Samsung I8510 INNOV8 - wrażenia z użytkowania?

• 6 Odpowiedzi
  • 1926 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
Samsung I8510 INNOV8 - wrażenia z użytkowania?
« dnia: Listopad 07, 2008, 11:07:34 »
Cześć. Ostatnio spotkałem się z tym telefonem gdzieś krążąc po necie, ale nigdzie nie napisane są konkrety. Specyfikacje techniczne nie są pewne, a ogólnie dobrych informacji to ze świecą szukać. Widziałem test na [PIRACTWO], ale był dość pobieżny, zastanawiam się, czy mieliście już kontakt z tym telefonem? jak wrażenia z użytkowania? zapowiada się ciekawie, może ktoś orientuje się, kiedy wejdzie do sprzedaży? Pzdr.

*

Offline kurop

• 13
  • Sprzęt: MDA VARIO 3 aka HTC Kaiser
Odp: Samsung I8510 INNOV8 - wrażenia z użytkowania?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 11:20:20 »
bawiłem się nim w zaprzyjaźnionym komisie. Ogólnie fajnie wyglada, ekran standardowy nic szczególnego. Całe menu utrzymane w jednej tonacji kolorystycznej. Boli brak dotykowego ekranu. Generalnie nie przesiadłbym sie z windowsa na symbiana.
A i fotki z tego telefonu to żadna rewelacja. Są ziarniste(bawiłem sie na standardowych ustawieniach może da się coś zmienić)

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2008, 11:29:25 »
bawiłem się nim w zaprzyjaźnionym komisie. Ogólnie fajnie wyglada, ekran standardowy nic szczególnego. Całe menu utrzymane w jednej tonacji kolorystycznej. Boli brak dotykowego ekranu. Generalnie nie przesiadłbym sie z windowsa na symbiana.
A i fotki z tego telefonu to żadna rewelacja. Są ziarniste(bawiłem sie na standardowych ustawieniach może da się coś zmienić)
na wielu forach jest napisane, że fotki potrafią być lepsze niż z większości kompaktów o podobnej matrycy, dlatego zaskoczyło mnie Twoje zdanie. Co do ekranu dotykowego, moim zdaniem to zaleta - dotykowy jest raczej do innych zastosowań niż podstawowe funkcje, takie jak telefon - przynajmniej moim zdaniem ;) a masz może jakieś porównanie z n95?
P.s. rozpatrz to w kategorii 'Telefon' a nie w porównaniu do sprzętu z WM proszę :)

*

Offline kurop

• 13
  • Sprzęt: MDA VARIO 3 aka HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2008, 12:41:24 »
tzn tak jak mowie zdjecia robiłem aparatem w samym sklepie może dlatego tak to wyszło... ale wygladalo to duzo gorzej niż z n95 możliwe że to kwestia ustawień bo generalnie miałem ten telefon w rece może z 15 minut. Wiesz najlepiej idź do komisu i sam sie pobaw i oceń. A oceniam w kwestii PDA a nie telefonu bo od dawna już nie miałem zwykłego telefonu a podejrzewam że w kategorii telefon można go spokojnie sklasyfikować w top 3. JAk na zwykły telefon to wyświetlacz jest olbrzymi o przyzwoitych parametrach do tego bogactwo funkcji symbiana z fajnym ekranem today z którego masz dostęp do wiekszosci użytecznych funkcji. Telefon ma jedną wielką zaletę - super wyglada. I jedną wielką wadę - jest droższy niż omnia czego nie mogę pojąć bo imho nie ma sensu pakować sie w symbiana jak można w tej cenie mieć omnie na pełnym wypasie

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2008, 15:07:50 »
tzn tak jak mowie zdjecia robiłem aparatem w samym sklepie może dlatego tak to wyszło... ale wygladalo to duzo gorzej niż z n95 możliwe że to kwestia ustawień bo generalnie miałem ten telefon w rece może z 15 minut. Wiesz najlepiej idź do komisu i sam sie pobaw i oceń. A oceniam w kwestii PDA a nie telefonu bo od dawna już nie miałem zwykłego telefonu a podejrzewam że w kategorii telefon można go spokojnie sklasyfikować w top 3. JAk na zwykły telefon to wyświetlacz jest olbrzymi o przyzwoitych parametrach do tego bogactwo funkcji symbiana z fajnym ekranem today z którego masz dostęp do wiekszosci użytecznych funkcji. Telefon ma jedną wielką zaletę - super wyglada. I jedną wielką wadę - jest droższy niż omnia czego nie mogę pojąć bo imho nie ma sensu pakować sie w symbiana jak można w tej cenie mieć omnie na pełnym wypasie
widzisz, wydaje mi się, że nie można za bardzo przyrównywać WM do Symbiana bo są to dosyć różne systemy o różnych zastosowaniach. Ja wychodzę z założenia, że WM to system do mobilnej rozrywki i przenośnych zastosowań, natomiast symbian to bardziej rozbudowany i pozwalający na więcej system do zwykłych telefonów. Ale nie o tym tu mowa, tylko o Samsungu ;) Nie ma go w komisach w moim mieście (Biała Podlaska jest dość nieduża), dlatego polegam na opinii innych ludzi. Cena jest taka wysoka, bo telefon jeszcze nie wszedł do polskich opów, natomiast Omnia na stałe już zagościła. Nie mniej jednak, dzięki za opinię, pzdr! :)

*

Offline Robee

• *
  • 74
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:20:31 »
... Telefon ma jedną wielką zaletę - super wyglada. I jedną wielką wadę - jest droższy niż omnia czego nie mogę pojąć bo imho nie ma sensu pakować sie w symbiana jak można w tej cenie mieć omnie na pełnym wypasie

Trochę poza tematem, też chciałbym zauważyć, że twierdzenie, że jeden z tych sysytemów jest gorszy od drugiego jest niesprawiedliwe. Mam dosyć bogate doświadczenie i Symbianie i w WM5 i WM6. Są to zupełnie inne sysytemy i adresowane do użytkowników o różnych wymaganiach. To tak jakby dyskutowac czy lepszy jest samochód osobowy, czy dostawczy.

A jeśli chodzi o tego Samsunga, to sam , ok. 2 tygodnie temu, przeszukiwałem internet w poszukiwaniu informajci na jego temat. Tak jak i moi przedmówcy zaznacze, że brakuje w nim ekranu dotykowego, boje się gorszej jakości zdjęć niż w Nokiach Nseries i tej rozsuwanej klawiatury, bo w różnych telefonach dzieją się z nimi różne rzeczy.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2008, 00:45:53 »

a widziales jakikolwiek aparat foto ktory nie robi ziarnistych fotek ?   :E
Napisane: Grudzień 08, 2008, 00:38:03
Trochę poza tematem, też chciałbym zauważyć, że twierdzenie, że jeden z tych sysytemów jest gorszy od drugiego jest niesprawiedliwe. Mam dosyć bogate doświadczenie i Symbianie i w WM5 i WM6. Są to zupełnie inne sysytemy i adresowane do użytkowników o różnych wymaganiach. To tak jakby dyskutowac czy lepszy jest samochód osobowy, czy dostawczy.

moim zdaniem to jest robione do tych samych uzytkownikow
kazdy podejmujac decyzje przy zakupie musi zdecydowac sie na kompromis (bo nie ma sprzetu ktory zadowoli kazdego, poza faktem nieposiadania zadnego sprzetu .. bo wtedy zadowolenie jest pelne, hah) i co woli bardziej .... u mnie w 99% przypadkow wygrywa zawsze nokia ze wzgledu na prostote i klawiature qwerty
a ze systemy sa inne .. no coz, to fakt .... ale co to zmienia ?! przeciez rynek docelowy jest ten sam  :P
jedni poniecaja sie ilosci MHz  i kazda pierdolka
inni zwracaja wage na to czy robi to co ma robic ....
inni wykorzystuja htc ameo do dzwonienia i do gry w kulki  :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 00:49:08 wysłana przez andy_bez_wandy »