WiFi w Nokia9300i a jego wyłączenie

• 16 Odpowiedzi
  • 2069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

damist

WiFi w Nokia9300i a jego wyłączenie
« dnia: Marzec 11, 2008, 18:30:04 »
Cześć. Denerwuje mnie to że w nokii strasznie słabo bateria trzyma . Tak się zastanawiałem czego to może być wina i chyba mam przyczyne. Trafiłem na nią przez przypadek podczas gdy laptop ciągle znajdywał dziwną sieć o statusie połączenia idealny. Pomyślałem sobie że jakiś sąsiad czy coś ale gdy byłem po za domem również znajdywał tą sieć i również zasieg idealny. Okazało się że ta sieć to moja nokia :D Tylko dlaczego ją znalazło skor jest wyłączony wifi ( chyba ) bo funkcji włącz i wyłącz w tym modelu nie widzialem :P  Tu moje pytanie. Czy ktoś z was wie jak całkowicie wyłączyć wifi w tym modelu ? Może jakiś posiadacz 9500 się wypowie  ? Albo nawet innych nokii z symbianem jak tam wygląda sprawa z wifi bo szczerze powiem ręce mi już opadają :-|

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Odp: WiFi w Nokia9300i a jego wyłączenie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2008, 02:11:28 »
mnie trzyma bateria 4 dni w 9300i .... mam wylaczona opcje

tools/control panel/connections/wireless lan

i potem zakladka "settings" i w opcji "background scan interval" mam zanaczone NEVER oraz "WLAN power saving" ustawione w opcji ENABLED

*

damist

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2008, 19:10:49 »

i potem zakladka "settings" i w opcji "background scan interval" mam zanaczone NEVER oraz "WLAN power saving" ustawione w opcji ENABLED
Też tak mam zrobione i niestety trzyma jak trzyma :-|

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2008, 17:56:25 »

a mozesz sprobowac z inna bateria ? wtedy bedziesz wiedzial czy to wina baterii czy czegos innego ....   :P

*

damist

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2008, 19:09:01 »

a mozesz sprobowac z inna bateria ? wtedy bedziesz wiedzial czy to wina baterii czy czegos innego ....   :P
Miałem dwie nokie i na dwóch podobnie było .

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2008, 23:51:33 »

hmmm, ja mialem wiecej takich nokii niz 2 i na zadnej tak nie mialem

*

damist

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 11, 2008, 15:59:57 »

hmmm, ja mialem wiecej takich nokii niz 2 i na zadnej tak nie mialem
Ile średnio bateria Tobie trzymała ?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 11, 2008, 20:18:52 »

nie trzymala a trzyma ....
teraz ... 3 - 5 dni przy srednio 0,5 - 1h gadania dziennie

*

damist

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2008, 20:30:10 »

To nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Myślałem że problem tkwi w wifi , które ciągle wyszukuje sieci. Na starej dobrej 9300 bateria trzymała nawet dłużej niż ty piszesz

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 11, 2008, 20:46:24 »

To nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Myślałem że problem tkwi w wifi , które ciągle wyszukuje sieci. Na starej dobrej 9300 bateria trzymała nawet dłużej niż ty piszesz

no wiesz, ja mam sprzet ktory ktos wczesniej uzywal okolo 1 roku  :E

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 15, 2008, 21:29:09 »
no ja mam calkiem podobnie wi-fi mam w 100% wyłączone i samo raczej sie nie wlacza i telefon pada po 1 dniu
ale fakt faktem pisze duzo sms'ow i to pewnie dlatego no i oczywiscie uzywka ma juz tez ok roku
a przy uzywaniu neta przez wi-fi telefon pada po 4-6h zalezy od intensywnosci pisania na gg:)
wiec pewnie uzywasz czesto wi=fi i tu pies pogrzebany:) lub bateria do smietnika i kupic nowa:)
Czesc!

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 15, 2008, 22:53:25 »
no ja mam calkiem podobnie wi-fi mam w 100% wyłączone i samo raczej sie nie wlacza i telefon pada po 1 dniu
ale fakt faktem pisze duzo sms'ow i to pewnie dlatego no i oczywiscie uzywka ma juz tez ok roku
a przy uzywaniu neta przez wi-fi telefon pada po 4-6h zalezy od intensywnosci pisania na gg:)
wiec pewnie uzywasz czesto wi=fi i tu pies pogrzebany:) lub bateria do smietnika i kupic nowa:)
Czesc!

IMHO .... na 99% jest to bateria  :P

*

damist

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 16, 2008, 07:14:48 »
Swoją drogą komunikatorki bardzo ładnie trzymać powinny . Miałem Nokię 9300 to ok tygodnia bez ładowarki żyła a słabasza bateria była od tej w 9300i. Pewnie u mnie też była to wina baterii

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 26, 2008, 17:13:14 »
z nowa bateria i wlaczonym wi-fi telefon mimo wszystko pada po 5h wogole wam tez bateria laduje się 1h? mi bardzo szybko podlacze cos zrobi i juz pika ze naladowana:>
czesc!:)

*

damist

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 27, 2008, 16:05:32 »
z nowa bateria i wlaczonym wi-fi telefon mimo wszystko pada po 5h wogole wam tez bateria laduje się 1h? mi bardzo szybko podlacze cos zrobi i juz pika ze naladowana:>
Miałem 9300/9300i/9500 i każdy się krótko ładował  :) Przy włączonym wifi to normalne pockety też padają po 5-7 godzinach

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 30, 2008, 12:39:19 »
no to chodziaz tyle bo myslalem ze to za szybko się laduje inne zwyczajne fony ala k530i laduja mi sie okolo 2-3 h chodz maja mniejsza baterie a moc ladowania ladowarki prawie taka sama wiec to bylo dla mnie trochu dziwne
w moim BA bateria na wi-fi dziala ok 10h ale ma duzo większą pojemnosc wiec nie ma się co dziwic

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 12, 2008, 00:30:15 »

1h ? o takim czyms nie slyszalem .... mnie sie ladowala dluzej ... na oryginalnej baterii nokii
moze to jakis zamiennik baterii z bardziej wydajnymi ogniwami ?! hmmmm ..