Pomocy! p910i padł po wgraniu motywu reset główny nie pomaga

• 6 Odpowiedzi
  • 905 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« dnia: Styczeń 04, 2006, 12:08:14 »
Bardzo was proszę o pomoc. Zainstalowałem sobie motyw Symbian XP EVolution i po restarcie na ekranie mam tylko okienko z informacją Sony Ericsson. W jakiś tak sposób doszłem do resety głównego i nie pomógł. Motyw dalej siedzi. Jak zresetować lub uratować mój fon. Błagam o pomoc.
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2006, 16:19:28 »
Sformatuj telefon. Będziesz musiał odtworzyć wszystkie dane i ustawienia. I chociaż w tym przypadku nie jest to niezbędne, to sugerowałbym również format karty pamięci, nie przywracanie wcześniejszych backupów i reinstalację używanych aplikacji oraz ponowną konfigurację ustawień. Tak przygotowany system można "zbackupować" i w razie następnej podobnej wpadki już tylko przywracać tę kopię bezpieczeństwa.

Alternatywnie, jeśli masz jakąś wcześniejszą kopię bezpieczeństwa o której wiesz na pewno że nie zawiera żadnych błędów, możesz po prostu ją przywrócić.

*

Offline fabrykanet

• 286
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2006, 21:40:35 »
Cytat: "bret"
Sformatuj telefon. Będziesz musiał odtworzyć wszystkie dane i ustawienia. I chociaż w tym przypadku nie jest to niezbędne, to sugerowałbym również format karty pamięci, nie przywracanie wcześniejszych backupów i reinstalację używanych aplikacji oraz ponowną konfigurację ustawień. Tak przygotowany system można "zbackupować" i w razie następnej podobnej wpadki już tylko przywracać tę kopię bezpieczeństwa.

Alternatywnie, jeśli masz jakąś wcześniejszą kopię bezpieczeństwa o której wiesz na pewno że nie zawiera żadnych błędów, możesz po prostu ją przywrócić.

Bardzo dziękuje za pomoc... Backup miałem przygotowany. To co udało mi się zrobić w przebłyskach świadomości (telefonu) to reset główny. Nie pomogło i już nie mogłem się dostać do ustawień... Będzie flesh w serwisie w ramach gwarancji (1 dzień bez p910 - nie przeżyje) bo ja nie mam czasu tyle co kiedyś gdy katowałem a920. Jeszcze raz dzięki.
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:21:17 »
Ale przecież do menu serwisowego powinieneś móc się dostać tak czy tak, bo to jest sekwencja klawiszy w trybie standby - nie ma potrzeby wchodzenia do żadnego menu. Próbowałeś chociaż? Choć rzeczywiście, jeśli nie masz na to czasu, serwis wydaje się najlepszym rozwiązaniem.

BTW: w którym to serwisie flashują P910 w jedeń dzień w ramach gwarancji? Tak z ciekawości pytam :), bo ja się zdrowo naczekałem na powrót mojego P800...

*

Offline fabrykanet

• 286
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 05, 2006, 09:14:47 »
Ale przecież do menu serwisowego powinieneś móc się dostać tak czy tak, bo to jest sekwencja klawiszy w trybie standby - nie ma potrzeby wchodzenia do żadnego menu. Próbowałeś chociaż? Choć rzeczywiście, jeśli nie masz na to czasu, serwis wydaje się najlepszym rozwiązaniem.

BTW: w którym to serwisie flashują P910 w jedeń dzień w ramach gwarancji? Tak z ciekawości pytam :), bo ja się zdrowo naczekałem na powrót mojego P800...

Być może się pospieszyłem... ale gdyby fachowiec ze łzami w oczach nie obiecywał mi że na drugi dzień odbiór to pewnie bym sam śrubowkrętem popróbował.

Kraków, Starowiślna 44

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2006, 23:00:36 »
Cytat: "fabrykanet"
pewnie bym sam śrubowkrętem popróbował.

Kraków, Starowiślna 44
Obyło by się bez śrubokręta ;) - w tym przypadku to tylko kwestia sformatowania dysku wewnętrznego. Dzięki za adres - może się przydać w przyszłości. Napisz jeszcze czy faktycznie Ci to zrobili tak szybko i czy jesteś zadowolony z usługi (nazwa firmy też by pasowała :)).

*

Offline fabrykanet

• 286
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2006, 11:51:18 »
Cytat: "fabrykanet"
pewnie bym sam śrubowkrętem popróbował.

Kraków, Starowiślna 44
Obyło by się bez śrubokręta ;) - w tym przypadku to tylko kwestia sformatowania dysku wewnętrznego. Dzięki za adres - może się przydać w przyszłości. Napisz jeszcze czy faktycznie Ci to zrobili tak szybko i czy jesteś zadowolony z usługi (nazwa firmy też by pasowała :)).

To może zaskakujące, ale wywiązali się z terminu i jeszcze wgrali j. Polski choć nie musieli. Działa! Telefon chodzi nawet stabilniej i nie wywala niektórych progsów jak to się zdarzało.  Ten punkt to Serwis firmowy SIMENSA (tak są oznakowani), ale serwisują też SE.

Jeszcze raz dzięki za rady które napewno (jak znam swoje zapędy) jeszcze  wykorzystam