OK, powklepuje sobie sam te rocznice, dla mnie to mniej bolesne niz uzywanie Outlooka.
Po pierwszym intensywnym dniu uzytkowania N70 jestem pod wrazeniem:
1. Isilo dziala!
2. Xlator! (tylko nie mam pamieci na wszystkie bazy - zakup wiekszej karty sie klania...)
3. Wprowadzanie tekstu calkiem calkiem, a polskie litery... Na PPC i PalmOs trzeba sie z tym bujac (lokalizacje itp...) a tutaj bajka.
4. Nie rozgryzlem dlaczego takie "Idź do" jako podreczny launcher z aplikacjami nie jest w pelni funkcjonalne, bo z zadnej aplikacji nie udalo mi sie stworzyc linka (zgodnie z opisem w helpie) do "Idź do", przykladowo Xlator, Isilo, kalkulator. Poradzilem sobie z tym tak, ze w menu glownym poprzesuwalem sobie ikony, tak, aby po wejsciu klawiszem menu moc cyframi od 1 do 9 wybierac najczesciej uzywane.
5. Tapeta Orange - poradzilem sobie tworzac odpowiednich rozmiarow jpg o jednolitym jasnym kolorze (zgodnym z kolorem mojego samochodu i kolorem moich oczu) R160 G160 B255, 174x143. Wszystko jest czytelne i ladnie wyglada. Jasno szary jest najbardziej czytelny, ale jest ponury. Faktem jest, ze Orange zachowuje sie bardzo po chamsku.
6. Internet na Tungsten T3 z N70 jako modem bluetooth śmiga jak trzeba! N70 samodzielnie oczywiscie tez.
7. Wywalilem QuickOffice i Tutorial, 6MB wiecej a i tak nigdy bym z tego nie skorzystal.
Mam jeszcze pytanie, czy ktos moglby polecic program do przechowywania tekstow w postaci zaszyfrowanej - odpowiednik Tombo w PPC i TopSecret w PalmOs. NIE CHCE nic zaawansowanego (typu eWallet) - chce jak najprostszy. Po prostu opcjonalna szyfracja, przegladanie i edycja plikow txt. Mam na mysli przechowywanie hasel, kodow, numerow PIN itp.
Pozdrawiam
Janek