Vir w noki 6630

• 8 Odpowiedzi
  • 1269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vir w noki 6630
« dnia: Maj 29, 2006, 23:38:38 »
Witam mama problem ostatnio zainstalowałem jakiś plik z końcówka sis nie wiem co to,było okazało się,że moi wszyscy koledzy(co mam ich w fonie numery) dostają jakieś od demie mms których jak wogóle nie wysyłam jak to usnąć!!!Nie chce mieć rachunku za$$$$:/ i nostopa to wysla mowia ze o tematyce sex:/

*

Offline bret

• 1964
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2006, 00:32:21 »
Prawdopodobnie da się to usunąć jakimś programem antywirusowym dla Series 60, np. F-Secure Mobile Anti-Virus, SimWorks Anti-Virus, Zeon Anti-Virus, Mobile Disinfector czy exoVirusStop. A jeśli się nie uda, to format telefonu zostaje.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2006, 20:14:09 »
ja z kolei mam problem z wiruchem skulls - po formacie karty siedzi (ponoc) w pamieci. Czy to prawda ze format nie pomaga zeby go usunac ?? Przez niego nie moge zainstalowac zadnych programow antywirusowych. Wiecie cos na temat wirusa SKULLS-K (pokazuje napis I love U)

*

Offline bret

• 1964
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2006, 22:02:36 »
Zerknij tutaj. Ten? Jeśli tak, to postępuj zgodnie z podaną tam instrukcją. I w przyszłości skanuj ściągane programy przed zainstalowaniem (już nie napiszę "lepiej nie używaj piratów", bo znowu ktoś uzna że bronię interesów deweloperów ;)).

*

Offline furzyk

• **
  • 239
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2006, 22:28:38 »
eeee... juz bylem na tej stronie ale widze w managerze takich katalogow. W sumie po formacie karty telefon sie zachowuje calkiem sprawnie tyle ze nie chce instalowac np tego antyvira ciach - bo to mi wygląda na piracką wersję! Regulamin forum zabrania zamieszczania tutaj pirackiego oprogramowania lub linków do niego  podczas gdy innym sie to udaje na tych telefonach. czy *#7370# to gwarancja wywalenia kazdego wyrusa z systemu telefonu ?

*

Offline bret

• 1964
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2006, 22:58:16 »
Cytat: "furzyk"
eeee... juz bylem na tej stronie ale widze w managerze takich katalogow.
Nie widzisz? A wyświetlanie folderów systemowych sobie włączyłeś? Domyślnie jest wyłączone w sporej ilości menedżerów plików.
Cytat: "furzyk"
tyle ze nie chce instalowac np tego antyvira ciach - bo to mi wygląda na piracką wersję! Regulamin forum zabrania zamieszczania tutaj pirackiego oprogramowania lub linków do niego
Spróbuj ponownie instrukcji z Symanteca, tylko sobie włącz widok folderów systemowych. A jeśli już to zrobiłeś i nie masz tych folderów, to sformatuj telefon i kartę pamięci. Tak, to jest 100% sposób na pozbycie się wirusa.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2006, 18:21:09 »
bret - dzieki za pomoc. telefon sformatowalem. karte pamieci i pamiec telefonu (sekwencja *#7370# Nadal jednak nie moge zainstalowac np symanteca mobile. Wiem ze inni moga wiec co moze byc przyczyna ? Telefonik dziala stabilnie i nic sie z nim nie dzieje.

*

Offline bret

• 1964
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2006, 01:55:37 »
Hm... w takim razie, (i jeśli nie jest to zbyt osobiste ;) pytanie w tym przypadku): możesz podać link do wersji, którą próbujesz zainstalować (lub jej źródło)? Bo może po prostu próbujesz zainstalować niewłaściwą wersję? A swoją drogą, jak dokładnie się przejawia ta "niemożność" zainstalowania? Jakieś komunikaty błędu etc.?

Z drugiej strony, skoro masz telefon postawiony od nowa, to może sobie daruj w ogóle tego antywirusa? To naprawdę nie jest niezbędne, o ile zachowasz minimum zdrowego rozsądku.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
Vir w noki 6630
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2006, 10:27:21 »
http://www.6630.com.pl/viewtopic.php?t=22  chociazby tam jest link do "Symantec Mobile Security 4.0 for Symbian " ktory mi sie nie chce odpalic. wyskakuje komunikat: "
Rzeczywiscie masz racje. BT mam wylaczony, jesli wlaczony to zabezpieczony i juz nie instaluje czego popadnie.
Upsss.... wlasnie zainstalowalem nortona symanteca i wszystko dziala. Wiec dzieki za pomoc :)