Symbian kontra WM5 dziś

• 50 Odpowiedzi
  • 5481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 30, 2006, 16:36:39 »
no dobra, i jaki wniosek z dyskusji .... jesli of kors jest takowy ;-)) bo mnie wynik ciekawi .... przyznam  :))

*

Offline khak

• 768
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 02, 2007, 01:51:45 »
Wachalem sie nad zakupem na Allegro P990 za 1300 zl . Niedawano stwierdzilem ze 990 jest wart nie wiecej niz 1000 zl ,w koncu procek 200 mhz i skromna ilosc ramu nie podola (znamy to z wizarda) ,jak by nie bylo poprawione oprogramowanie beda zwisy i powolne dzialanie na czesci aplikacji (tych obecnych -wymagajacych alikacji)
Wiec za okolice 1000 zl mozna przymknac oko na niedorobki w sofcie.

A wniosek z dyskusji  jest taki ze warto miec pod pacha dwie platformy ,dwa urzadzenia. Chyba ze bardzo zadko sie korzysta z netu i zwiaznych z tym ,bankowosci ,poczty itd. to wtedy spokojnie wystarcza Symbian.

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 02, 2007, 02:48:22 »
nie ma porównania

mam 9300 i 9300i i mda vario 2

to syf nie telefon (telefon klasy nokii 5110, nic nie potrafi)

system raczej ok ale procesor to tragedia.

np wybieram nr dzwonie, rezygnuje bo się pomyliłem przez szybkie wybieranie ,aniciskam anuluj, potem chce jeszcze raz wywołac listę a telefon : proszę czekąc tworzę listę i tak ze 45 sec- totalany syf

internet hahaha śmech na sali, nawet proste strony z karty pamięci wczytują się godziami. a nie daj boże jakies formum ze strony TRAGEDIA

podobo ma wyświelanie excel pp i word, tak ale jezeli nic nie jest w nich zawarte bo konwersja to tragedia poprosu nie działa.

gry, jest kilka..

filmy bardzo mocno skaczą przy jakijś normalnej jakości

bateria - nie wiem, bo wiecznie ładuje w samochodzie,

zasięg ok

sama klawiatura wybierania nr to syf. nie porównywalna np 6310i

moge tak długo  wymianiać

do porównania za te same pieniżdze kupiłem zonie mda vario 2

cena obu to 3k za szt

procek 400mhz wszystko śmiga, aplikacji od zarabania, sama aplikacja telefonu może być podmieniona, ale ten w stsandardzie bije nokię na pysk

telefony wm5 zmita tą dziadowką nokię to jest kwestia czasu.

nawet mda vario jest lepsze niż 9300.

na wm5 masz prawdziewie działający internet, prawdziew excel pp i word. Procek jest nieporównywalnie szybszy. Zadnycj problemów ze stabilnością nie zauwazyliśmy, Wszystko działa jak należy. Tak, że moje nokie napewno będa do sprzedazy na allegro od 1zł aby ktoś chciał je kupić. Dołoże i kupie jeszcze 1 mda vario2.

a co źle działa w mda?

synchronizacja w nokii jest dużo lepsza. Program ezydentnie aktualizuje np co 15 min poczte, kalendarz i kontakty z outlookiem. Naprawdę to działa rewelacja (oczywiście przez BT). W mda bt jest cały czas zajęty i żre energie w telefonie i laptopie i nie ma np automatycznej czasowej synchronizacji albo się jeszcze nie doszukalem. robię to za pomoca activesync, może sa lepsze ale brak czasu na szukanie.

tak, że kolego nie zastanawiaj się i bierz coś wm5. nokia ze swoją koncepcją systemu to juz przezytek, wm5 zmiecie innych straszliwie.

dla dodatkowych informacji praktycznie większość znaczacych pism komórkowych uznało mda vario 2 (inaczej sie nazywa w różnych krajach) za najlepszy telefon

ma 3g aparat 2.1m z makro lampę szybki procesor, wszystke niezbędne pdłączenia jak np irda wifi bt 3g usb. windows na tym smiga

prawdopodobnie tymczasową wadą mda jest brak dedykowanych samochodowych zestawów głośnomówiących. ale to pewnie kwestia czasu bo wyprowadzenie na zewnętrzą antenę jest

mam nadzieję, że nokia sie opanuje i przestanie produkować ten chłam na symbianie

pozdrawiam

*

Offline khak

• 768
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 02, 2007, 10:54:16 »
Cos musialo byc nie tak z Twoja  9300 . Moze aktualizacja softu lub HR by cos zalatwily. Wprawdzie posiadaczem 9300 bylem krotko ale mam zupelnie odmienne zdanie od Twojego .

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 02, 2007, 15:47:00 »
Cytat: "AdaSch"

telefony wm5 zmita tą dziadowką nokię to jest kwestia czasu.
mam nadzieję, że nokia sie opanuje i przestanie produkować ten chłam na symbianie

hmmm, ciekawa opinia .... bylbys laskaw powiedziec jak to sie, Twoim zdaniem, stanie i kiedy ? tzn dzieki jakim produktom ..... i jakim kompleksowym rozwiazaniom microsoft wykosi konkurencje, bo te hasla sa juz na stronie microsoftu od ponad 15 lat i efektu poki co nie ma

ciekaw jestem czy sklonny bedziesz podac nam jeden (slownie: jeden) produkt ze stajni microsoftu ktory dziala  i sie nie sypie ]:>
uprzedzam iz nie liczy sie odp np. IBM PC/XT  :))

a tak powaznie, nie ma idealnego systemu .... mnie w telefonie nie jest potrzebnych 400-500-600mhz procesora, ma dzwonic, nie wieszac sie, ma miec skrzynke pocztowa, VPN IPSec, i pare jeszcze innych bardziej specjalistycznych wymagan .... nie musze ogladac filmow .... bo nie mam na to czasu a jak chce obejrzec film to ogladam na duzym ekranie, zapewniam ze wrazenia zupelnie inne ... niz na 2,8cala czy nawet 4cale

co do nokii to jest tak, mam juz drugi egz nokii e61 i jestem bardzo zadowolony, kosztuje 50% ceny xda execa i ma gwarancje na 24 miesiace

poki co nie ma narazie niczego innego z wm5.0 co ma wogole sens czy na czym warto zawiesic oko .... i co nie kosztuje kolo pln 2k lub nawet wiecej  ;)

mnie nie podniecaja comiesieczne zmiany rom, update, nowe software .... testy, przeglady, porownania .... albo kwestie zastanawiania sie ktora SD kupic bo tamta jest 10-15% szybsza, bo to jest bez sensu

faktem jest jednak ze 9300/9500 byly wolne ..... i nadal sa wolne, nokia e61 nie jest wolna, nie ma jednak zegara 400-600mhz bo i po co ?!

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 02, 2007, 22:32:00 »
Cytat: "bret"
Jeśli chcesz mieć telefon z funkcjonalnością PDA, to moim zdaniem Symbian (i niekoniecznie tylko Series 60 3.0, również UIQ 3.0). Jeśli zaś chcesz mieć PDA z funkcjonalnością telefonu, to WM + osobna komórka :).

A jak chcę mieć "tylko" najlepszą komórkę na Ziemi???
To wybieram Nokię bez Symbiana. Bo nie wiedzieć czemu Nokia jako komórka jest bez Symbiana dużo lepsza od tej Symbianem. I bardzo mi się to nie podoba, jak również nie bardzo rozumiem dlaczego tak się dzieje.

P.S.
Sorry, że się trochę wtryniam między wódeczkę a zakąskę ale jest jeszcze tzw. "trzecia droga"  ;)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 02, 2007, 22:48:12 »
Cytat: "niezawodny"
P.S.  Sorry, że się trochę wtryniam między wódeczkę a zakąskę ale jest jeszcze tzw. "trzecia droga"  ;)

4 i 5 sa lepsze  ;)

4. telefon sluzbowy, w 99% przypadkow nie masz nic do gadania .... i tyle, wybor dokonuje sie poza zainteresowanym uzytkownikiem

5. rezygnujemy z telefonu/pda/palmofonu .... i mamy 1-2h i wiecej czasu dziennie dla siebie, bo ni ma sie co oszukiwac ... te zabawki zabieraja troche czasu, lub wrecz duzo czasu ... w skali dnia a doba ma tylko 24h  :P
ja nigdy nie ukrywalem iz interesowalo mnie rozwiazanie zakladajace iz z pda bede coraz mniej  korzystal, z tel ... tak samo
wodotryski sa fajne ale dla dzieci ....  ;)

*

Offline niezawodny

• 793
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 03, 2007, 14:37:33 »
Cytat: "andy_bez_wandy"

4 i 5 sa lepsze  ;)

4. telefon sluzbowy, w 99% przypadkow nie masz nic do gadania .... i tyle, wybor dokonuje sie poza zainteresowanym uzytkownikiem

Niestety sam jestem tym szefem... :P

5. rezygnujemy z telefonu/pda/palmofonu .... i mamy 1-2h i wiecej czasu dziennie dla siebie, bo ni ma sie co oszukiwac ... te zabawki zabieraja troche czasu, lub wrecz duzo czasu ... w skali dnia a doba ma tylko 24h  :P
ja nigdy nie ukrywalem iz interesowalo mnie rozwiazanie zakladajace iz z pda bede coraz mniej  korzystal, z tel ... tak samo

To założenie jest błędne bo telefon jest niezbędny (vel bardzo przydatny). Więc problem co kupić dalej jest aktualny. ;)

*

tramp

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 03, 2007, 22:00:16 »
Niestety sam jestem tym szefem... :P

zawsze możesz zlecić wybór telefonu dla siebie swojej:
1. sekretarce i tu możesz skończyć z wyborem przekombinowanym za to np. w kolorach mieniących się :))
2. sprzątaczce i tu można liczyć na prawdziwie skuteczny wybór telefonu do pracy

*

Offline xpablo

• 1294
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 03, 2007, 23:43:36 »
no dobra, i jaki wniosek z dyskusji .... jesli of kors jest takowy ;-)) bo mnie wynik ciekawi .... przyznam  :))

Cóż wnioski to już chyba każdy powinien podjąć samodzielnie. Niestety szkoda że większośc takich rózmów prowadzi do "wojen systemowych" bo niestety wiele rzeczy w jednym i w drugim systemie są "niemierzalne".
Kiedyś był "jedyny i słuszny" telefon- nokia 6310i plus PDA do wybru, teraz sytuacja jest diametralnie różna- nokia uczy się adoptować "system" do telefonów i niestety nie uwolniła się od błedu płodzenia róznych wersji (s60 s80 s90) i naprawia ten błąd, powoli lecz skutecznie wprowadzając jedną wielomodelową platforme S60 v3. Pracuje nad tym niemal sama wiec pewnie jeszcze to chwilke potrwa.

Z kolei M$ wstawia "protezę" w postaci modułu telefonicznego do pda, jednak adotpuje to wielu producentów co niestety nie każdemu wychodzi dlatego ze stablinością czy standardami (vide ekrany 320*240 240*240 640*480) i stąd tez rózne sa o nim opinie. Warto zauważyc że dłużej będąc na rynku i wykorzystując bład nokii polegacjacy na niezbyt "promocyjnym" podejsciu do deweloperów ma większy wybór oprogramowania.

Kazdy z nas ma jakies preferencje- są one nasze własne i nie zawsze zgodne z opiniami innch więc nie sądze abyśmy wybrali winnera tutaj, na forum- zwycięzce wybierze każdy z nas przy zakupie.

w tej chwili bardzo załuję że nie mam dostatecznie dużo czasu aby dokończyć porównanie dwóch moim zdaniem topowych modeli - TyTna i e61 z gołymi systemami .... chyba że ktoś z Was moi drodzy userzy ma czas zeby takie porównie machnąć ?:D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 03, 2007, 23:48:32 »

To założenie jest błędne bo telefon jest niezbędny (vel bardzo przydatny).

badzmy powazni, niezbedne jest .. powietrze, woda, i .... pare innych "rzeczy" ale napewno nie miesci sie na tej liscie telefon ;-))) niezaleznie od tego czy ze zlota czy tez nie .....

nie bawmy sie wiec w semantyke z twierdzeniami "zalozenie jest bledne" bo nikt tu nie ma monopolu na wiedze i nieomylnosc, sa tylko punkty widzenia ...  ]:>

*

tramp

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:13:16 »
e tam andy nie bądź takim idealista, telefon jest niezbędny wielu ludziom do pracy w dzisiejszych czasach i tyle, to co piszesz to pierdoły

*

Offline NuLL

• 405
  • Sprzęt: Nokia E50 :D
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:25:29 »

To założenie jest błędne bo telefon jest niezbędny (vel bardzo przydatny).

badzmy powazni, niezbedne jest .. powietrze, woda, i .... pare innych "rzeczy" ale napewno nie miesci sie na tej liscie telefon ;-))) niezaleznie od tego czy ze zlota czy tez nie .....

nie bawmy sie wiec w semantyke z twierdzeniami "zalozenie jest bledne" bo nikt tu nie ma monopolu na wiedze i nieomylnosc, sa tylko punkty widzenia ...  ]:>

Troche to smutne ale ja bym bez komorki zginal  :S

*

Offline niezawodny

• 793
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:50:44 »
Cytat: "xpablo"

Kazdy z nas ma jakies preferencje- są one nasze własne i nie zawsze zgodne z opiniami innch więc nie sądze abyśmy wybrali winnera tutaj, na forum- zwycięzce wybierze każdy z nas przy zakupie.

Myślę że tu nie chodzi o wyłonienie winnera a o miarodajną opinię, która może bardzo pomóc w dokonaniu właściwego wyboru (zakupu). Dobry palmofon to jakby nie patrzeć kupa kasy - warto wydać ją mądrze

Cytat: "xpablo"

w tej chwili bardzo załuję że nie mam dostatecznie dużo czasu aby dokończyć porównanie dwóch moim zdaniem topowych modeli - TyTna i e61 z gołymi systemami .... chyba że ktoś z Was moi drodzy userzy ma czas zeby takie porównie machnąć ?:D

Ja też chętnie bym takie porównanie poczytał choć akurat żadnego z w/w urządzeń mieć bym nie chciał (ale to już jest szczegół).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 04, 2007, 13:46:10 »
Cytat: "tramp"
e tam andy nie bądź takim idealista, telefon jest niezbędny wielu ludziom do pracy w dzisiejszych czasach i tyle, to co piszesz to pierdoły

no offence ale to ze, prawdopodobnie, mamy inne podejscie do niektorych kwestii ..... nazwijmy to kluczowych nie oznacza ze ja pisze pierdoly  :worried:
czyli, de facto, rozmowa jest fajna o ile do czego prowadzi oraz .... jest na poziomie  ;)

(zastrzezenie - nie chce robic burzy w szklance wody - vide ponizszy tekst - ale ......)

wracajac do tematu (rzekomej) niezbednosci .....  telefonu czy pda to znam niejednego prezesa czy tez osobe postawiona wysoko w firmie, nie tylko w naszym kraju ktora tego rodzaju "zabawek" nie uzywa, lub uzywa rzadko .... bo od telefonu ma np. "Pania Zosie" lub "Pana Marka" ktorzy dokladnie wszystkie meetingi planuje, umawiaja, sprawy do zalatwienia ustalaja i zalatwiaja .... sami, lub konsultuja jesli tego wymaga sytuacja

a takie osoby czym sie zajmuja (w ciagu dnia) ? np. tworzeniem strategii rozmowu, dumaniem nad rozwojem, wymyslaniem roznych ciekawych rzeczy .... po pracy ma czas wolny a w pracy maja telefon sluzbowy, taki sznurowy lub DECT

wiec co prezesowi daje pda ? ma kontakty ze soba ... ale po co ? skoro wszystkie sprawy juz zalatwil, a jesli jest niespodziwany telefon od partnera z innej frmy i duzy kontrat do podpisania to przeciez ma dwoch swoich zastepcow z ktorych jeden jest napewno na miejscu i mozna podjac stosowne decyzje, a skomunikuje ich Pani Zosia / Pan Marek .... ktorzy wlasnie tez i tym sie zajmuja czyli czuwaja nad sprawnoscia komunikacji oraz jej efektywnoscia na codzien  

ponadto wierz mi lub nie ale ..... mozna prowadzic projekty informatyczne i inne bez uzywania komorki na codzien ;-))

przy dobrej organizacji pracy ani tel ani pda nie sa potrzebne .... a po pracy do czego sa ? do zabawy no bo przeciez nie do pracy ;-P

nie zmienia to faktu, iz moim zdaniem, na skutek nieefektywnej struktury zarzadzania w firmie lub braku odpowiednich systemow .... komunikcja np. via gsm sluzy rozwiazywaniu kwestii biezacych lub dlugofalowych

efektywne zastosowaniem gsm ja rozumiem przy zastosowaniu w gorach czy gdzies na wakacjach czy na odludziu gdzie w sytuacjach awaryjnych ratuje ludziom zycia i zdrowie .... lub zeby zlozyc zyczenia z okazji rodzinie czy znajomym ....

jednak, i bez urazy, ale wmawianie ludziom i samemu sobie ze wiele osob tego potrzebuje na codzien bo jest to niezbedne jest jakby zywcem wyjete ze sloganu reklamowego ..... gross ludzi raczej nie potrzebuje ale ulega modzie, i faktowi lub checi posiadania .... bo ani pda ani tel nie zalatwia za nas organizacji dnia, nie rozwiazuje kluczowych kwestii, liczy TYLKO DO w excelu co sami najpierw stworzymy, nie rozwiazuje kwestii planowania i .. masy roznych rzeczy, przeciez jest to tylko puste pudelko ktore trzeba DOBRZE oprogramowac zeby dzialalo .... a daleko mu do efektywnego dzialania, a systemy pracy grupowej ?! np. przesylanie zadan, czy zlecen w ramach projektow zarzadzanych za pomoca microsft project dziala ze pozal sie boze bo albo jest niekomplatybilne z taka czy inna wersja OS w pda czy telefonie .... i to nie ma znaczenia czy wm50 czy symbian

*

tramp

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 04, 2007, 14:07:55 »
vide poniższy tekst to niestety bardzo subiektywne spojrzenie bez dystansu (dobrze, że nie zamierzasz być szefem PKO BP :)) )

nie wiem dlaczego ale wyraźnie pijesz w swoim tekście do kultury korporacyjnej no i ten wywód o prezesie, który zajmuje się myśleniem a po pracy nie odbiera telefonów :))
człowieku poszerz swoje horyzonty, spójrz trochę szerzej  :terrified:

wyobraź sobie małą preżną jednoosobową firmę, człowieka który ma sklepik internetowy i jednocześnie czasem jeździ odbierać tzw. towar
I co jedzie o 9 do swojego żródła zaopoatrzenia a tymczasem dzwonią klienci z Allegro oraz z namiarów na stronie sklepu chcąć się czegoś dowiedzieć lub co bardziej mile widziane coś zamówić :)))
czyli myślimy sobie razem głośno - co robi w czasie tej wyprawy ten człowiek - no co ? - NIESTETY ale traci pieniądze czemu ZAPOBIEC może telefon komórkowy (widać, że pracujesz w korporacjach a nie na własnym poletku)
jest tak dlatego ponieważ gross klientów zadzwoni z zamówieniem od razu gdzie indziej i jest tak czy tego chcesz czy nie
a jak wiesz siłą gospodarki jest przedsiębiorczość mieszkańców jako taka a nie tylko wielkie korporacje

telefony kom. choć oczywiście należy mieć do nich racjonalne podejście wiele spraw ułatwiają i w tym kontekście podtrzymuję to co napisałem powyżej. Sprawa ich racjonalnego i mądrego wykorzystnia należy już do nas.

Także sorry ale to nie tak, że mamy różne podejście bo różne podejście to możemy mieć do tego, która nawigacja ma najlepszy GUI (choć tu itak winner jest tylko jeden :))) ) ale niestety podałem prawdą uniwersalną a Ty prezentujesz podejście chcącego się przenieść na bezludną wyspę  :surprised:

*

tramp

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 04, 2007, 14:14:27 »

Ja też chętnie bym takie porównanie poczytał choć akurat żadnego z w/w urządzeń mieć bym nie chciał (ale to już jest szczegół).

a ja bym chciał mieć takie nowe HTC tylko bez klawiatury ale za to z GPS
i wyświetlaczem 3,5" i wymiarami nie większymi niż looxy N
TyTn też ujdzie
tylko ja nie potrzebuję tyle dzwonić co Ty  :)

E61 cegła faktycznie na drzewo

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 04, 2007, 14:42:56 »
Cytat: "tramp"
vide poniższy tekst to niestety bardzo subiektywne spojrzenie bez dystansu (dobrze, że nie zamierzasz być szefem PKO BP :)) )

nie wiem dlaczego ale wyraźnie pijesz w swoim tekście do kultury korporacyjnej no i ten wywód o prezesie, który zajmuje się myśleniem a po pracy nie odbiera telefonów :))
człowieku poszerz swoje horyzonty, spójrz trochę szerzej  :terrified:

wyobraź sobie małą preżną jednoosobową firmę, człowieka który ma sklepik internetowy i jednocześnie czasem jeździ odbierać tzw. towar
I co jedzie o 9 do swojego żródła zaopoatrzenia a tymczasem dzwonią klienci z Allegro oraz z namiarów na stronie sklepu chcąć się czegoś dowiedzieć lub co bardziej mile widziane coś zamówić :)))
czyli myślimy sobie razem głośno - co robi w czasie tej wyprawy ten człowiek - no co ? - NIESTETY ale traci pieniądze czemu ZAPOBIEC może telefon komórkowy (widać, że pracujesz w korporacjach a nie na własnym poletku)
jest tak dlatego ponieważ gross klientów zadzwoni z zamówieniem od razu gdzie indziej i jest tak czy tego chcesz czy nie
a jak wiesz siłą gospodarki jest przedsiębiorczość mieszkańców jako taka a nie tylko wielkie korporacje

telefony kom. choć oczywiście należy mieć do nich racjonalne podejście wiele spraw ułatwiają i w tym kontekście podtrzymuję to co napisałem powyżej. Sprawa ich racjonalnego i mądrego wykorzystnia należy już do nas.

Także sorry ale to nie tak, że mamy różne podejście bo różne podejście to możemy mieć do tego, która nawigacja ma najlepszy GUI (choć tu itak winner jest tylko jeden :))) ) ale niestety podałem prawdą uniwersalną a Ty prezentujesz podejście chcącego się przenieść na bezludną wyspę  :surprised:

bez urazy ale:

1. mam wrazenie iz piszesz wbrew oczywistym prawom ekonomii .... zatem wybacz ale przypomne ... wiek XIX maszyna parowa, podzial pracy ....  z podzialu pracy wynika specjalizacja oraz podzial zakresu obowiazkow, czlowiek orkiestra to moze byc TYLKO czlowiek orkiestra bo ma biznes ktory sie nie rozwija (hmm, choc na to tez mozna spojrzec roznie) .. po prostu stoi na placu i gra .... i jest odpowiedzialny sam za caly ciag produkcyjny

2. czlowiek zaklada firme po to zeby rosla i zarabiala wiecej, wiec jesli dobrze przemyslal i koncepcje i zakres rozwoju firmy to powinna sie rozwiajac, bardzo szybko dojdzie to tego ze bedzie musial zatrudnic kogos jeszcze kto np. odbieralby telefony i kto bedzie namiejscu i go odciazy .... czyli kto bedzie pilnowal zyjacego biznesu, no chyba ze prezes nei ma zacieca prezesowskiego, pomysl podpatrzyl na rynku lub wyczylal w gazecie i wiernie kopiuje .... wtedy firma bedzie duzo wolniej sie rozwijac i ew. splajtuje

wiec de facto chyba nie ja musze poszerzyc swoje horyzonty, uwagi o prezesie byly z innego zupelnie powodu .... jakiego ? moim zdaniem i w malej i w duzej organizacji mozna to osiagnac ... tylko trzeba moc i chciec

i owszem, mamy rozne podesjcia, do kwestii kluczowych .... dzieki takiemu jak Twoje ja mam co robic .......

i mam drobna sugestie .... poglebienie wiedzy fachowej na temat zarzadzania firma, nawet jednoosobowej bo te zasady sa uniwersalne, i niezalezne od wielkosci
wtedy nie musialbym pisac tak oczywistych rzeczy, tutaj na forum nie poswieconym, de facto, ekonomii
to raz a dwa, nie ma czegos takiego jak "prawda" ani juz tym bardziej "prawda uniwersalna" tylko jak to ktos madry lata temu powiedzial .... jest tylko punkt widzenia  :))

*

tramp

Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 04, 2007, 15:25:51 »
co ma pogłębienie wiedzy na temat zarządzania firmy do faktu, że dzięki komórce prezes na stoku na nartach może się dowiedzieć o powoli przegrywanym przetargu i może zadzwonić tu i ówdzie osobiście aby zainterweniować by pomyślnie odwrócić początkowo niekorzystny bieg wydarzeń
co więcej jak zjedzie ze szlaku i sobie złamie kark to będzie mógł zadzwonić po ratowników
a poza tym tak jak w moim przykładzie to, żeby zrobić pierwszy milion i zatrudnić pannę do odbierania telefonów i obsługi sprzedażnej chyba trzeba najpierw samemu kilka interesów ubić nie ?

coś kluczysz ale to nie tak
zapytaj niezawodnego na ile szacuje swoje straty związane z ewentulanym brakiem komórki

dobra koniec bo miało być WM kontra Symbian czyli dobrzy Amerykanie przeciwko złym Finom z kraina tysiąca jezior i wiecznej zmarzliny :)))

*

Offline barek74

• 384
  • Sprzęt: różnie to bywało, obecnieBB BOLD9900 i Galaxy SIII
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 04, 2007, 16:10:56 »
Hmmm, i kolejna dyskusja uciekła na temat większości Świąt Wielkanocy nad Bożym Narodzeniem lub odwrotnie ;-)

Ja bym chciał;
PDA z VGA hostem USB, GPS i modułem EDGE albo 3G tylko do netu, no może ewentualnie sms i z słuchawką BT do rozmów ale np. FS 560 z modułem GPS tak jak jest teraz....
Wtedy obok tego nosiłbym najzwyklejszą komórkę do rozmów i sms i byłbym szczęśliwy....
barek ;-)

*

Offline niezawodny

• 793
Symbian kontra WM5 dziś
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 04, 2007, 18:47:13 »
Cytat: "barek74"
Hmmm, i kolejna dyskusja uciekła na temat większości Świąt Wielkanocy nad Bożym Narodzeniem lub odwrotnie ;-)

To akurat kiepskie porównanie; sensem wiary jest zbawienie a to związane jest bezpośrednio ze zmartwychwstatniem - ergo Wielkanoc ważniejsza - tak postanowił papież dla jasnosci, który w kwestii wiary się nie myli, natomiast ten sam papież o WM 5.0 tudzież o Symbianie nie ma zielonego pojęcia (BTW ciekawe czy B16 ma swoją komórkę bo JP2 nie miał)  ;)