S60 3rd edition

• 30 Odpowiedzi
  • 2790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

S60 3rd edition
« dnia: Wrzesień 23, 2006, 12:47:12 »
Panowie macie jakies ciekawe stronki o tematyce , z softem na S60 3rd edition.
Mam Nokie N70 przeskoczylem teraz na N93 z mysla ze wszystko bedzie smigac a tu zonk. Podstawowe programy z N70 nie chca sie zainstalowac na N93.
A i jeszcze jedno
Odpalilem smartmovie na N93 ale filmiki mi tak lekko skacza na N70 nie bylo tego problemu. W czym tkwi problem? Kodeki nie takie? Ma ktos jakis pomysl?

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:25:04 »
Tutaj masz wszystko co do tej pory wyszło: http://my-symbian.com/s60v3/software/index.php. Programy z N70 po prostu nie będą działać, bo Series 60 3.0 jest niekompatybilna wstecz.

Co do SmartMovie, to przecież N93 ma zupełnie inną rozdzielczość wyświetlacza, a i może kodeki też się różnią (inna wersja systemu operacyjnego). Ja bym przekodował film ponownie, konwerterem dołączonym do wersji S60 3.0 SmartMovie.

S60 3rd edition
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2006, 16:03:58 »
Ze smartmovie sobie poradzilem - pomogło zainstalowanie go w pamieci telefonu a nie na karcie.
Ale mam jeszcze jedno pytanie.
W N70 jak wchodzilem na plik avi np. przez galerie to startowaly one odrazu w smartmovie. W N93 wyskakuje komunikat ze system nie obsluguje tego formatu i musze najpierw odpalic smartmovie a potem dopiero uruchomic plik avi. W N70 wszystkie pliki mp4,3gp,avi wyswietlaly mi sie w galerji z koleji w N93 galeria nie widzi plikow avi. Da sie jakos zmienic ustawienia w telefonie aby pliki avi byly wiidziane w galerji i aby byly odrazu powiazane z smartmovie ?

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2006, 18:27:16 »
Tego to niestety nie wiem. Pytanie raczej do użytkownika N93 (której ja na oczy nie widziałem :) ).

S60 3rd edition
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2006, 12:01:43 »
Z tego co ja wiem (E70) to pliki te nie sa rozpoznawane przez system v. 3. Wg mnie to po prostu modyfikacja (jak widac niezbyt pomocna) systemu w nowej wersji. Ale moge sie mylic, jak zawsze zreszta  ;) .

S60 3rd edition
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2006, 18:48:13 »
Panowie znacie jakis fajny mp3 player pod s60 3rd edition.
Na starym s60 podobal mi sie powermp3 ale jakos pod v3 go nie moge znalesc no i czy mozecie polecic jakiegos dobrego file menagera?
Bo tak samo probowalem znalesc Fexplorer pod v3 ale nie dalo rady.

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2006, 22:11:26 »
O ile dobrze pamiętam :), już podawałem Ci link do katalogu z oprogramowaniem dla Series 60 3.0: http://my-symbian.com/s60v3/software/index.php. Tam jest wszystko co do tej wyszło dla tej platfomy. Zaglądaj tam (jak i do newsów działu Series 60 3.0) co jakiś czas, bo nowe aplikacje pojawiają się nawet co parę dni.

ALON MP3 Dictaphone (to taki "kombajn" m.in. z odtwarzaczem MP3).
SExplorer (spoko, to tylko menedżer plików :) ).

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
S60 3rd edition
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:46:43 »
A czy są już jakieś dopracowane telefony dobrze działające na tej platformie?

S60 3rd edition
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:55:03 »
Cytat: "niezawodny"

Otóż to - dobrze postawione pytanie

ja tekiego modelu telefonu NIE ZNAM iz tego wzgledu uciekłem z SYMBIANA i nie sadze bym miał tam szybko wrocic.
Filmy z N93 (podobno jakosci DVD) są tragicznej jakosci jesli chodzi o kolorystykę i rozdzielczosc obrazu - nie wspominając o framerate który na pewno nie ma deklarowanych 30 klatek (ja daje na oko max 20)

*

Offline niezawodny

• 793
S60 3rd edition
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 27, 2006, 17:33:09 »
Cytat: "michobo"

ja tekiego modelu telefonu NIE ZNAM iz tego wzgledu uciekłem z SYMBIANA i nie sadze bym miał tam szybko wrocic.

No to widzę że nie jestem odosobniony w swych opiniach...
Szkoda że tak jest. Ja akurat mam budżet no limits a moja N6310i już mi się znudziła, więc zacząłem się rozglądać. I okazało się że im większy wypas tym większy syf. OK, rozumiem że można raz ew. dwa razy zrobić jakiś upgrade softu (nobody is perfekt) ale wtedy to już musi chodzić wszystko na bank bo to jest przede wszystkim telefon - czasem ratujący życie/zdrowie/kasę. A tu jedna kiszka goni drugą. Do tego dochodzą jeszcze problemy na styku UMTS/GSM i okazuje się że póki co czym starszy i prostszy sprzęt tym lepszy

S60 3rd edition
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 27, 2006, 18:48:34 »
Nie masz pojecia co ja bym dał za prawdziwą nowkę 6310i .....
Miałem juz 4 czy 5 Symbianowych Nokii i ...do kazdej nie miałem zaufania. Kazda lubiła się zawiesic (co w telefonie jest niedopuszczalne), pomijajac zmulający sie system itp kwiatki (ze strachu przed niestabilnoscią...nie instalowałem nic z softu co jest zaprzeczeniem idei jaka towarzyszy Symbianowi)
Obecnie mam Nokię 8800 ..... ale tez nie do konca to jest to. Glownie przez polifonię ktorej NIE CIERPIĘ PANICZNIE oraz tapety i kolorowe popierdółki. Musiałem sie zdrowo napocic by wywalić wszystkie tapety tak by wyswietlacz był CZYTELNY (skandal!!!) Jakis zdegustowany brytyjczyk stworzył temat w którym tapeta jest...jako białe tło a dzwonek jest w miare standardowy

Pamietam Nokię od czasów gdy ich pełna oferta telefonów wynosiła TRZY modele (1610, 2110 i 8110) Wtedy te telefony były kapitalnie wykonane
- praktycznie nie miały konkurencji.
A dzis jest jeden wielki syf- nawet majac konkretny pieniadz do wydania - w zamian dostaje sie plastikowy szmelc z jakimiś głupkowatymi funkcjami dla smarkaterii w stylu tematy, dzwonki, tapetki, wygaszacze i cholera wie co jeszcze. Co to ma wspolnego z DOBRYM TELEFONEM ? Kur**** mozna dostac.

S60 3rd edition
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 27, 2006, 21:55:07 »

Filmy z N93 (podobno jakosci DVD) są tragicznej jakosci jesli chodzi o kolorystykę i rozdzielczosc obrazu - nie wspominając o framerate który na pewno nie ma deklarowanych 30 klatek (ja daje na oko max 20)

A ty w ogole miales n93 w reku? Bo chyba nie wiesz co piszesz...

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
S60 3rd edition
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 27, 2006, 22:07:23 »
michobo rozumiem emocje ale nie uzywaj na forum takich slow jak to ktore ci wygwiazdkowalem

S60 3rd edition
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:01:04 »
A ty w ogole miales n93 w reku? Bo chyba nie wiesz co piszesz...[/quote]

hehe - sam nie wiesz o czym piszesz. Najwyrazniej zachwyt nad nową zabawką do cna przycmił zdolność zdroworozsądkowej oceny rzeczywistosci. Filmy z N93 przez pewiem czas pietrzyły sie w moim kompie. Miałem ich po kilka z kilku roznych zrodeł w tym nawet od samego Michała Jerza któremu trudno zarzucic brak obiektywizmu.
Technikami video zajmuje sie profesjonalnie wiec wybacz - ale w tej materii sądzę że wiem co i o czym piszę....
BTW - rozumiem ze 20 klatek/sec ci nie przeszkadza podobnie jak bardzo wąskie pasmo luminacji ale ten WARKOT obiektywu podczas pracy zoomu powinieneś był jednak usłyszeć...
 Chyba ze wszyscy wokół mają uwalone Nokie a ty jedyny sprawną - wtedy gratuluję szczęścia

Do PimpusiaSadełko - ok, przepraszam ;)

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:04:51 »
Ja może jestem nieobiektywny (bo WM nie lubię :) ), jednak w mojej opinii telefony symbianowe są zdecydowanie stabilniejsze niż pockety Phone Edition. W tej chwili jest czas wielkich zmian na tej platformie (nowy system, nowe wersje platform), więc problemy wieku dziecięcego są wg. mnie zrozumiałe (choć niekoniecznie akceptowalne). Wkrótce być może dojdzie do daleko posuniętej unifikacji tej platformy (zostanie jedynie UIQ 3.0 i Series 60 3.0), a i same platformy nabiorą dojrzałości - bo jak na razie faktycznie są wypuszczane ciągłe updaty firmware. Jednak cokolwiek by nie powiedzieć o nowych telefonach z Symbianem, ja bym pocketa z Phone Edition na pewno nie wybrał. A zirytowanym pewnymi niedogodnościami nowych modeli sugeruję poczekanie nieco - i tak na razie nie ma za wiele oprogramowania na nowe platformy.

Dodam że moja 9300 wcale się nie resetuje :).

S60 3rd edition
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:14:24 »
bret

Gratluję. Ja za to non stop wyciagałem baterię z mojej 9210
Co sie tyczy PhoneEdition- jestem zdania ze jesli cos jest do wszystkiego - zazwyczaj jest do d.... ;)
Na codzien uzywam zatem Looxa 560 i nie narzekam na brak stabilnosci - mimo, poinstalowania całej fury roznej masci softu gdzie sie tylko da

Nie jestem (a moze raczej - nie byłem) uprzedzony do Symbiana - zaliczyłem ich jednak dość by wyrobic sobie zdanie o platformie. Z ciekawoscią obserwuję jednak ten segment rynku - przez moment, będąc w jakimś dziwnym amoku myslałem o N93. Nie musiałem się specjalnie starać by się z tego telefonu skutecznie wyleczyć ;)

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:25:05 »
Sęk w tym że w przypadku nowych telefonów symbianowych kluczowe znaczenie ma pilnowanie aktualności firmware. Robiłeś to? :) W tej chwili również Nokia udostępniła narzędzie do flashowania telefonu w domu, więc nie ma już konieczności zasuwania do serwisu (szkoda jednak że nie dotyczy to wszystkich telefnów Nokii z Symbianem).

Być może Twoje złe wrażenia wynikają właśnie z kontaktu z telefonami z niezaktualizowanym firmware?

S60 3rd edition
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 27, 2006, 23:33:21 »
WARKOT obiektywu podczas pracy zoomu powinieneś był jednak usłyszeć...

Słysze - jak najbardziej
Lecz jest to mala cena jaka trzeba zaplacic za dobrej jakosci zdjecia ( oczywiscie dobrej w sesie jak na telefon) czasami trzeba pojsc na kompromis. W kazdym urzadzeniu czy to bedzie smartphone , czy pocket pc czy symbian zawsze znajdziesz jakas wade. Twym wygorowanym wymaganiom sprosta chyba jedynie nokia 3210.

*

Offline niezawodny

• 793
S60 3rd edition
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 28, 2006, 00:09:17 »

Pamietam Nokię od czasów gdy ich pełna oferta telefonów wynosiła TRZY modele (1610, 2110 i 8110) Wtedy te telefony były kapitalnie wykonane
- praktycznie nie miały konkurencji.
A dzis jest jeden wielki syf- nawet majac konkretny pieniadz do wydania - w zamian dostaje sie plastikowy szmelc z jakimiś głupkowatymi funkcjami dla smarkaterii w stylu tematy, dzwonki, tapetki, wygaszacze i cholera wie co jeszcze. Co to ma wspolnego z DOBRYM TELEFONEM ? Kur**** mozna dostac.

Otuż to! Ja pamietam jeszcze pancerno-obronną Nokię 720 NMT - tą z uchwytem do tragania o wadze koło 3-ch kg (jak spadła mi kiedyś na podłogę to wyżłobiła dziurę w parkiecie dębowym i dalej chodziła - resety nie istniały). Później przerabiałem tak jak piszesz 1610, 2110, 3110, 5110, szczytując po dziś dzień na 6310i. Wszystkie kolejne Nokie były już po prostu coraz gorsze - coraz słabiej dopracowane (testowałem sporo). Ewidentnie ilość modeli wyparła jakość. A ja akurat duzych oczekiwań nie mam; ergonomia, wytrzymałość, design, bateria i oczywiście STABILNOŚĆ - kiedyś rzecz nie do pomyślenia! (nie było takiej kategorii bo wszystko było stabilne).
Miałem w tym roku taką przygodę na wakacjach w Grecji; podczas sztormu zabrakło mi benzyny w motorówce, na łódce żona i dzieci, dookoła wzburzone morze i skały... Ale była niezawodna Nokia 6310i pod ręką, jedno połączenie na 122 ("mayday") i żyjemy do dziś. Nawiasem mówiąc następnego dnia też musiałem wzywać pomoc telefonicznie (ale to już inna bajka). Ale gdybym tak miał pod ręką coś co by się zawiesiło albo rozładowało (a tak było z komórką żony) to nie wiem czy dziś obwieściłbym wam tą prawdę objawioną  ;)

Rzecz jednak w tym że świat idzie do przodu, więc człowiek chciałby mieć coś więcej niż to samo od wielu lat bo SPRAWNA Nokia symbianowa z bajerami i ładnym designem to byłaby fajna rzecz. Tymczasem bajery ą a sprawności brak...
Ostatnio widziałem reklamę Nokii w Gazecie Wyborczej - "E50 - następca 6310i" Czas pokaże czy to kolejny chwyt reklamowy

P.S.
Nowe 6310i kosztują obecnie powyżej 1000 PLN (widziałem na własne oczy) - o czymś to świadczy...

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
S60 3rd edition
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 28, 2006, 01:03:36 »
...Pamietam Nokię od czasów gdy ich pełna oferta telefonów wynosiła TRZY modele (1610, 2110 i 8110) Wtedy te telefony były kapitalnie wykonane - praktycznie nie miały konkurencji.

Hłe, hłe, hłe... zachwcasz się starymi, prymitywnymi telefonami, ale na N93 narzekasz, ze Ci filmy słabo chodzą...  ]:> Coś to się kupy nie trzyma...  >:)

A czy tak w ogóle, to "oglądanie" filmów na ekranie wielkości pudełka zapałek to nie jest bajer - czytaj "funkcja dla smarkaterii"  :mysli:

EDIT:: a czy rożne problemy ze stabilnością telefonów nie wynikają z np. "brandingowania" systemu przez operatorów??? Czytałem, że jest mnóstwo problemów w różnych aparatach (i tych bardzo prostych, i tych bardzo rozbudowanych) w których Orange umieszcza swoje dodatki/nakładki. Podobnie jest też bodajże w SE W800i z softem z Ery...
Pozdrawiam,
biblo

S60 3rd edition
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 28, 2006, 07:26:37 »
Cytat: "marshal3d"
WARKOT obiektywu podczas pracy zoomu powinieneś był jednak usłyszeć...

Słysze - jak najbardziej
Lecz jest to mala cena jaka trzeba zaplacic za dobrej jakosci zdjecia ( oczywiscie dobrej w sesie jak na telefon) czasami trzeba pojsc na kompromis. W kazdym urzadzeniu czy to bedzie smartphone , czy pocket pc czy symbian zawsze znajdziesz jakas wade. Twym wygorowanym wymaganiom sprosta chyba jedynie nokia 3210.

Cóż - ja z kolei uwazam ze przy cenie 2500zł za multimedialny telefon - trudno mowic o kompromisach....Ale najwidoczniej odmiennie pojmujemy znaczenie dobrej jakosci (byle cyfrak HP za 400zł zrobi lepsze technicznie foty niz ta Nokia) Co sie tyczy telefonu - nigdy nie miałem 3210 - nigdy nie zeszłem ponizej serii 6xxx (z wyjatkiem 2110) ale...rzeczywiscie- od strony funkcji - 3210 jest o niebo lepiej dopracowanym TELEFONEM niz wiekszosc obecnie produkowanych zabawek

BRET - zauważ ile poprawek softu ukazuje sie dla telefonów a ile dla pocketów - juz to powinno dawac do myslenia. Dla mnie pocket jest urzadzeniem bardziej wszechstronnym, wygodniejszym w uzyciu (dotykowy i wiekszy wyswietlacz, lepsza ergonomia), bardziej funkcjonalnym (nikt mi nie wmowi ze mozna komfortowo prowadzic nawigacje w samochodzie przy pomocy Series60)

S60 3rd edition
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 28, 2006, 07:26:47 »
EDIT:: a czy rożne problemy ze stabilnością telefonów nie wynikają z np. "brandingowania" systemu przez operatorów??? Czytałem, że jest mnóstwo problemów w różnych aparatach (i tych bardzo prostych, i tych bardzo rozbudowanych) w których Orange umieszcza swoje dodatki/nakładki. Podobnie jest też bodajże w SE W800i z softem z Ery...[/quote]

dokladnie. Mialem N70 z brandowanym menu orange. I jedyne slowa jakie mi sie cisnely na usta to SZMELC. Telefon sie wieszal , gubil siec itp.
Po wywaleniu menu orange i wgraniu najnowszego czystego softu (na wlasna reke co wiazalo sie z utrata gwarancji) mialem poprostu nowy telefon. Nie mialem juz problemu z wieszaniem sie i z cala reszta niespodzianek jakie safundowal mi moj operator.
I panowie nie mylmy pojec 6310i to telefon a N93 to juz taki maly kombain multimedialny.

S60 3rd edition
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 28, 2006, 07:34:56 »
biblo- a ja Cie zapytam tak

JAKA JEST TWOJA DEFINICJA TELEFONU KOMORKOWEGO  ?

Bo moja jest taka ze jest to urzadzenie słuzące do prowadzenia rozmów oraz odbierania/wysyłąnia sms'ów. Koniec-Kropka
Dla mnie telefon w stylu 6310 jest urzadzeniem całkowicie zaspokajającym moje potrzeby w zakresie komunikacji. Do pozostałych rzeczy - mam inne dedykowane urzadzenia - które spisują sie w tej kwestii o niebo lepiej niz najbardziej wypasiona Nokia z bateryjką dwudniową

MARSHAL - no i w ostatnim zdaniu sie z toba zgadzam...
ja szukam DOBREGO TELEFONU a nie kombajnu do wsyztskiego (a zatem do niczego) ;)

BTW - gdzie mozna kupic NOWĄ 6310i ?? Wiem ze na Allegro troche wysyłapo ponoc nowymi 6310 ale z autopsji wiem ze sa to kombinowane telefonu w ktorych wymieniono obudowy i dolozono (ponoć) nowe baterie.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
S60 3rd edition
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 28, 2006, 09:31:53 »
biblo- a ja Cie zapytam tak

JAKA JEST TWOJA DEFINICJA TELEFONU KOMORKOWEGO  ?

Bo moja jest taka ze jest to urzadzenie słuzące do prowadzenia rozmów oraz odbierania/wysyłąnia sms'ów. Koniec-Kropka

W moim wypadku jeszcze odbieranie/rzadziej wysyłanie maili, przeglądarka www, jakiś e-wallet, no i oczywiście baza kontaktów + kalendarz (od wielu, wielu lat synchronizuję swoje kolejne telefony z Outlokiem). I to w zasadzie wszystko... Nie potrzebuję multimediów w stylu MP3, video, nie potrzebuję aparatu/kamery, nie używam mms-ów.
Tak jak już gdzieś napisałem, do niedawna powyższe funkcje obsługiwał mi LOOX, ale teraz szczególnie po zkupie Nokii E61, jego rola zaczyna ograniczać się wyłącznie do Automapy...

Jeszcze ciekawostka: wykupiłem w Erze coś co się nazywa "Era tandem" - są to dwie karty SIM do tego samego numeru. Ostatnio zauważyłem, że dzięki temu mogę rozmawiać przez jeden telefon, a w tym samym czasie surfować po stronach www korzystając z drugiego.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline mago

• 325
S60 3rd edition
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 28, 2006, 10:27:15 »
No to dziwie sie michobo co robisz na forum Symbiana jesli telefon dla Ciebie sluzy tylko do telefonowania.  To tak jakbys wchodzil na forum dotyczace sztuccow, plynow do mycia naczyn.albo odkurzaczy.

S60 3rd edition
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 28, 2006, 13:35:20 »
robię to co ty
a co - nie wolno ?

*

Offline jakub76

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung S I9000
S60 3rd edition
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 01, 2006, 20:06:27 »
Ja używam od trzech tygodni E50 i jestem bardzo zadowolony.... używałem MDA Compact który był wyśmienity teraz mała zmiana, czekam na tomtom 6 i też będzie fajnie...
Acer N30 > MDA Compact I > Nokia E50 > Nokia E52 > MDA Compact IV > Samsung S I9000 :))

*

Offline bret

• 1964
S60 3rd edition
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 01, 2006, 20:32:47 »
BRET - zauważ ile poprawek softu ukazuje sie dla telefonów a ile dla pocketów - juz to powinno dawac do myslenia.
Co mianowicie? :) Że Microsoft jest taką nieruchawą kobyłą że update przygotowuje znacznie wolniej niż np. Nokia? ;) Że "leją równo" na dotychczasowych klientów (dopóki im nie zaproponują nowej "rewolucyjnej" wersji WM)? ;) Bo sorry, ale nie wmówisz mi że mam myśleć iż porównywalne urządzenia z WM (czyli w praktyce Phone  czy Smartphone Edition) są stabilniejsze i wygodniejsze w użyciu (jeśli chodzi o szeroko pojętą komunikację i jej zintegrowanie z systemem) niż zaawansowane telefony z Symbianem. Zauważ że w przypadku Symbiana systuacja update wygląda nieco inaczej: nie ma aktualizacji systemu operacyjnego (przynajmniej w istniejących urządzeniach), a jedynie firmware (czyli tej warstwy która zawiera dostosowanie systemu do konkretnego urządzenia).  Ciężko bezpośrednio porównywać jedno z drugim.

Dyskusja przypomina trochę tę o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (albo vice versa) :). Każdy wybiera to co mu najbardziej odpowiada - dla jednych będzie to WM, dla innych Symbian, albo Palm OS. Nie ma urządzenia i systemu idealnego, w każdym można znaleźć jakieś wady.

Dla mnie stosunek wad do zalet najlepiej wypada w Symbianie, ale nie jest to bynajmniej prawda objawiona, w którą wszyscy muszą uwierzyć :).

S60 3rd edition
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 13, 2006, 10:22:14 »
Czytam Wasze posty i jestem w stanie kazdego zrozumiec ale Panowie po co sie zadreczac ?? Ogladal ktos taka bajke " Inspektor Gadget " - no wlasnie i to jest nasza poczciwa Nokia 6310; a teraz wezmy taki przyklad: " Mission Imposible 1, 2, no i III oczywiscie " - przeciez to jest nic innego jak N93 itp. Taka era nastala ze kazdy producent napiera do przodu i nie ma co sie oszukiwac kazdy telefon bedzie nafaszerowany jakimis badziewiami a kultowe sluchawki odejda za jakis czas w niepamiec.
PS. Bylem w poniedzialek u operatora i powiedzialem ze potrzebuje wymienic telefon i zgadnijcie co przedstawiciel na to: - polecam ten bo ma aparat, kamere, gierki, internet itp. , a tamten prosze pana to ma to i to ito i .......... , a jeszcze tamten to ma blablabla .....  heheh . Wiec go pytam czy ma taki co krawaty wiaze i usuwa ciaze a on na to ze takie to dopiero w 3cim kwartale 2007 ;)

Pozdrawiam

*

Offline niezawodny

• 793
S60 3rd edition
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 13, 2006, 16:25:02 »
Cytat: "SajmoN"
PS. Bylem w poniedzialek u operatora i powiedzialem ze potrzebuje wymienic telefon i zgadnijcie co przedstawiciel na to: - polecam ten bo ma aparat, kamere, gierki, internet itp. , a tamten prosze pana to ma to i to ito i .......... , a jeszcze tamten to ma blablabla .....  heheh . Wiec go pytam czy ma taki co krawaty wiaze i usuwa ciaze a on na to ze takie to dopiero w 3cim kwartale 2007 ;)

Pozdrawiam

Ja jestem z kolei ciekaw w którym kwartale pojawi się telefon full wypas ale fabrycznie pozbawiony funkcji telefonowania  ]:>
Bo patrząc co się dzieje to mam wrażenie że ten dzień jest już bardzo bliski...