Jestem szczęśliwym

świeżo upieczonym użytkownikiem P900 i mam parę pytań.
1. Folia na ekranik. Potrzebna czy nie? Czy ekranik może się porysować? Jeśli tak to, jaka rozsądna cena za folie, przeglądałem oferty w Internecie i różnice w cenach były spore.
2. Funkcja głośno mówiąca. Używałem telefonu w samochodzie z włączona funkcja głośno mówiąca. Ja rozmówce dobrze słyszałem, ale osoba, z która rozmawiałem bardzo kiepsko mnie słyszała. Złe połączenie, cos źle ustawione z głośnością, czy po prostu tak ten telefon ma?
3.Telefon z klapka czy bez. Zdjąłem na jakiś czas klapkę by zobaczyć jak to jest bez. Moje wrażenia. Lepiej korzysta się ze wszystkich programów, czyta książki, itp. Ale korzystanie ze zwykłego telefonu znacznie bardziej utrudnione. Jaka jest wasza opinia? Nosicie telefon z klapką czy bez?
4. Wyczytałem ze aparat odczytuje karty pamięci tylko do 128 MB. Może ktoś próbował włożyć karty o wyższej pojemności czy rzeczywiście aparat ich nie czyta?
5. Czy z telefonem trzeba obchodzić się jak z jajkiem? Telefon jest nafaszerowany elektronika i bajerami. Czy upadek telefonu z wysokości kieszeni to śmierć dla nowoczesnej techniki?
6. Czy trzeba na cos uważać? Tzn. jak użytkować by nie zniszczyć, jakieś sugestie, uwagi które wychodzą w trakcie dłuższego użytkowania telefonu.