Usuwanie plikow w N6630

• 13 Odpowiedzi
  • 1164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« dnia: Czerwiec 02, 2006, 23:28:15 »
1) Zainstalowalem sobie active desk, teraz go chce usunac bo nota bene nie dziala nie wiem dlaczego. Nie wazne. Przy usuwaniu pliku menagerem pikow po kliknieciu na active desk i "usun" pyta sie mnie telefon czy zamknac aplikacje, klikam ze tak no i dalej sie nic nie dzieje. Odnosze wrazenie ze do usuniecia tego pliku potrzeba jakas specjalna aplikacje. Czy mam racje ? Kiedys podobnie mialem z MiniGPS, ktory tez nie dzialal po odpaleniu go, podczas usuwania telefon sie zawieszal i trzeba bylo go wylaczac. Musialem formatowac karte czego teraz nie chce robic, prosze o pomoc, dzieki !
2) co poroponujecie jako zestaw kodekow filmowych do N6630 ?

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2006, 00:13:10 »
1. Pewnie nie chce sie usunac bo proces dziala w tle, a telefon nie potrafi go zamknac. Sprobuj 'zabic' go jakims TaskMenegerem [zerknij tutaj] wtedy powinno pojsc bez problemu :)
2. Z tego co mi wiadomo to zewnetrznych kodekow uzywa tylko SmartMovie i  sa one do niego dokladane w 'zestawie'.

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2006, 00:49:21 »
zainstalowalem appman'a, daje opcje close all apps i to samo czyli nic :(

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2006, 01:03:45 »
A czy widac w Appman'ie proces Active Desk'a?

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2006, 01:07:10 »
widac, daje close all apps i wlasnie zadnych zmian :)

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2006, 02:47:07 »
Czyli proces nie daje sie zabic? Jesli tak, to widze tylko 3 rozwiazania:
1. Sprobuj uruchomic telefon z wcisnietym i przytrzymanym klawiszem 'kredki' to spowoduje uruchomienie sie systemu bez dodatkowych programow.
2. Jesli program masz na karcie pamieci - wywal go spod czytnika kart.
3. Format telefonu :roll:

*

Offline bret

• 1964
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2006, 06:04:01 »
Jeszcze jedna możliwość to istnienie opcji odinstalowania w samej aplikacji Active Desk. Taką aplikację należy odinstalowywać nie menedżerem aplikacji, a właśnie z poziomu samej aplikacji. BTW: z postu webstepa nie wynika że użył menedżera aplikacji - może tu tkwi błąd? Kasowanie folderu z poziomu menedżera plików, na pewno nie jest prawidłową metodą odinstalowania aplikacji.

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2006, 11:19:08 »
bred ja uzywam menedzera aplikacji. jakie sa jeszcze inne task menagery ktorych dzialanie moglbym sprobowac ? swoja droga jest to glupie, bo fon pyta sie czy zamknac wszystkie aplikacje, ja daje TAK a on nic dalej nie robi, leniwiec jeden :D

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2006, 11:21:19 »
Cytat: "yanek_00"
Czyli proces nie daje sie zabic? Jesli tak, to widze tylko 3 rozwiazania:
1. Sprobuj uruchomic telefon z wcisnietym i przytrzymanym klawiszem 'kredki' to spowoduje uruchomienie sie systemu bez dodatkowych programow.
2. Jesli program masz na karcie pamieci - wywal go spod czytnika kart.
3. Format telefonu :roll:

to po co te glupki pisza programy, ktore nie dosc ze nie dzialaja to sie jeszcze nie daja odinstalowac ??

*

Offline webstep

• 30
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2006, 11:23:39 »
Cytat: "bret"
Jeszcze jedna możliwość to istnienie opcji odinstalowania w samej aplikacji Active Desk.

wszystko byloby dobrze gdyby ta aplikacja wogole dzialala :)

*

Offline bret

• 1964
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2006, 13:03:00 »
Wiesz, ja zaproponuję radykalną, ale 100% pewną metodę: sformatuj telefon. I będzie po sprawie (oraz po całej zawartości telefonu :) - jednak przecież można zainstalować wszystko od nowa, skonfigurować i zrobić od razu backup - w przyszłości gdy zdarzy się konieczność formatu, wystarczy taki backup przywrócić). Tak wbrew pozorom chyba będzie szybciej niż szarpanie się z tym. O ile wersję Active Desk zainstalowałeś prawidłową, powinna ona działać poprawnie, jednak z tego co wiem aplikacja nie była od dość dawna aktualizowana i może na nowszych telefonach się wykłada (choć to jednak i tak wydaje mi się nieco dziwne).

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 03, 2006, 15:58:25 »
Cytat: "webstep"
to po co te glupki pisza programy, ktore nie dosc ze nie dzialaja to sie jeszcze nie daja odinstalowac ??

Ta aplikacja zapewne dziala, ale: Active Desk is the ideal solution to personalise and customise your Nokia 7650 imaging phone. I powinno byc wszystko jasne ;)

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 03, 2006, 16:05:19 »
A może jest to banalna kwestia różnicy między aplikacją a procesem systemowym? :> 'Close all apps' zamyka aplikacje, a nie np. serwery i programy z flagą 'system'. (vide w Windowsie zakłądka 'Aplikacje' oraz 'procesy')

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Usuwanie plikow w N6630
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 03, 2006, 16:21:16 »
_TB_TB_ calkiem trafne spostrzezenie... Sam na to nie zwrocilem uwagi, a pisalem webstep'owi aby zabil proces recznie :)