Wayfinder z 9300i w samochodzie.

• 5 Odpowiedzi
  • 628 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 14, 2006, 00:34:35 »
Witam.
Znudziło mi się tachanie wielu urządzeń ze sobą (ipaq, telefony, ładowarki itp.), przyszło mi do głowy zatrudnienie mojego 9300i w zastępstwie ipaqa jako nawigacji. Zainstalowałem wayfindera i tu pojawił się mały zgrzyt. Mianowicie nie stanowią problemu mapy ładowane z neta ani dokładność tylko sposób wyświetlania na ekranie „wewnętrznym”.
I tu zrodziło się pytanie, jak mogę wyświetlić na wyświetlaczu z przodu? Mam uchwyt samochodowy (Cr-5) wraz z zestawem i to jest optymalna pozycja aparatu w samochodzie według mnie.
Pozdrawiam.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2006, 08:08:02 »
Nie słyszałem aby istniał soft do  wyświetlania na małym wyswietlaczu z przodu - aczkolwiek pewnie jest to technicznie możliwe( vide  obraz z kamery w n9500) .Ale może wystarczy zmienić uchwyt - ja zakupiłem taki firmy HR - pozwala na trzymanie niuńki w pozycji otwartej.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2006, 16:24:48 »
Nie dobrze. Tak też sądziłem, tylko nie rozumiem, dlaczego? W dobie praktycznie nieograniczonych możliwości przeskalowanie obrazu było by problemem? Wożenie otwartego telefonu niezbyt mi pasuje.
Pozdrawiam.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2006, 22:25:46 »
Człowiek a wyobrazasz sobie ilosc informacji na wyswietlaczu ktory ma 128x128 pikseli?

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2006, 10:54:28 »
Cytat: "yanek_00"
Człowiek a wyobrazasz sobie ilosc informacji na wyswietlaczu ktory ma 128x128 pikseli?

Jak się nie ma, co się lubi to się lubi, co się ma.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2006, 23:48:38 »
Część telefoniczna (a więc i zewnętrzny wyświetlacz) jest oddzielona od części PDA telefonu i jest to zwykły Series 40 (nieco podrasowany). Tego o czym myślisz po prostu nie da się zrobić. Tak jak wyżej, ja również sugeruję zakup uchwytu umożliwiającego trzymanie telefonu w otwartej pozycji (BTW: podobno futerał (sztywny) na okulary też się sprawdza w roli uchwytu :) ).