a czmu niby miał by tworzyć system dla konkretnego urządzenia ?
tablet to z punktu widzenia systemu zwykły komp a nie trzeba dla każdego blaszaka robić systemu,
obłsugą urządzeń zamjmuje się genialnie jądro linuxowe - w linuxach i androidzie też i obsługuje praktycznie każde urządzenie z wyłączeniem kilku, dlatego wolał bym zmienić sobie system na jakiegoś linuxa np. ubuntu z kde dużo większe możliwości no i rewelacyjny interfejs.
I pytanie - system w tabletach jest zapisany w FLASH BIOS czy czymś tam - to jest zapisywalne ? (po podłączeniu do kompa czy innego urządzenia) jeżeli tak to wystarczyło by zrobić kopie na innym dysku tego co jest, skopiowac tam instalkę ubuntu pod tą architekture i odpalić - powinno zadziałać. A jeżeli nie to może ktoś zna się na elektronice i podpowie czy da się tą pamieć na której jest system podmienić zapisać u jakiegoś elektronika - z innym systemem zaryzykował bym od strzału bo męczy mnie to google- już się boje lodówki otworzyć

- do tego brak aktualizacji - miałem urządzenia na android 1.6 - koniec nowe rzeczy nie działąją - nie da się zaktualizować tylko kupić nowe z 2.x a teraz to samo będzie z 3.x - na linuxie odpalić można wszystko - ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia i wydajnośc sprzętu ale bez ograniczania przez biznesmenów z google.
acha i nie chodzi mi oczywiście o uruchomienie połączenia z prawdziwym linuxem przez vnc - tak opisywana jest instalacja ubuntu na tablecie - kpina ...
i wolał bym też bez chrotowania - czyli uruchomienia ubuntu czy innego rasowego linuxa na urzadzeniu ograniczonym do androida - to już lepsze rozwiązanie ale z pewnością mniej wydajne niż po prostu odpalenie czystego systemu.