Witam:)
zacznę od przepraszam za prawdopodobnie zły dział na forum w którym to napisałem, ale jakoś miałem problem z dobraniem lepszego działu.
pilnie potrzebuje pomocy,
planuje zakup tabletu, dużo łaziłem po necie żeby znaleźć coś o dobrym stosunku specyfikacji do ceny
bardzo zależy ma na tym żeby tablet posiadał:
2gb ramu (1 gb jest moim zdaniem za mało)- ten model posiada ram ddr2
64gb+ romu (zależy mi na pojemności, 64gb moim zdaniem jak na tablet to minimalne minimum)
czytnik kart
usb
gps
modem 4g
dodam że taki zestaw parametrów w jednym sprzęcie jest bardzo trudno osiągalny u konkurencyjnych firm, jak jest 2gb ramu to z reguły nie ma 64 gb romu .. jak jest modem to nie ma gps'a i tak stanęło na tym sprzęcie który jakimś cudem posiada wszystko co bym chciał i nie kosztuje 4k pln lub więcej ... ale za to posiada ten tragiczny win8 który na bank będzie do bani na tym procku, ramie itd
i znalazłem to:
http://www.x-kom.pl/p/124814-tablet-10-asus-vivotab-smart-me400cl-z2760-2gb-64-win8-lte-czarny.htmlzdaje sobie sprawę z tego ze największą wadą tego sprzętu jest WIN8 ... i tu moje HELP PLZ:)
!!!!czy ktoś tu pomoże mi ustalić czy na tym sprzęcie da się postawić androida w jakiejś sensownej wersji, z ewentualną możliwością powrotu do win8 (serwis gwarancja te sprawy)?!!!!
no i co wy ewentualnie sądzicie o parametrach tego sprzęta?

Procesor: Intel Atom Z2760 (2 rdzenie, 1.80 GHz, 1MB cache)
Układ graficzny: PowerVR SGX 545
Pamięć RAM: 2048 MB DDR2
Pamięć wbudowana: 64 GB
Typ ekranu: Pojemnościowy, 10-punktowy, IPS
Przekątna ekranu: 10.1"
Rozdzielczość: 1366 x 768 (HD)
Łączność: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, Wbudowany modem 4G, Moduł NFC (Near Field Communication), Wbudowany moduł GPS
Złącza: DC-in (wejście zasilania) - 1 szt., Micro USB - 1szt., Micro HDMI - 1 szt., Wyjście słuchawkowe/głośnikowe - 1 szt., Czytnik kart Micro SD - 1 szt.
Bateria: Litowo-polimerowa 6760 mAh
Zainstalowany system operacyjny: Microsoft Windows 8 PL (wersja 32-bitowa)
Dołączone oprogramowanie: Microsoft Office 2010 PL (trial), Partycja recovery (opcja przywrócenia systemu z HDD), Amazon Kindle, asus@vibe, My Library, Super Note
Kamera: 2.0 Mpix - przód, 8.0 Mpix - tył
Szerokość: 262 mm
Wysokość: 171 mm
Grubość: 9,7 mm
Waga: 580 g
Dodatkowe informacje:
Wbudowane głośniki stereo
Wbudowany mikrofon
Akcelerometr
Czujnik światła
Żyroskop
E-Kompas