Galaxy Tab 8.9/10.1 - kilka ptań

• 3 Odpowiedzi
  • 2248 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alvaro99

• **
  • 223
  • Sprzęt: Desire Z, myPhone Luna
Galaxy Tab 8.9/10.1 - kilka ptań
« dnia: Kwiecień 07, 2012, 17:34:25 »
Witam!

Przymierzam się do zakupu takiego sprzętu tylko nie wiem czy spełni moje oczekiwania.

Chciałbym zastąpić cieżkiego laptopa 17 calowego tabletem Samsunga w celu wieczornego oglądania seriali i surfowania po internecie, czasami wysłanie maila.
Nie wiem czy do tego celu będzie mi pomocny Samsung Galxy?

Seriale ze stron, YouTube + z dysku sieciowego po wifi - czy to możliwe bez formatowania?
Trzeba by stawiać serwer DLNA? Jak wygląda przeglądanie stron na tablecie?

Jeszcze jedno pytanko - czy na tablet z androidem jest aplkacja do rozpoznawania zabytków po najechaniu na nie kamerką umieszczoną z tyłu?
Jak byłem we Wloszech to widzialem taką aplikację, dziewczyna najechała na kościółek kamerą, a z boku wyskoczył jej opis.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2012, 23:31:58 wysłana przez alvaro99 »
Tosia G900, i600, i780, Desire Z

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Galaxy Tab P100 - kilka ptań
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2012, 22:18:05 »
P100? Rozumiem, że miałeś na myśli P1000?

Jak chcesz na nim przede wszystkim oglądać, to polecam zdecydowanie coś większego niż 7".  Radzę pomyśleć raczej nad 10"- Transformer, Xoom, raczej nie iPad, bo z filmami we flashu z www może być kiepsko. Z zasobów dysków sieciowych da się korzystać przy pomocy odpowiedniego oprogramowania.

A aplikacja o którą pytasz to Google Goggles. Jest i na Androida i na iOS.

*

Offline HooB

• 13
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Galaxy Tab 8.9/10.1 - kilka ptań
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2012, 11:43:34 »
Witam!

Przymierzam się do zakupu takiego sprzętu tylko nie wiem czy spełni moje oczekiwania.

Chciałbym zastąpić cieżkiego laptopa 17 calowego tabletem Samsunga w celu wieczornego oglądania seriali i surfowania po internecie, czasami wysłanie maila.
Nie wiem czy do tego celu będzie mi pomocny Samsung Galxy?

Seriale ze stron, YouTube + z dysku sieciowego po wifi - czy to możliwe bez formatowania?
Trzeba by stawiać serwer DLNA? Jak wygląda przeglądanie stron na tablecie?

Jeszcze jedno pytanko - czy na tablet z androidem jest aplkacja do rozpoznawania zabytków po najechaniu na nie kamerką umieszczoną z tyłu?
Jak byłem we Wloszech to widzialem taką aplikację, dziewczyna najechała na kościółek kamerą, a z boku wyskoczył jej opis.

Cześć,

Ja kupiłem Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE, jestem bardzo zadowolony. To mój pierwszy tablet. Mega leciutki i cieniutki. Net ładnie śmiga. Oglądać filmy również się da, ale wymiary ekranu to: wys 12 cm na 19 cm. Ten tablet jest mega mobilny. Jestem zadowolony :)
Pozdrawiam

HooB

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
Odp: Galaxy Tab 8.9/10.1 - kilka ptań
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2012, 23:05:34 »
ostatnio się bawiłem okularkami od googla, u nas ciężko, zasięg sieci mobilnej kiepski, więc czasem zamula... ale pomysł dobry, no i może za granicą się spisać.

Strony bardzo pozytywnie, oglądanie z nich filmów również, wprawdzie mam asusa, ale bebechy te same, często oglądam filmy ze stron, działają bardzo OK. Do dysku, nie wiem, jednak o kodeki nie masz się co martwić, np Mxplayer ma własny zestaw kodeków do player, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakiegoś filmu mi nie obsłużył.Sama wygoda... hm... no... powiedzmy 7/10, jak kupisz sam się przekonasz ;).Oczywiście polecam do filmów większy, czyli 10.1
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"