Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Android OS
Tablety z Androidem
Dell streak a windows mobile.
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
3 Odpowiedzi
2100 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maniek2587
9
Sprzęt: ETEN x500+ HTC HD2 T8585 DELL STREAK 5'
«
dnia:
Luty 09, 2011, 03:06:29 »
Witam Państwa. Mam pytanie odnośnie tego telefonu a mianowicie czy jest jakiś Rom z windowsem na niego ??
Szukałem na tym forum ale nie znalazłem jedynie na xda lecz po angielsku nie bardzo zrozumiałem co tam piszą. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
revanmj
3203
Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: Dell streak a windows mobile.
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 09, 2011, 10:31:23 »
Nie ma i nie będzie, tendencja jest raczej przenoszenia współczesnych systemów na starsze urządzenia (Android > WM), a nie odwrotnie. WM umiera. Więc nawet gdyby kiedyś komuś udało się uruchomić system inny niż Andek na takim urządzeniu to nie liczyłbym na to, że będzie to WM.
Galaxy Nexus:
Shiny ROM 4.4.4
iPad Air:
iOS 7.1 |
iPod touch 4:
iOS 6.1 JB
Lumia 520:
Windows Phone 8.1 Update 1
Google+
maniek2587
9
Sprzęt: ETEN x500+ HTC HD2 T8585 DELL STREAK 5'
«
Odpowiedź #2 dnia:
Luty 09, 2011, 11:37:07 »
Dziękuję za odpowiedź. Szkoda bo lubię system z okienkami a Android jakoś do mnie nie przemawia
Czyli zostaje zakup telefonu z fabrycznym Windowsem lub na Androida
Pozdrawiam
wibi
51
«
Odpowiedź #3 dnia:
Luty 25, 2011, 19:44:57 »
To nie jest prawidłowa odpowiedź dlatego spróbuję ja sprostować.Otóż na sporej ilości tabletów (nie wiem czy na Dell Streaku) bez problemów można zainstalować Windows CE ,sam mam nawet "scripts" z tym Windowsem do wgrywania z karty microSD i używałem go aby postawić tablet na "nogi" po tzw.zbrickowaniu-późniejszy powrót do Androida był również bezproblemowy.
Co do Windowsa Mobile to o ile informacje jakie znalazłem w internecie sa prawdziwe to f.Nokia która nie dogadała się z Google w sprawie licencji albo już podpisała umowe z Microsoftem albo jest to w fazie końcowej na temat wspólnego oprogramowania na telefony.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »