SE P900 Pytania czysto praktyczno użytkowe

• 4 Odpowiedzi
  • 1293 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 22, 2005, 16:16:26 »
Jestem szczęśliwym :) świeżo upieczonym użytkownikiem P900 i mam parę pytań.

1. Folia na ekranik. Potrzebna czy nie? Czy ekranik może się porysować? Jeśli tak to, jaka rozsądna cena za folie, przeglądałem oferty w Internecie i różnice w cenach były spore.

2. Funkcja głośno mówiąca. Używałem telefonu w samochodzie z włączona funkcja głośno mówiąca. Ja rozmówce dobrze słyszałem, ale osoba, z która rozmawiałem bardzo kiepsko mnie słyszała. Złe połączenie, cos źle ustawione z głośnością, czy po prostu tak ten telefon ma?

3.Telefon z klapka czy bez. Zdjąłem na jakiś czas klapkę by zobaczyć jak to jest bez. Moje wrażenia. Lepiej korzysta się ze wszystkich programów, czyta książki, itp. Ale korzystanie ze zwykłego telefonu znacznie bardziej utrudnione. Jaka jest wasza opinia? Nosicie telefon z klapką czy bez?

4. Wyczytałem ze aparat odczytuje karty pamięci tylko do 128 MB. Może ktoś próbował włożyć karty o wyższej pojemności czy rzeczywiście aparat ich nie czyta?

5. Czy z telefonem trzeba obchodzić się jak z jajkiem? Telefon jest nafaszerowany elektronika i bajerami. Czy upadek telefonu z wysokości kieszeni to śmierć dla nowoczesnej techniki?

6. Czy trzeba na cos uważać? Tzn. jak użytkować by nie zniszczyć, jakieś sugestie, uwagi które wychodzą w trakcie dłuższego użytkowania telefonu.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2005, 17:22:34 »
Ad 1. Trzeba folie. Kupuj tylko Brando - kolo 50zl, ale warto
Ad 2. ...
Ad 3. Klapka zawsze ochrania nieco ekran, ale to juz sam powienienes zdecydowac.
Ad 4. ... nie czyta
Ad 5. raczej tak, ekran moze szczelic itd - o cos takiego trzeba dbac
Ad 6. ...

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2005, 17:24:13 »

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2005, 18:25:52 »
No dlatego napisalem ze nie czyta... :) Ciekawe czy ta zmiana systemu jest juz mozliwa? Zmienial ktos? Albo czytal cos wiecej o tym?

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2005, 21:52:32 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
No dlatego napisalem ze nie czyta... :) Ciekawe czy ta zmiana systemu jest juz mozliwa? Zmienial ktos? Albo czytal cos wiecej o tym?

Zmiana systemu jest możliwa w serwisie ale nie działają lub źle działają niektóre funkcje np.Bluetooth.Serwis tego niechce robić.Tylko na odpowiedzialność użytkownika, a to też nie bardzo.
Większych kart pamięci niż MSD 128MB P900/800 nie obsługuje.

Ad2. Funkcja głosnomówiąca jest sugerowana do rozmowy np. w biurze.Telefon stoi w podstawce(stacji dokującej) i wtedy masz możliwość zrobienia notatki.Patrz;zwykły telefon głosnomówiący. :)
Do samochodu niestety się nie nadaję,chyba że wisi na sznurku na szyi :) Zbyt duża odległość od mikrofonu powoduje,że odbiorca cie słabo słyszy.
Ad1.
Najlepsza folia to Martin Field ale niedostepna u nas.Folia poprawia kontrast i jest na tyle twarda,że zabezpiecza bardzo dobrze ekran i na tyle miękka,że nie musisz używać większej siły przy naciskaniu na ekran co bez folii.
Ad5.
Hi hi kilka razy mi juz spadł na ziemię.Wyskoczył z kieszonki koszuli jak sie schylałem.Działa bezproblemowo, co nie znaczy że możesz go używać do samoobrony :)

Jak będziesz miał jakies pytanka na temat tego fonku zapraszam na priv.

Pzdr

Jarek
Pozdrawiam - Jarek