Witam,
rozwazam zakup E61, nie jestem pewien czego sie spodziewac przy zmianie platformy (z WM 5.0, ktory mam w looxie n560). Zastosowanie nokii biznesowe (rozmowy, email, przegladanie zalacznikow, pdf/excel, word, kontakty, kalendarz, taski, etc), oraz jak sie da to bede tez na tym sluchal mp3 (audiobooki). Co mnie interesuje:
1. Jak wyglada funkcjonalnosc dostepu do emaila, na looxie mam flexmail'a i wygoda jest umiarkowana, musze wlaczyc gprs-a w komorce, sparowac, pobierac, odswiezac. Pisanie tez do wygodnych nie nalezy. Czy w E61, zakladajac aktywne polaczenie edge/gprs emaile beda wchodzic automatycznie i czy przychodzace/wychodzace polaczenia glosowe nie beda zrywaly polaczenia edge ?
2. Jak z czytaniem zalacznikow - zakladam, ze podstawowe arkusze sa czytelne, pliki worda mozna otworzyc nie gubiac formatowania powodujacego nieczytelnosc dokumentu ?
3. Jak jest z synchronizacja zadan i kalendarza z PC ? Czy przy podlaczeniu kablem do PC laduje sie akumulator telefonu ?
4. Ogolnie jak jest z szybkoscia E61, przechodzenie miedzy menu, reakcja na klawisze. Loox czasami troche muli (wolno sie uruchamiaja aplikacje, powrot na pulpit to 2-3 sek, tego typu). Pewnie nie mam co sie spodziewac lepszego srodowiska ?
5. Mp3 - czy zwykle sluchawki (zakonczenie jack) podlacze do telefonu ? Czy jakies przejsciowki sa potrzebne. Czy mozna podlaczyc sluchawki BT stereo ?
6. Czy jakies czytniki RSS-ow sa dostepne na Symbiana ?
7. Jak jest z trwaloscia E61, uzywalem 6230 i 6310i, oczekuje, ze E61 po upadku na podloge sie nie rozwali. Przelicze sie ? Mam kupic jakas folie od razu ?
8. Jak kupic ten telefon, na allegro ceny sa od 800-1000 zl do 1700. Chce kupic z fv vat i gwarancja.
9. A moze inny model ? Na pewno musi miec klawiature qwerty (email/internet), czyli zostaje E70. Moze 9300/9300i ? Czekac na E61i ? Dluzszy czas myslalem o E70 ze wzgledu na wielkosc (mniejszy), chyba jednak E61 ma lepszy support (wiecej userow).
Przemek
PS. Jak uzupelnic/zmienic informacje w profilu - wpisalem sobie jakies mm w polu 'Skad' i nie moge dotrzec do konfiguracji.