 21:53:39 wysłana przez luniopl »

*

nokser

Heh zobaczymy ;)
Może jakiś mały support od kogoś  :grin:

*

Offline xander122

• 514
http://www.smartphonegurus.com/forums/index.php?/topic/8281-manila-2d-tf2d-for-m900f900x960-wvga/#post237210
dość biedna ale może się zda.kiedyś dodałem do romu manille z kuchni g900 ale ucieło kilka ikon;/