Mam ASUS'a Eee Pada Transformera - co chcecie wiedzieć?

• 110 Odpowiedzi
  • 22778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
Odp: Mam ASUS'a Eee Pada Transformera - co chcecie wiedzieć?
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 07, 2012, 20:27:34 »
Jeśli kupisz adapter na USB,to zapewne modemem 3g też da rade,ale nie testowałem jeszcze... na razie mój asus po 3 dniach użytkowania idzie do serwisu... ma fabryczną wadę :D (samoczynne resety po wejściu w sleep mode, lub nie odblokowywanie się, tylko włączanie od nowa..) sporo tych modeli ma tę wadę :/ Wstyd powinno być asusowi że na coś takiego pozwolił, i co gorsza... zamiast się przyznać zmieniają płytę główną i mówią ci że "testy przeszedł pomyślnie" i nic mu nie było (a problem znika sam...) Gdyby nie to że trafiłem na taki model, to bym nawet nie wiedział... OJ nie ładnie Asusie!

Seriale chodzą, oglądam sobie iitv.info, czy przez wrzuć to, czy megaupload, czy inne... śmiga OK.

Ja też nie planuje kupić docka... zbędny dodatek... od tego by była klawiatura mam laptopa, a Acera nie wziąłem bo ma 4:3 , a nie panoramiczny. Więc całkiem inne jest wrażenie... wg mnie gorsze.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2012, 20:34:45 wysłana przez BigStar »
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 08, 2012, 16:13:43 »
Wlasnie nie wiem jak to jest z 3d Modemem, pewnie potrzebuje jakies sterowniki, do Windowsa sa, ale czy do Androida?

*

Offline ainaruth

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC 7 Pro, Transformer Prime
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 09, 2012, 10:21:59 »
Ja też nie planuje kupić docka... zbędny dodatek... od tego by była klawiatura mam laptopa, a Acera nie wziąłem bo ma 4:3 , a nie panoramiczny. Więc całkiem inne jest wrażenie... wg mnie gorsze.
Dock to dla mnie podstawa, bo chciałbym na nim normalnie pracować. Klawiatura ekranowa jakoś do mnie nie przemawia. No i dochodzą dodatkowe porty i bateria, które są w docku.

A Acer A500 ma tą samą wielkość, rozdzielczość i proporcje ekranu co Asus, tyle że w Acerze matryca jest gorsza (zdaje się że TN zamiast IPS).
Nokia 3310 -> Nokia 5510 -> Nokia 6800 -> Nokia 6822 -> Samsung i600 -> SPV E650 -> SPV M3100 -> HTC Touch Pro -> HTC 7 Pro

HTC 7 Pro: Windows Phone 7 (Mango) -  Sianto v1.6 7.10.8835.35
Asus Transformer Prime TF201:  Android (JB) - 4.1.1

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 09, 2012, 10:33:22 »
Wlasnie nie wiem jak to jest z 3d Modemem, pewnie potrzebuje jakies sterowniki, do Windowsa sa, ale czy do Androida?

Jedne modemy 3g USB powinny działać od ręki, inne należy odpowiednio przygotować pod windą. Potrzebny jest też specjalny programik pod androida. Nie próbowałem, ale na XDA jest poradnik jak to zrobić.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 10:35:18 wysłana przez koven »
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 24, 2012, 12:47:36 »
Zainstalowalam AutoMape (beta) i tablet ma problemy ze znalezieniem sygnalu GPS, czy u Was jest podobnie?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 24, 2012, 13:29:17 »
U mnie Transformer ma problem z sygnałem na każdej nawigacji. Na dworze łapię po pewnym czasie, ale np. w domu przy oknie to zapomnij...

« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 24, 2012, 18:15:47 »
A czy probowales inny odbiornik GPS na BT ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 24, 2012, 21:10:18 »
Nie, bo takowego nie posiadam.

*

Offline ainaruth

• **
  • 113
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 26, 2012, 00:09:13 »
tak było głośno o problemach TF201 z GPSem i WiFi.. Generalnie ci, którym GPS jakoś działa i łapie sygnał, mogą się uważać za szczęśliwców.
Nokia 3310 -> Nokia 5510 -> Nokia 6800 -> Nokia 6822 -> Samsung i600 -> SPV E650 -> SPV M3100 -> HTC Touch Pro -> HTC 7 Pro

« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 27, 2012, 22:06:35 »
Napisz proszę, jak wygląda komunikacja tablet (bez docka) -> komputer.
Piszę aplikacje flashowe i chciałbym wiedzieć, jak będzie wyglądał mój workflow z tabletem. Czy można po (jakimkolwiek) kablu wrzucić nań aplikację, tam uruchomić i testować, czy trzeba będzie bawić się w podchody przez wifi
I jak to jest z tymi przycinkami przy smyraniu. Bardzo irytują, czy można z tym żyć?

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 28, 2012, 21:58:42 »
Nie rozumiem pytania? jak to jak? normalnie kablem... dostajesz zestaw kabel ładowania (USB na asusowe) ładowarkę i końcówkę do sieci (wtyczkę polską), normalnie go widzi jak dysk przenośny, nie ma problemu z plikami, sam piszę w AS 3.0, jest to wygodniejsze na kompie jednak, nie spotkałem się z programem który by mnie usatysfakcjonował na tablecie. Również jeśli chodzi o projekty, np 3d... to tak chodzi "jak cie mogę", ale da się przeżyć. Dali nawet SWF player, dostępny w market za free.

i nie wiem o co chodzi przy "smyraniu przycisków"... mi się dobrze piszę na tablecie, nie powiem że rewelacyjnie... bo od tego jest komputer... i klawiatura fizyczna, ale jest dobrze.

Tablet wrócił... musiałem go jednak dwa razy odsyłać... w końcu pomimo napisania "tested OK" "no problem found" wysłali mi nowego tableta,  (wiem, bo swojego w rogu na tej "ramce" odrobinkę przetarłem, ten tego przetarcia nie miał :P ) i problemu nie ma... więc polecam wysyłkę do skutku... nie kwapią się z naprawą... :/

YHYM, już nowy tablet... naprawili... ni hu hu... Problem jest dalej(jednak chyba znalazłem przyczynę), po zapchaniu 1GB z tych "32" (mam 26GB pojemność... coś mało, nie wydaje wam się?) problem powraca, po przywróceniu ustawień fabrycznych, problemu nie ma... aż do momentu... jak się nie zacznie go faktycznie używać, wgrywać i zapełniać, Nie wiem co jest uwalone, ale zadzwonię i wyślę ostatni raz, ale wpierw do rzecznika praw konsumenta, nie polecam kupna tego tabletu... może cena atrakcyjna, ale jeśli na 100 egzemplarzy trafi się 1 zły, i to tobie... to wielkie problemy robi asus by ci to naprawić! PORAŻKA!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2012, 12:59:10 wysłana przez BigStar »
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 30, 2012, 12:14:21 »
Dzięki za odpowiedź.
Z tym "smyraniem" chodziło mi o to, czy nie ma lagów przy przewijaniu ekranu. Bawiłem się w saturnie tabletem od samsunga i strasznie mnie to w nim irytowało.
Wracając do pytań: jak jest z odpalaniem *swfów na tablecie? Przegrywasz swf na dysk i odpalasz go jak każdą inną apkę, czy musisz to wypuszczać via adobe Air?

Trochę zmartwiło mnie to, co napisałeś o awaryjności tabletu.  Chciałem kupić asusa prime (głównym powodem są tegra 3, i upgrade do andro 4.0) ale pomacałem go wczoraj w sklepie i ten plastik z tyłu... no słabe toto jest w dotyku, ugina się. "Na dotyk" odpowiada mi motorola xoom, ale nie wiem, jak w niej z updatem do andro 4.0.

*

Offline ainaruth

• **
  • 113
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 01, 2012, 11:18:16 »
mam 26GB pojemność... coś mało, nie wydaje wam się?

Nie, nie wydaje się.. Menedżer plików nie poda Ci pełnej pojemności dysku, tylko to co jest dostępne po odjęciu systemu i 'kopii zapasowej' dzięki której możesz przywracać ustawienia fabryczne.

Chciałem kupić asusa prime (głównym powodem są tegra 3, i upgrade do andro 4.0) ale pomacałem go wczoraj w sklepie i ten plastik z tyłu... no słabe toto jest w dotyku, ugina się.

Mam Transformera Prime i cały jest aluminiowy, nie wiem gdzie Ty tam masz uginający się plastik. A swoją drogą ja chyba właśnie wolałbym plastik, a nie zimny metal na obudowie.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 01, 2012, 13:06:33 »
Plastik uginający się to miał pierwszy Transformer a nie Prime...

« Odpowiedź #74 dnia: Luty 01, 2012, 18:06:35 »
U mnie Transformer ma problem z sygnałem na każdej nawigacji. Na dworze łapię po pewnym czasie, ale np. w domu przy oknie to zapomnij...
Czy Twoim zdaniem te problemy z sygnalem GPS to wina sprzetu czy oprogramowania ?

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 04, 2012, 19:11:38 »
melduję, że właśnie stałem się właścicielem transformera i docka, rom z nowego prime
na razie pytań nie mam :-)

btw, vonski, dzięki, że mi swojego nie sprzedałeś  :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2012, 19:15:51 wysłana przez lemar123 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 04, 2012, 22:46:43 »
Eeee, nie ma za co, choć nie wiem o co chodzi ;)

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 05, 2012, 09:08:42 »
Eeee, nie ma za co, choć nie wiem o co chodzi ;)
na romie z prime są drobniutkie przycinki
co polecasz, revolver ?

btw, jak się domyślam nie cała pamięć nand transformera jest mazana przy wipe
po wipe zostały zdjęcia zrobione wcześniej, a karty pamięci w transformerze nie było
zostaje to, co jest w /sdcard mimo, że w NAND ?
inne nośniki są w /Removable

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 10, 2012, 19:02:14 »
Ja do końca używałem Revolvera i wszystko było OK. Też były drobne przycięcia, ale Honeycomb po prostu tak ma. ICS zapowiada się o wiele lepiej (używałem przez chwilę testowego buildu i naprawdę wrażenia były pozytywne - zwłaszcza przeglądarka była o wiele szybsza niż w HC). Wipe w TF wymazuje standardowo - /system, /data i /cache. Wewnętrzna karta nie jest ruszana (no chyba, że użyjesz nvFlash - wtedy poleci wszystko).
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 14, 2012, 09:48:08 »
a można wiedzieć dlaczego pozbyłeś się transformera ?

mnie trochę irytuje waga i gabaryty (niezbędne aby dock potrzebny do udawania netbooka miał sens)
gdybym używał głównie z dock, to byłoby ok, ale trzymanie w ręku lub z podpórką 10" tabletu o wadze 700g nie jest komfortowe :-)
dock jest rewelacyjny, ale z softem android ma jeszcze wiele do nadrobienia

mam jeszcze 1.5r gwarancji ale już wiem, że w ciągu pół roku (aby sprzedawać jeszcze na gwarancji) zmienię na coś innego
raczej 8, może 9" i wadzę mniejszej niż 500g - na razie galaxy tab 8.9" pasuje do opisu
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 09:51:14 wysłana przez lemar123 »

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 14, 2012, 19:00:52 »

Potrzebowalem pieniędzy na Galaxy Nexusa.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #81 dnia: Luty 15, 2012, 04:56:32 »

Potrzebowalem pieniędzy na Galaxy Nexusa.
:ok:

« Odpowiedź #82 dnia: Luty 23, 2012, 11:31:04 »
Jako, ze nigdzie nie doczytalam sie jaka jest bateria (mysle o napieciu) w Transformerze pytam Was czy ta ladowarka samochodowa bedzie odpowiednia
http://www.ebay.de/itm/Asus-Eee-Pad-Transformer-Kfz-Ladegerat-Ladekabel-/250996892036?pt=DE_Handy_PDA_Ladeger%C3%A4te_Dockingstationen&hash=item3a7094a184
Ja wiem, ze tam pisze do Transformera, ale napisac mozna wszystko.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #83 dnia: Luty 23, 2012, 14:07:01 »
Nie będzie. Z ładowarką samochodową jest w ogóle problem. Asus ładuje się napięciem ok. 15V (ładowarka sieciowa też ma takie wyjście), więc żadna ładowarka samochodowa nie daje rady, bo jak wiadomo w aucie jest 12V. Potrzebna jest przetwornica samochodowa (kilkadziesiąt złotych) i normalna ładowarka sieciowa.

« Odpowiedź #84 dnia: Luty 23, 2012, 15:51:13 »
Dzieki, a wlasciwie jakie jest napiecie baterri w tym tablecie?

« Odpowiedź #85 dnia: Luty 27, 2012, 22:57:15 »
Wlasnie zrobila mi sie aktualizacja Androida 4.0.3 i juz widze, ze mi kilka rzeczy nie chodzi  :evil:

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #86 dnia: Luty 28, 2012, 11:59:53 »
Wlasnie zrobila mi sie aktualizacja Androida 4.0.3 i juz widze, ze mi kilka rzeczy nie chodzi  :evil:
rozumiem, że OTA

ja czekam aż się ustabilizuje Revolver 4
w ciągu 2 dni jest 3-cia beta, ale progres jest - do końca tygodnia powinno być coś wartego wgrania :-)

« Odpowiedź #87 dnia: Luty 28, 2012, 13:24:20 »
Wybacz prosze, ale ja nie wiem co to jest OTA,,, GPS sygnal szuka i szuka i jeszcze szuka a bylo znacznie lepiej, czesto ogladalam w internecie różne filmiki- prezentacje i nie tylko, obecnie nic mi sie nie wyswietla, przegralam na nowym systemie,, moze sa potrzebne jakies sterowniki?
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2012, 13:44:59 wysłana przez vonski »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 28, 2012, 14:33:15 »
Wybacz prosze, ale ja nie wiem co to jest OTA,,, GPS sygnal szuka i szuka i jeszcze szuka a bylo znacznie lepiej, czesto ogladalam w internecie różne filmiki- prezentacje i nie tylko, obecnie nic mi sie nie wyswietla, przegralam na nowym systemie,, moze sa potrzebne jakies sterowniki?
OTA to OnTheAir update, czyli aktualizacja wystawiona przez ASUSa - skoro zrobiła się sama, to będzie właśnie to

nie powinno być trzeba dogrywać żadnych sterowników
jeśli problem będzie powszechny - producent zapewne będzie musiał dosłać jakieś poprawki ponownie

czy ktoś jeszcze ma podobne objawy na ICS ?

« Odpowiedź #89 dnia: Luty 28, 2012, 17:03:55 »
Dlaczego ktos mi zrobil (rozne na czerwono) przeciez dobrze napisalam :shock:
Odnosnie update jest tak jak mowi Lemar123 a wiec OTA
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2012, 17:07:05 wysłana przez monika99 »