[ROM]★(¯ `•.Windows Phone ® 7 UPE[7.x][CS] ★ WM6.5.x UPE[Old Prod.].•´¯)★

• 872 Odpowiedzi
  • 65278 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nokser

Jeżeli chodzi o GPS, to na xda-dev piszą, że działa

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
Nokser... Kiedy mozemy liczyc na pierwsze rezultaty w sprawie "siodemki|?
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

nokser

Nokser... Kiedy mozemy liczyc na pierwsze rezultaty w sprawie "siodemki|?
Jeszcze nie wiem dokładnie, na razie spokojnie....

A kiedy możemy liczyć na pierwsze wydanie manilli w romie?? :)

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
ROM chodzi całkiem fajnie, jest Remote Desktop :ok: Karuzela działa w SPB MS. Ogólnie taki już mógłby zostać z jedną małą różnicą: działającym GPSem. Znowu łapie sygnał i na tym się kończy kontakt z odbiornikiem.

*

nokser

No nie wiem czemu wam nie działa. ja nie używam chwilowo.
Hmmm
Jutro dam ROM z SPBMS ;)

Hmmm
Jutro dam ROM z SPBMS ;)
SPBMS?? Chcemy manille:)...znaczy ja chcę:P

Zapodałem obecny romik...w menu klawiatur jest Toshiba keybord...wg. opisu jest usunięta i faktycznie nie można jej używać, jednak napis pozostał:P

ROM chodzi całkiem fajnie, jest Remote Desktop :ok: Karuzela działa w SPB MS. Ogólnie taki już mógłby zostać z jedną małą różnicą: działającym GPSem. Znowu łapie sygnał i na tym się kończy kontakt z odbiornikiem.
Zainstalowałem spbms 3.5.4 i nie działa mi karuzela, w 3.5.3 też ... wogóle nie reaguje przycisk...czemu?
EDIT: Przyczyna znaleziona...brak sterowników akceleracji...nie ma informacji o ich usunięciu z najnowszego romu.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 00:08:36 wysłana przez luniopl »

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
Z tego co wiem to karuzela SPBMS dzialala w trybie 3D na TG01 BEZ STEROWNIKOW Chainfire od wersji 3.5.3 w starszych dzialala wersja soft lub 3D po instalacji sterownikow Chainfire...
@nokser nie usuwales plikow libegl.dll  libgles_cm.dll itp ? niepamietam teraz ktore byly oryginalnie z TG01 a ktore dochodzily ze sterownikami Chainfire... BTW to by tlumaczylo takze dlaczego niektore gry ktore chodza na HD2 nie chcialy odpalic na TG01 :P

No właśnie w tym rzecz że dopiero po odchaczeniu akceleracji 3d uruchamia mi się paskudna zwykła karuzela, a po wgraniu Chainfire driver działają obie. Do tego wybór użycia G-Sensora nie reaguje na ruchy góra, dół-ogólnie mniejsza o to bo jest to wg. totalnie zbędne, ale w każdym razie nie działa:P.

*

Offline nicus

• 632
Gsensor moze wariowac przez zainstalowanie emulatora (poprostu aplikacja moze nie wiedziec z ktorego dll skorzystac) bo jak narazie ten emulator jest niedopracowany i nie polecalbym wgotowywania go na stale...

A co do sterow 3D to tak jak wyzej pisalem wydaje mi sie ze nokser przyszalal i wycial za duzo :P

*

nokser

Tu się przyjacielu mylisz, bo nie przyciąłem tego :P

*

Offline nicus

• 632
Moze dzis wieczorem wgram Twoj rom to poszukam czego moze brakowac :)

*

nokser

No spoko...
Nie wiem może coś się zaposiało, wiesz jak jest z WIN, czasem gubi to i tam to  :wink:

*

Offline Juventino23

• *
  • 80
  • Sprzęt: Toshiba TG01

Co do GPS potwierdzam.
Forza Juve

*

nokser

No rozumiem, ale to już chyba wada systemu... chyba

Połączone: Maj 18, 2010, 13:18:26
Hmmm
Jutro dam ROM z SPBMS ;)

Zapodałem obecny romik...w menu klawiatur jest Toshiba keybord...wg. opisu jest usunięta i faktycznie nie można jej używać, jednak napis pozostał:P

Zainstalowałem spbms 3.5.4 i nie działa mi karuzela, w 3.5.3 też ... wogóle nie reaguje przycisk...czemu?
EDIT: Przyczyna znaleziona...brak sterowników akceleracji...nie ma informacji o ich usunięciu z najnowszego romu.
Musi być ten ster od grafiki - bo inaczej nie działa
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 13:18:26 wysłana przez nokser »

No rozumiem, ale to już chyba wada systemu... chyba

Połączone: Maj 18, 2010, 13:18:26
Hmmm
Jutro dam ROM z SPBMS ;)

Musi być ten ster od grafiki - bo inaczej nie działa

Witam nokser
 Co do tej wady systemu GPS to chyba się nie zgodzę bo na romie ffboy's 6.1 pięknie śmiga po prostu ideał brak zacięć i zwiech jak już złapie fiksa (a łapie go bez problemu) to wszystko pięknie działa. No chyba że mówiłeś o wadzie systemu WM 6.5.5  :E
Pozdrawiam
Jak nie da się czegoś zrobić to daj to komuś kto o tym nie wie ;)

*

nokser

Witam nokser
 Co do tej wady systemu GPS to chyba się nie zgodzę bo na romie ffboy's 6.1 pięknie śmiga po prostu ideał brak zacięć i zwiech jak już złapie fiksa (a łapie go bez problemu) to wszystko pięknie działa. No chyba że mówiłeś o wadzie systemu WM 6.5.5  :E
Pozdrawiam
Mówiłem o wadzie tego Buildu ;)

Przetestowałem z ciekawości GPS (30 min trasy). Sygnał złapałem dosyć szybko i nie miałem żadnych problemów...płynnie i dokładnie przemieszczałem się po mapce.
Miałem natomiast problem po zakończeniu rozmowy. Pomimo rozłączenia się rozmówcy miałem podświetloną czerwoną słuchawkę po czym wcisnąłem Unlock, czerwoną słuchawkę i wyskoczył błąd (sytuacja pojawiła się poraz pierwszy w romie z 16/05/10 a po raz trzeci w romach noksera.

EDIT: coś nie tak z uploadem rom+spbms...otrzymałem info ze strony 4shared: Zażądane łącze do pliku jest nieprawidłowe.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 23:16:09 wysłana przez luniopl »

*

nokser

To dialer.....
No zobaczymy w poprawce, właśnie ja wrzucam  :wink:

Jeszcze dwie sprawy. przydaly by sie stery srs wow hd. A druga rzecz-w romach november'a nie mialem problemu z uruchamianiem programow z karty, tutaj juz 3 razy robilem soft reset-albo przypadek albo jest lekarstwo na problem.

*

nokser

Wiesz, mnie najbardziej dziwi, że ja np nie mam takich problemów.
Może to przypadek, może jakieś przeoczenie.
Obiecuję poprawę  :E
Czasem tak jest, że o czymś się zapomni, ah...

Połączone: Maj 18, 2010, 23:52:02
Fixed w pierwszym poście
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 23:52:02 wysłana przez nokser »

Wiesz, mnie najbardziej dziwi, że ja np nie mam takich problemów.
Może to przypadek, może jakieś przeoczenie.
Obiecuję poprawę  :E
Czasem tak jest, że o czymś się zapomni, ah...

Połączone: [time]Maj 18, 2010, 23:52:02[/time]
Fixed w pierwszym poście
Napisalem przeciez ze to mogl byc przypadek jesli chodzi o kuchnie november'a:) tutaj u ciebie mialem zwis 2x na automapie, 1x na operze 10 i 1x na spb weather w przeciagu 1dnia. po pracy wrzuce nowy rom.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 05:39:28 wysłana przez luniopl »

*

nokser

Wiesz w tej aktualnej wersji (poprawce) poprawiłem sterownik grafiki, może ma to jakieś powiązanie ;)

Mam problemy z synchronizacją pomiędzy tosią a centrum obsługi urządzeń z WM. Telefon podczas próby połączenia zawiesza się i samoistnie resetuje...czy może ktoś sprawdzić czy to ogólny problem czy tylko mój?
Tak to romik b.ciekawy...fajne urozmaicenia graficzne i animowane stosujesz Nokser:) Bardzo ładnie dobrane kolory zarówno WM jak i SPB. Wiadomości sms też były pozytywnym zaskoczeniem. W skrótach spb do ustawień WM brakowało mi niektórych ikonek jak np. Master Clear
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 22:18:40 wysłana przez luniopl »

*

Offline nicus

• 632
@luniopl tak tylko u Ciebie bo wlasnie mam fona podpietego przez AS i odpalonego MyMobiler(nie musze brac fona w rece zeby cos na nim zrobic)

Rom fajny ale u mnie np mediaplayer sie nie odpala po kliknieciu na mp3
Przycisk Home nie dziala (zglaszane + rozwiazanie jest wprawdzie na xda)
Czarna czcionka na przyciskach OK Cancel etc. w oknach dialogowych przez co nieczytelna
Freepad nie dziala (a na wm6.5.5 przy niektorych programach to jedyna metoda "wyjscia")
Dalej sie wywalaja programy odpalane z SD ba 1 raz wywalilo mi gierke "Slay" ktora zawsze eksploratorem plikow odpalalem (a juz miesiac sie w nia bawie i nie bylo tego problemu nawet na niektorych Twoich romach)

chyba tyle jak po 1 dniu uzywania :P

P.S. nie wybacze Ci tego ze usuwasz pliki dsm :E choc jakby sie uparl to i tak da rade toto zlozyc po pliku chyba :D 

*

nokser

Nie da rady złożyć....
Wiem, już poprawiłem wszystkie błędy.
Jeszcze zależy, z której wczorajszej wersji korzystasz ;)

Też korzystam z mymobiler:) fajna sprawa.
Wgram jeszcze raz ten rom, może coś źle poszło, acz kolwiek wbiłem przed chwilą inny rom i połączyłem się w mgnieniu oka.

*

Offline nicus

• 632
@luniopl po wgraniu romu przy 1 ekranie kalibracji ekranu warto zrobic HR
@nokser nie wiem nigdy nie probowalem :) rzucilem tylko okiem po plikach z dumpa i jakby je porownac do normalnego dumpa myslalem ze dalo by to zlozyc ale fakt moge sie tu mylic :) inna sprawa ze meczyl to Cie dopiero bede jak wyjdzie stabilny rom bez wiekszych problemow bo wtedy mam zamiar zrobic polska wersje :)
chyba ze udostepnisz mi swoja kuchenke ze stabilnego romu albo wykorzystasz pliki odemnie by zrobic PL :)
A i gratulacje widze ze wreszcie romy dla TG01 zaczynaja miec klase i forme :) i podziwiam Cie ze chce Ci sie tyle przy tym siedziec :)

*

nokser

No to jutro taką dostaniesz, bo przebudowałem cały OEM, i powiem ci, że nawet GPS działa jak rakieta  :E

Nie wiem...nie mogę uruchomić synchronizacji z Windows Vista i jego COU z systemem WM. Nawet podczas kalibracji nie mam takiej możliwości.
Odinstaluje te centrum obsługi i zainstaluje jeszcze raz
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 23:50:19 wysłana przez luniopl »