gry jawa na 6600

• 3 Odpowiedzi
  • 1696 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gry jawa na 6600
« dnia: Kwiecień 04, 2006, 19:38:58 »
Mam Nokie 6600 i nie wiem jak instalowac gry Jawa. Nie znam sie za bardzo na tym więc nie bardzo wiem co z tym zrobić. Dotychczas instalowałem programy o rozszerzeniu sis i nie było z tym problemu. Czy może ktos mi podpowiedzieć?
Dziękuję.

*

Offline bret

• 1964
gry jawa na 6600
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2006, 23:22:48 »
Przenosisz plik nazwa_aplikacji.jar do telefonu i odpalasz. Ewentualnie łączysz telefon z komputerem przy pomocy PC Suite i plik jar odpalasz na kompie. Plik nazwa_aplikacji.jad jest w zasadzie zbędny.

BTW: temat wątku nie ma nic wspólnego z tematem tej grupy (programowanie dla Symbian OS). O takie rzeczy pytaj na ogólnej grupie Symbian.

gry jawa na 6600
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2006, 23:42:51 »
a co to za rozszerzenie apps?

*

Offline bret

• 1964
gry jawa na 6600
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2006, 01:08:13 »
Chyba "app"? To jest plik aplikacji - sęk w tym że normalnie nie powinieneś mieć z tym do czynienia, bo taki plik jest w *.sis i jest instalowany bez udziału użytkownika, po odpaleniu pliku *.sis. Jedynym wyjątkiem od tej reguły są pirackie wersje programów. A na ten temat nie dyskutujemy na tym forum.

No i nie ma to nic wspólnego z aplikacjami w Javie - te to zawsze pliki *.jar (właściwy plik aplikacji) i ewentualnie *.jad (coś w rodzaju indeksu plików zawartych w *. jar).