brak notatek

• 6 Odpowiedzi
  • 1077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
brak notatek
« dnia: Luty 11, 2006, 04:23:56 »
nokia n70

pomimo zaznaczonej opcji w programie nokia pc sync, telefon nie zynchronizuje notatek z outlookiem

kalendarz i taski są synchrnizoawne prawidłowo, notatki wcale

help

*

Offline bret

• 1964
brak notatek
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2006, 09:07:37 »
Cytat: "marcel"
pomimo zaznaczonej opcji w programie nokia pc sync, telefon nie zynchronizuje notatek z outlookiem
I raczej tak już będzie. Wielokrotnie już pisałem że PC Suite to niedorobiona aplikacja - i to jest właśnie jeden z objawów tego niedorobienia. Ja mam tę opcję nieaktywną ("wyszarzoną") - Bóg raczy wiedzieć czemu... Obawiam się że nic z tym nie zrobisz...

*

Offline marcel

• 829
brak notatek
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2006, 15:48:42 »
i weź teraz kup telefon nza 2000 zł z takim bublem...

nie dziwie sie piratom.......

*

Offline bret

• 1964
brak notatek
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2006, 22:19:25 »
No cóż... możesz próbować innych wersji Outlooka (97, 2002, 2003 itd.) - a nuż zaskoczy? Osobiście uważam to za niewarte wysiłku (nie wiem jak na N70 (pewnie też się da), ale na 9300 mogę zrobić na PC kopie samych plików notatek (co prawda, nie ma żadnego sposobu by to na PC odczytać) - to jest dla mnie wystarczające. Choć nie ulega wątpliwości że to zdecydowanie nie powinno tak być.

Jeśli chcesz się pobawić w grzebanie w telefonie (ale uważaj - nie kasuj, nie przenoś, niczego jeśli nie masz pewności że wiesz co robisz - inaczej będziesz mieć pad telefonu i formatowanie), to szukaj plików "Note" i "Note(x)" - w takiej postaci, bez rozszerzenia. "X" to kolejny numer notatki (Note(01), Note(02) itd.). U mnie to jest w folderze C:\System\Apps\Note\Notes. To są właśnie pliki notatek - można bez problemu ręcznie zarchiwizować na PC.

*

Offline marcel

• 829
brak notatek
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2006, 07:28:37 »
a że tak zapytam się nieśmiało czy nokia n70 ma możliwość ustawiemia ile sygnał o terminie kalendarza na dzwonić ?

czy tez programiści o tym nie pomyśleli i jak zapomnisz telefonu to bedzie dzwonił aż padnie bateria ?

przyznam że długo nie czekałem ale juz nie mogłem wytrzymać i dałem STOP

*

Offline bret

• 1964
brak notatek
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2006, 15:57:01 »
A tego to niestety nie wiem. Mogę tylko przypuszczać, ale raczej wątpię aby działał bez końca - prawdopodobnie po jakimś czasie wyłącza się.

*

Offline khak

• 768
brak notatek
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2006, 15:06:54 »
wylacza sie napewno po okolo 2 minut .  "cierpliwosci"  :D
Mozesz potestowac definiujac godz rozpoczecia i zakonczenia Alarmu. Bedzie dzwonil prawie minute,potem przerwa 2 minuty i znowu 1 min sygnal. Np. godz rozpocz 15.45  godz zakonczenia 15. 57  . miedzy czasie bedzie dzwoil z przerwami.