[ROM]★(¯ `•.Windows Phone ® 7 UPE[7.x][CS] ★ WM6.5.x UPE[Old Prod.].•´¯)★

• 872 Odpowiedzi
  • 63730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nokser

To dziwne.... u mnie działa na W7

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
@luniopl przy ekranie kalibracji (1wszym po wgraniu romu) robisz HR przyciskami czyli power camera i vol up i wciskasz reset to juz stara zasada przy gotowanych romach robilo sie tak na Raphaelu BA Asusach etc i rzeczywiscie romy byly stabilniejsze po tej akcji...

Witam
Mam takie pytanie:
Czy da się tak zmodyfikować instalator żeby podczas wgrywania ROM nie uruchamiał sie automat, tylko żeby istniała możliwość wybrania komponentów do wgrania? Pewnie będzie to trudne ale na pewno rozwiązało by kwestię tworzenia wersji ROM i niektórych preferencji .
Pozdrawiam
Jak nie da się czegoś zrobić to daj to komuś kto o tym nie wie ;)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
ROM do wgrania to tak na prawdę już przygotowany obraz binarny. Nie można na nim tak łatwo manipulować jak na systemie plików. Do konfigurowania, co ma być w rom-ie służy "kuchnia".

@luniopl przy ekranie kalibracji (1wszym po wgraniu romu) robisz HR przyciskami czyli power camera i vol up i wciskasz reset to juz stara zasada przy gotowanych romach robilo sie tak na Raphaelu BA Asusach etc i rzeczywiscie romy byly stabilniejsze po tej akcji...
Ale myślisz że to pomoże jeżeli każdy rom bez problemu łączy się z moim windows Vista (nawet w tej chwili 6.1 który pobrałem z xda na próbę). Spróbuje.

ROM do wgrania to tak na prawdę już przygotowany obraz binarny. Nie można na nim tak łatwo manipulować jak na systemie plików. Do konfigurowania, co ma być w rom-ie służy "kuchnia".
Tak dokładnie to chodzi o dodatkowe aplikacje instalowane już po wgraniu romu np SPB, Manila, itp.
Jak nie da się czegoś zrobić to daj to komuś kto o tym nie wie ;)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Tylko co to ma wspólnego z wgrywaniem ROM-u?  :mysli: Co najwyżej program do konfiguracji ("customization")  można wrzucić do rom-u, jak to globalbus robi w swoich obrazach i utworzyć na karcie pakiety do instalacji oraz skrypty je opisujące.

Fajne były te kuchenki do g900:) Każdy gotował w b. prosty sposób to co chciał mieć w romie po czym programik kompresował pliczki tworząc z niego rom:)

*

nokser

Luniopl, taką kuchenkę nie problem napisać  :wink:

To by z pewnością odciążyło ludzi poprawiających stabilność romów(np. Ciebie:P ) od próśb typu...wrzuć keyboard taki albo inny, dodaj manille, spb czy inne albo remote desktop, core player itd. Każdy miałby paczkę ze wszystkimi programami do wgotowania i wedle życzenia sobie tworzył by rom.

*

nokser

No nie jest tak, nie każdy potrafi dodać OEM z Keyb.
Ale jak chcesz, dla mnie to nie problem złożyć zwyczajną kuchenkę

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
wystarczy pobrac sobie win ce cab menager i wydobyc oem z cab i juz gotowe.potem dodac do SYS i juz mamy np klawiature w romie

*

nokser

wystarczy pobrac sobie win ce cab menager i wydobyc oem z cab i juz gotowe.potem dodac do SYS i juz mamy np klawiature w romie
No ja nawet tego nie używam....
Za długo i skomplikowanie...

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
na xda sa programy to zamiany cab od razu na oem... choc ostrzegam czasem nie zadzialaja prawidlowo :P

*

nokser

Te najaktualniejsze działają, jak najbardziej prawidłowo.
Wcześniejsz, jedynie nie tworzyły plików .txt i .rgu w kodowaniu Unicode... no parę innych drobnostek.
Trzeba było poprawiać to ręcznie  :wink:

*

Offline Juventino23

• *
  • 80
  • Sprzęt: Toshiba TG01
No to jutro taką dostaniesz, bo przebudowałem cały OEM, i powiem ci, że nawet GPS działa jak rakieta  :E
kocham Cię.
Forza Juve

*

nokser

Wow co za wyznania  :E
najpierw pełna wersja dzisiaj, a później czysta  :ok: -> może jutro
O ile nie postawie dzisiaj WP7, bo widzę tą sprawę dosyć stosownie i pozytywnie

Po??czone: Maj 20, 2010, 15:08:03
Nowy rom w pierwszym poście
Miłej zabawy
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 15:08:03 wysłana przez nokser »

*

Offline Juventino23

• *
  • 80
Jeżeli mówisz, że GPS działa to pobieram :P
Forza Juve

*

nokser

Nom, pobieraj, prawdę mówiąc, męczyłem ten ROM całą noc testując... nie znalazłem w sumie nic poza tym, że taskbar pokazuje cały czas o 1 % mniej baterii niż SPB  :P

*

Offline Juventino23

• *
  • 80
Jeszcze pytanie którym sddlem to wgrać?
Forza Juve

*

nokser

Z "+", tym modyfikowanym

*

Offline xander122

• 514
na xda sa programy to zamiany cab od razu na oem... choc ostrzegam czasem nie zadzialaja prawidlowo :P
można prosić o link?

*

Offline Juventino23

• *
  • 80
nokser GPS śmiga aż miło.
Ogromne dzięki.
Forza Juve

*

nokser

Cieszę się niezmiernie, z twojej radości  :wink:

*

Offline Gazda15

• *
  • 88
  • Sprzęt: TG01
GPS działa .. ale zaraz ... wogóle nie mogę się połączyć z AS, a jak odepnę kabel to robi się SR  :O w dodatku jak uruchomię 'na kablu' to zwis na SPB ...  :sleepy:

PS. Ale chodzi fajnie :D
Nie jestem leniwy tylko energooszczędny ...

*

Offline Dzierzba

• **
  • 178
  • Sprzęt: E60->SE w950i->TG01/MDA Compact IV
A ja będę na NIE - tragedia, dosłownie. Wolno, baaaardzo wolno. Pisanie sms przypomina torture klawiatura toshiby reaguje jak chce albo wcale. Wybieranie miasta w SPB pogoda palcem przypominało podnoszenie zapałki zdrętwiałą ręką. Power Saving nie działa wcale. Znów wieszają się aplikacje zainstalowane na karcie pamięci.
Ale głównie to wolna praca systemu. Może to wina ustawień w Power Saving ale jako, że nie działa wiec nie wiem.
Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał
Sapgulcząc poprzez mrok!

*

Offline Gazda15

• *
  • 88
  • Sprzęt: TG01
Ja tam takiej niskiej wydajności nie zauważyłem. Więcej RAMu się chwali, ale zaraz ? Ten AS nie działa. Wiesza system po czym następuję auto SR ...
Nie jestem leniwy tylko energooszczędny ...

*

Offline xander122

• 514
sory nokser ale jedyny + tego romu to super działający gps

A na jakim jest to w ogóle buildzie 6.5.5? Bo jeżeli tak to cała wina leży chyba właśnie w tej wersji WM, która działa niestety nie tylko na TG01 okropnie. Ja zainstalowałem ffboys'a WM 6.1 i wszystko chodzi pięknie i diabelnie szybko. Dlaczego na siłę pchacie się w ten niedopracowany 6.5.5?