program do wysylania sms

• 10 Odpowiedzi
  • 1403 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

program do wysylania sms
« dnia: Kwiecień 27, 2006, 02:05:06 »
witam.
czy mozecie mi polecic jakis programik do wysylki sms o okreslonej porze. tzn. pisze sobie smska i ustalam ze ma byc wyslany np. jutro o 15. Cos takiego jest standardowo w N9300,ale czy ktos wie czy mozna to dograc np do 6600?
pozdrawiam

*

Offline bret

• 1964
program do wysylania sms
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2006, 02:34:05 »
Pytasz o 6600 dokładnie? Może dobrze byłoby abyś w profilu wpisał sobie jakiego telefonu używasz - to naprawdę ułatwia sprawę.

Jeśli chodzi o 6600, to masz do wyboru przynajmniej dwie aplikacje tego typu:
SMS Planner
SMS Scheduler

program do wysylania sms
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2006, 10:15:49 »
Witam
Ja z kolei szukam programiku na N6680 który zamieniał by polskie znaczki przy wysyłaniu, chodzi o wykorzystanie pełnych 160 znaków na SMS'a. Jest np. NaSMS ale ten przynajmiej w ver. 1.3 u mnie zachowuje się dziwnie gdyż zamienia polsie znaki na krzaczki u odbiorcy. Możecie doradzic coś innego lub ewentualnie jak ten program skonfigurować aby działał poprawnie ??

*

Offline samsa

• **
  • 123
program do wysylania sms
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2006, 10:29:25 »
Witam!
Polecam wątek: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=34224&highlight=nasms

Opis ze stronki producenta NaSMS:
"If your character set contains characters not included in the replacement table, please open the text file (using a file manager) \System\Apps\NaSMS\cp.txt on your device and add new line(s) with the replacing rule(s)."
Spróbuj dopisać polskie znaki do cp.txt :-)

program do wysylania sms
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2006, 18:11:48 »
Dzięki za info, ale mam w związku z tym jeszcze jedno pytanie (głupia sprawa) ale nie moge odszukać tej ścieżki. Próbowałem przez Nokia PC Suite ale tam się tego nie daje odszukać. Czy moszę zainstalować jakiegoś menadżera plików na telefon aby dostać się do tego pliku ?? :oops:

*

Offline samsa

• **
  • 123
program do wysylania sms
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2006, 19:43:06 »
Witam!
Przez PC Suite nie dotrzesz do tej ścieżki.
Proponuję zainstalować w telefonie np. FExplorer'a. Na pewno niejeden raz Ci się przyda. To naprawdę świetny manager plików, w dodatku freeware. Swoją drogą to aż dziwne, że Nokia, oferując zaawansowane telefony z Symbian OS nie wyposaża ich standardowo w rozbudowane managery do zarządzania plikami na dyskach. To jakby w windowsie zabrakło ikonki "mój komputer"... ;-)

program do wysylania sms
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2006, 13:06:17 »
Super, tylko że teraz mogę ten plik otwierać do podglądu, za chiny nie mogę edytować, pliss jak to zrobić ???

*

Offline bret

• 1964
program do wysylania sms
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2006, 16:54:35 »
Zmień atrybuty pliku (odznacz "Read only" lub podobne - niestety nie pamiętam jak to dokładnie wygląda w FExplorer).

samsa,
Nokia robi tak z jasnego dla mnie powodu: żeby nie każdy mógł grzebać w systemie :). Potencjalnie można sobie zdrowo namieszać, więc to tak jakby dziecku granat do zabawy dawać ;).

program do wysylania sms
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2006, 20:45:03 »
Pomyślałem o tym, przećwiczyłem wszystkie kombinacje, i niestety nie da się włączyć edycji pliku :twisted: . Takie proste a takie kombinacje wstyd, nie ma siły, maże ktoś korzysta z eksplorera i NaSMS i pomoże, kroczek po kroczku  :oops:

*

Offline samsa

• **
  • 123
program do wysylania sms
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 08, 2006, 07:56:42 »
Witam! Prześlij po prostu cp.txt na PC-ta. Otwórz w notatniku, dopisz co trzeba i zastąp zmienionym plikiem ten oryginalny w telefonie.

program do wysylania sms
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 08, 2006, 08:31:14 »
Witajcie
dzięki serdeczne za wszelką pomoc, udało mi się to zrobić. Ostatecznie dzięki temu że program był zainstalowany na karcie zrobiłem to na PC'ie i działa. Ale jeżeli ktoś wie jak FExplorer'ze uruchomić tryb edycji będę bardzo wdzięczny za informację.

Pozdrawiam