skad najnowszy firmware (OS) do 7710 ?

• 10 Odpowiedzi
  • 676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Czerwiec 24, 2006, 21:45:40 »
wersja przelaczana tj w poprzednich nokiach - angielska i polska, aktualnie mam nastepujaca wersje firmware

v04.01.0 z dnia 23-05-05
RM-12

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2006, 22:22:23 »
Nie jestem pewny, ale czy o to Ci chodzi, by wgać samemu FW? jeśli tak, to z tego co wiem, jest to niemożliwe przez sam kabel.Trzeba się z tym udać do serwisu. A tak nawiasem mówiąc, to masz całkiem dobre oprogramowanie...

No chyba, że tu nokia inaczej pomyślała i dała możłiwość upgrejdu oprogramowania...Ale wątpię :]

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2006, 23:16:41 »
Cytat: "piotrz"
Nie jestem pewny, ale czy o to Ci chodzi, by wgać samemu FW? jeśli tak, to z tego co wiem, jest to niemożliwe przez sam kabel.Trzeba się z tym udać do serwisu. A tak nawiasem mówiąc, to masz całkiem dobre oprogramowanie...

No chyba, że tu nokia inaczej pomyślała i dała możłiwość upgrejdu oprogramowania...Ale wątpię :]

no tak, wgrac samemu mialem na mysli podrzucic znajomemu ktory ma w tym doswiadczenie i moglby to wgrac, jednak on sam ... nie ma software do tej nokii bo to dosyc rzadki model

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2006, 01:26:55 »
Andy, legalnie tego sam nie możesz użyć. W tym przypadku, upgrade firmware robią tylko serwisy (w praktyce te autoryzowane). Znając życie, założę się iż firmware 7710 można znaleźć w Internecie (czego tu nie ma? :) ) - pytanie tylko czy warto się z szukaniem męczyć (to może nie być łatwe do znalezienia), skoro wystarczy udać się do serwisu. Masz gwarancję to zrobią Ci to bezpłatnie, nie masz - to zapłacisz jakieś 60 PLN, czy coś koło tego. Autoryzowane serwisy Nokii powinny dysponować aktualnym firmware 7710 - nie ma tu znaczenia że telefon jest jedyny w swoim rodzaju :).

Aktualna wersja firmware dla 7710 ma chyba numer 4.10. Myślę że ten wątek na My-Symbian może Cię zainteresować (są tam m.in. podane różnice między wersjami 4.01 i 4.10).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2006, 01:52:04 »
Cytat: "bret"
Andy, legalnie tego sam nie możesz użyć. W tym przypadku, upgrade firmware robią tylko serwisy (w praktyce te autoryzowane). Znając życie, założę się iż firmware 7710 można znaleźć w Internecie (czego tu nie ma? :) ) - pytanie tylko czy warto się z szukaniem męczyć (to może nie być łatwe do znalezienia), skoro wystarczy udać się do serwisu. Masz gwarancję to zrobią Ci to bezpłatnie, nie masz - to zapłacisz jakieś 60 PLN, czy coś koło tego. Autoryzowane serwisy Nokii powinny dysponować aktualnym firmware 7710 - nie ma tu znaczenia że telefon jest jedyny w swoim rodzaju :).

Aktualna wersja firmware dla 7710 ma chyba numer 4.10. Myślę że ten wątek na My-Symbian może Cię zainteresować (są tam m.in. podane różnice między wersjami 4.01 i 4.10).

z tego co widze lista roznic jest duza i roznice IN PLUS tez .... wiec warto, teraz tylko nalezy znalezc kogos kto ma mozliwosc zrobienia tego tj nalezy, w ostatecznosci serwis nokii

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:19:37 »
dzis znalazlem ver 5.1 softu do nokii 7710 na rynek EMEA  :surprised:
a nigdzie o tym nie pisza, dziwne dziwne ....

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:23:18 »
Faktycznie dziwne. Pytanie tylko czy to co znalazłeś na pewno jest tym czym się wydaje że jest  :)).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:27:14 »
Faktycznie dziwne. Pytanie tylko czy to co znalazłeś na pewno jest tym czym się wydaje że jest  :)).

no tak, zawsze to moze byc niespodzianka .... obok tej wersji i w tym samym katalogu byly wersje 4.0 oraz 4.1, byly wersje na rynek CHINA etc i inne pliki wiec zakladam iz nie jest toodosobniony przypadek

aha, plik mial okolo 55MB ....

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:38:21 »
To jeszcze o niczym nie świadczy, moim zdaniem... Przeszukanie Google z frazami "Nokia 7710" i "firmware 5.1" nie dało żadnych sensownych rezultatów. Nie sądzisz że gdyby to była istniejąca wersja, to przynajmniej można by znaleźć posty na ten temat? Wszystko jest możliwe, jednak ja mam wątpliwości...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:54:49 »
To jeszcze o niczym nie świadczy, moim zdaniem... Przeszukanie Google z frazami "Nokia 7710" i "firmware 5.1" nie dało żadnych sensownych rezultatów. Nie sądzisz że gdyby to była istniejąca wersja, to przynajmniej można by znaleźć posty na ten temat? Wszystko jest możliwe, jednak ja mam wątpliwości...

tez mnie to zastanawia, tym bardziej iz na my-symbian tez o tym cisza ;-)

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:58:29 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
tym bardziej iz na my-symbian tez o tym cisza ;-)
Właśnie... ;)

Edit: 7710 ma ROM o pojemności 36MB, więc raczej zapomnij :).