Problemy Nokia 6680

• 6 Odpowiedzi
  • 932 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marol

• 10
Problemy Nokia 6680
« dnia: Maj 30, 2006, 18:23:56 »
Witam
Kupiłem właśnie używany telefon Nokia 6680.
Jest to mój pierwszy taki telefon.
Powiedzcie mi czy wszytkie te telefony sa takie wolne.
Drażni mnie to na przykład, że wchodzenie lewym przyciskiem nawigacyjnym w wiadomosci odbywa sie z 2 sekundowym opóźnieniem i jest strasznie niepłynne - najpierw zmienia sie dolna czesc wyswietlacza a potem gorna.
Powiedzcie czy to jest wada wszystkich telefonów czy ja kupilem popsuty i czy ewentualnie mozna to naprawic

Sformatowałem karte pamieci. Usunalem w ten sposob wszystkie aplikacje. Czy to zrobilem poprawnie czy trzeba bylo te aplikacje jakos pojedynczo  odinstalowywac.

Do czego sluzy program lifeblog bo tez go skasowalem?
Pozdrawiam

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2006, 19:09:11 »
odnosnie dwusekundowego opoznienia: telefon w tym czssie czeka czy nie wcisniesz przycisku # - wtedy zadziala blokada klawiatury.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2006, 20:13:29 »
Zgodnie z tym co pogar napisal, dobrym wyjsciem bedzie zmiana skrotu do wiadomosci z lewego na prawy klawisz.
Znam jeszcze jeden "przyspieszacz", a mianowicie - nie wychodz z aplikacji, do obslugi wiadomosci, prawym klawiszem, tylko czerwona sluchawka, wtedy pozostanie ona w tle. Tak zostawiona aplikacja, bedzie wcinac troche pamieci RAM, ale za to, nieporownywalnie szybciej bedziesz mogl ja "wlaczyc" :)

*

Offline Marol

• 10
Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2006, 21:50:27 »
Nie chodzilo mi o to opoznienie.
Wchodzac do menu tez przejscie jest opoznione i nie jest plynne.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2006, 00:20:16 »
Taki juz urok telefonow z Symbianem i na to, niestety, nic nie da sie poradzic. Z tego co wiem, jedynie 6630 chodzi dosc plynnie i telefony z S60 3rd.

Na pocieszenie moge dodac, ze 9300/9500 chodza jeszcze wolniej ;)

*

Offline bret

• 1964
Re: Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2006, 05:21:27 »
Cytat: "Marol"
Sformatowałem karte pamieci. Usunalem w ten sposob wszystkie aplikacje. Czy to zrobilem poprawnie czy trzeba bylo te aplikacje jakos pojedynczo  odinstalowywac.
Ja bym jeszcze sformatował pamięć wewnętrzną. Używany telefon, diabli wiedzą co kto z nim robił. Odświerzysz w ten sposób system (coś a la nowo postawione Windows :)). Może to da lekkiego kopa telefonowi? Ale na za wiele to raczej nie licz.
Cytat: "Marol"
Do czego sluzy program lifeblog?
http://www.nokia.com.pl/nokia/informacje/prasa/2004/prasa0426.html
Cytat: "yanek_00"
Na pocieszenie moge dodac, ze 9300/9500 chodza jeszcze wolniej ;)
E... tam, siejesz wrogą propagandę, yanku ;). Poważniej mówiąc, najlepsze remedium to trzymać najczęściej używane aplikacje w pamięci (zamykać je tylko wtedy gdy zabraknie do czegoś pamięci). Na 6680 co prawda za bardzo z tym nie zaszalejesz (ok. 8MB dostępnej dla użytkownika pamięci, więc raczej trzeba to robić rozważnie), jednak ja na 9300 już jak najbardziej mogę :). Trzymam do 10 aplikacji otwartych i nie rozumiem tego narzekania na powolność 9300 ;).

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
Re: Problemy Nokia 6680
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 31, 2006, 15:02:28 »
Cytat: "bret"
E... tam, siejesz wrogą propagandę, yanku ;). Poważniej mówiąc, najlepsze remedium to trzymać najczęściej używane aplikacje w pamięci (zamykać je tylko wtedy gdy zabraknie do czegoś pamięci). Na 6680 co prawda za bardzo z tym nie zaszalejesz (ok. 8MB dostępnej dla użytkownika pamięci, więc raczej trzeba to robić rozważnie), jednak ja na 9300 już jak najbardziej mogę :). Trzymam do 10 aplikacji otwartych i nie rozumiem tego narzekania na powolność 9300 ;).

To jest wlasnie najlepsze wyjscie, o czym wczesniej pisalem :) Jesli nie bedziemy zostawiali w tle gier, pamieci starczy na pewno.
Aktualnie mam odpalonych 15app i pozostalo mi 14,01MB wolnego RAMu ;) Co prawda przeskakiwanie miedzy otwartymi aplikacjami trwa ulamek sekundy, ale jesli juz chcesz cos wlaczyc... to sam wiesz jak to dlugoooo trwa. Ale coz, cos za cos, mi to, az tak nie przeszkadza, a 9500 i tak jest miodzio :)