Mam ASUS'a Eee Pada Transformera - co chcecie wiedzieć?

• 110 Odpowiedzi
  • 22796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Mam ASUS'a Eee Pada Transformera - co chcecie wiedzieć?
« Odpowiedź #90 dnia: Luty 28, 2012, 21:07:03 »
Nie dobrze,  bo było z bykiem :-|

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #91 dnia: Luty 29, 2012, 09:15:35 »
Nie dobrze,  bo było z bykiem :-|
btw, jest na to jakiś automat forum czy sam poprawiasz orty i dodajesz formatowania :-) ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #92 dnia: Luty 29, 2012, 09:28:32 »
Ta, automat.... call me automat :)

« Odpowiedź #93 dnia: Luty 29, 2012, 10:37:57 »
A moze by tak Panowie zajeli sie Transformerem a nie moim bledem, ktorego nie zrobilam :P

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 29, 2012, 13:49:35 »
Btw, jest tu jeszcze ktoś kto ma ICS'a ?
Ja się chyba dziś skuszę na Revolvera Bete 1.3 + 1.3.1

Edit
No i skusiłem się.
Przeszedłem z ostatniego Revolvera na HC na v4 1.3.1
- Reboot Recovery, CWM (backup)
- Wipe
- Advanced, wipe dalvik, wipe battery stats
- Install zip (Beta 1.3)
- restart
- Reboot Recovery, CWM
- Install zip (Beta 1.3.1_upgrade)

Jak na razie jest OK, ale bawiłem się góra 20 minut.
System śmiga zauważalnie szybciej.
Nie zauważyłem drobnych przycinek, które bywały na revolverze HC podczas pobierania/instalacji aplikacji z marketu. Plik dla CWM są pobierane z karty microsd, a nie z tej wewnętrznej Transformera.

Mimo instalacji upgrade 1.3.1, która miała rozwiązać problem z rootem dla Titanium nie udało mi się odtworzyć wcześniejszych backupów z HC. Nie wiem czy to problem związany z rootem, ale pliki backupów są widoczne, a nawet samo TB je widzi - niemniej TB po wybraniu backupu aplikacji nie ma aktywnego przycisku do odtworzenia.
Jakoś szczególnie mnie to nie zmartwiło, ale tak być nie powinno.
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2012, 19:34:53 wysłana przez lemar123 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 01, 2012, 12:13:55 »
Miałem taki problem na SGS (z TB) i pomogło ponowne wgranie ROMu. TB to dobra apka jednak mnogość wszystkich wersji Andka powoduje, że czasami nie działa jak powinna. Spróbuj zrobić wipe albo wgrać jeszcze raz ten sam ROM, powinn o pomóc.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 01, 2012, 15:22:43 »
Miałem taki problem na SGS (z TB) i pomogło ponowne wgranie ROMu. TB to dobra apka jednak mnogość wszystkich wersji Andka powoduje, że czasami nie działa jak powinna. Spróbuj zrobić wipe albo wgrać jeszcze raz ten sam ROM, powinn o pomóc.
był w romie kłopot z root, i temu miał służyć upgrade 1.3.1 niemniej jakiś kłopot z TB i root cały czas się przewija na XDA - jedni mają kłopot, inni nie

mam jeszcze jedno podejrzenie - robiłem sobie porządki na wewnętrznej karcie Transformera ((SD Maid Free czy jakoś tak), i może ono obeszło się nieładnie z zawartością folderu Titanium Backup - nauczka aby kartę czyścić jednak ręcznie (znalazłem 2 aplikacje działające świetnie również na Transformerze: https://market.android.com/details?id=com.google.android.diskusage i https://market.android.com/details?id=com.levelokment.storageanalyser&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5sZXZlbG9rbWVudC5zdG9yYWdlYW5hbHlzZXIiXQ.. )
szczególnie Storage Analyzer jest świetny dla ekranu tabletu

coś mi się kojarzy, że na HC (starym rom) też mi się pokazało 2-3 razy w titanium "Data Only" przy restore, ale to wtedy zignorowałem ...

« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 05, 2012, 10:10:02 »
Wlasnie zrobila mi sie aktualizacja Androida 4.0.3 i juz widze, ze mi kilka rzeczy nie chodzi  :evil:
To bylo w poniedzialek tydzien temu, od tego czasu mi sie cztery razy zawiesil, ale po niedlugim czasie dalo sie go uruchomic, wczoraj wieczorem zawiesil sie ponownie i wisi do nadal,czy jest jakas mozliwosc zrobienia resetu, odpowiedniej dziury w nim nie znalazlam. Na wczesniejszym systemie ( 3,2) tego nie bylo.
Pozdrawiam.
M.
Znalazlam sposob na reset (9-10 sek Volume- i Power przytrzymac)
Uruchomilam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2012, 10:32:38 wysłana przez monika99 »

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 05, 2012, 12:24:31 »
No.. wywalczyłem, było ciężko, przez rzecznika... ale się udało, mam sprawnego tf 101, zrootowany(przeze mnie) na oficjalnym ics... na chwilę obecną chodzi mi b. dobrze, może dlatego że dostałem tablet z tym systemem wgranym, nie wgrywałem (więc już pewnie ze strachu go przetestowali milion razy.... ), nie mam pojęcia co było zepsute... z servisu ostatnia kartka "problem not found"... (ale to te szympansy z Czech naprawiały, inaczej nie nazwę już "inżynierów" asusa). Nie obchodzi mnie to już w sumie, ważne że działa (odpukać....) OK.

Więc wracam do zabawy... :) jednak nim się pobawię w recovery itd... jeszcze trochę pomęczę go na normalnym ics, bez cudowania... w razie gdyby....

Ogólnie jestem zaskoczony ics (podoba mi się), czasem denerwuje to że przy wciśnięciu pulpitu nie ma widgetów, a są w menu... (strasznie niewygodne). Także kiepsko rozwiązali przesuwanie widgetów(czasem przypadkiem przesunę, bo działają... zaznacz i kliknij, u mnie przynajmniej). Jednak dobrze że dodali więcej możliwości dla folderów, jak zmiana nazwy, oraz, przyjemny i wygodny dostęp :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 13:41:11 wysłana przez BigStar »
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 07, 2012, 21:55:51 »
To ja sie przywitam tu i pochwale ze dzis przyjechal do mnie Asus Transformer Prime TF201
Właśnie z niego piszę.

« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 22:03:58 wysłana przez mariozapasnik »

« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 17, 2012, 21:54:21 »
Jak wyglada sprawa Allshare od Samsunga na tym tablecie a dokladniej czy jest mozliwosc za pomoca tej opcji pisac na Skype i widziec respondenta na telewizorze ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 17, 2012, 23:05:49 »
Ja swojego Transformera nie zmusiłem do współpracy z AllShare, zresztą pisałem o tym w recenzji na głównej.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 19, 2012, 10:28:36 »
Poza tym w AllShare nie ma możliwości puszczania obrazu online ze Skype.

« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 20, 2012, 12:48:35 »
App. "MyNet" zalatwia sprawe "AllShare" niestety nie ma online.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2012, 12:50:27 wysłana przez monika99 »

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #104 dnia: Maj 19, 2012, 15:05:58 »
Teraz troszkę idiotyczne pytanie,ale mam nadzieje ze mi wybaczycie,bo chce sie upewnic. Niestety nie mam teraz tyle czasu na zabawe sprzetem ile bym chcial.Z mysla o zabawie zrootowalem (PRIME ROOT) swojego tf101 i wgralem recovery, oczywiscie nie bawilem sie custom romem. Mam oficjalny rom, wczesniej zrootowalem metoda backup app,jednak po instalacji upgradu od asusa,root wsiakl,postanowilem wiec uzyc roota od prime. Poszlo i dziala,ale wyskoczyla kolejna aktualizacja od asusa,ktora wkurza,a nie chce sie zainstalowac, po resecie i chwili instalacji wyskakuje mi ludek android z trojkatem obok, i musze powerem uruchomic tablet,bo nic dalej. Nie bylo by problemu, wgralbym sobie custom rom,ale nie mam chwili a juz tym bardziej czasu na szukanie czegos custum podobajacego i sprawnego. Czy ten problem aktualizacji to wina roota i recovery? Ktos znalazl szybki sposob obejscia tego, probowalem voodo ota root, program do szybkiego odrootowania, z latwym odzyskaniemgo,nie pomoglo. Pewnie procz wgrania custom rom, pozostanie mi usuniecie recovery i roota. Moze ktos ma pomysl inny? Co polecacie do sprawnego backupu aplikacji? App backup od assusa jakos mnie nie przekonuje.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 15:12:23 wysłana przez BigStar »

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #105 dnia: Maj 19, 2012, 20:03:14 »
Jak zrootowałem swojego Transformera (jeszcze na 3.2) to też nie chciały potem upgrade'y się instalować. Więc to na 99% wina roota.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #106 dnia: Maj 20, 2012, 14:12:52 »
hm.. więc voodu ota pomimo tego że zdejmuje roota, nie pomaga :/ tak mnie to już troszkę irytuje, że chyba wgram custom rom. Polecacie Revolver czy Revolution HD (ten drugi jest widzę na nowszej wersji andka, i wydaje się sensowniejszy, ale może się mylę) :) proszę o info co myślicie :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #107 dnia: Maj 20, 2012, 15:12:48 »
Ja mialem Revolvera i bylem bardzo zadowolony. Ale to byl jeszcze HC, wersji z ICS nie testowalem

*

Offline cive

• **
  • 106
  • Sprzęt: Samsung I9070, Rhodium, Asus TF101G + dock
« Odpowiedź #108 dnia: Maj 20, 2012, 20:54:30 »
Od momentu zakupu używam Revolution HD. Przynajmniej nie musze sie kopac z szukaniem sposobu na roota a dodatkowo zawsze ten custom jest robiony na najnowszym update. A jeśli chodzi o backup to używam Titanium.
Niech będzie błogosławiony człowiek który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #109 dnia: Maj 21, 2012, 23:40:29 »
Wgrany revolution HD 3.4.0 :) Na chwilę obecną pozytywnie, oby tak dalej, fajnie że jest kontakt z twórcą, w przeciwieństwie do tego co widzę u innych, ten odpisuje i stara się pomóc. Sam rom, wygląda stockowo, stabilny (bardziej niż oficjalny). Polecam, bo w sumie prężnie działa :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #110 dnia: Maj 21, 2012, 23:49:10 »
A twórca to chyba mike, polak? Kiedyś tu gotował na WM...