Jak myslicie, który sprzęt z grupy smartfonów możnaby na dzień dzisiejszy uznać za "the best on the world"? Jakie należałoby przyjąć kryteria?
Akurat szukam czegoś dobrego dla siebie - cena nie gra roli (firma płaci) więc przyjąłem takie kryteria:
1. perfekcyjny telefon; rozbudowana książka adresowa, stabilny na 99% (bo w 100% nie wierzę), błyskawiczna rekacja, dobrej jakości dzwonki/głośniki (żeby nie rzęziło), wibra
2. szybka transmisja danych (jako modem do laptopa), sprawna synchronizacja danych z PC (Outlook), odczyt dokumentow MS Office
3. dobry (rozdzielczość) i wygodny (wielkość) wyświetlacz
4. sprawna przeglądarka internetowa
5. dobra ergonomia; wielkość (niezbyt duży), kształt, klawisze
6. dobra bateria (2 dni intensywnej pracy)
7. aparat robiący dobre fotki (jaki jest sens kiepskich fotek?)
8. ładny wygląd (znaczy się elegancki)
9. solidny - żeby np. przetrwał upadek z biurka na podłogę - (zdaża się w najlepszych rodzinach)
10. logiczny stosunek ceny do jakości (nie lubię przepłacać za coś co nie jest tego warte, nawet jeśli mnie stać)
Nie interesuje mnie WiFi i GPS (mam w zapasie palmtopta bo nie wierzę w dobre 1 urządzenie do wszystkiego, choć chętnie bym takowe miał), natomiast musi być BT ale to już raczej standart.
Ostatnio zwróciłem uwagę na Nokię N73, wcześniej SE P990, N71, N80 ale wszędzie widzę istotne wady. A może niekoniecznie Symbian?