Poczta elektr. w n9300 - pomocy !!

• 7 Odpowiedzi
  • 677 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 09, 2006, 08:39:02 »
Witam

Mam n9300. Wyskakuja mi bledy przy wysylaniu poczty, natomiast moge ogebrac tylko naglowki ale nie moge sciagnac pelnych wiadomosci z zalacznikami. Co mogę zrobić by poczta działała prawidłowo? Trzeba wgrac nowy soft, czy mozna to gdzies ustawic ? Proszę o szybką odpowiedź.

Dziękuję z góry i pozdrawiam !!!

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2006, 10:34:40 »
Co do błedu podejrzewam że nie masz ustawien SMTP. Zresztą ponieważ niedokładnie opisałeś Swój problem polecam sprawdzenie instrukcji obsługi strona 33. Masz tam opisane co i jak skonfogurować.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2006, 10:44:23 »
Dzięki za te informacje :) A dokładnie to jest telefon mojego kolegi i prosił mnie o jakąś pomoc. Jak się dowiem co to za błędy wyskakują to niezwłocznie skieruję się tutaj.

Pozdrawiam

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2006, 11:23:43 »
Zatem zapraszamy :D

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2006, 20:02:45 »
HM przy sciaganiu poczty zamyka sie program i pojawia sie komuikat:
zamknieto program
program: wiadomosci
kod przyczyny: KERN-EXEC
numer przyczyny: 3

po zamkinieciu tego komunikatu pojawia sie nastepny
zamknieto program
program: MsvServer
kod przyczyny USER
numer przyczyny: 21

I co z tym zrobić ?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2006, 02:51:23 »
Niech kolega najpierw po prostu zrestartuje telefon (przez wyjęcie na chwilę baterii lub (polecam!) przy pomocy jakiegoś softu posiadającego funkcję restartu). Jeśli restart nie pomoże, to niech odświeży pliki ini. Jeśli i to nie poprawi sytuacji, to niech zrobi format telefonu (uwaga: kasuje to wszystkie dane i ustawienia użytkownika zapisane w pamięci wewnętrznej telefonu). Format na pewno rozwiąże ten problem (przyznam że ja osobiście nie bawiłbym się w usuwanie plików ini, tylko w przypadku takiej sytuacji od razu zrobiłbym format, jeśli restart by nie pomógł - ale nie każdemu może odpowiadać ponowna konfiguracja i przywracanie / ponowne instalowanie wszystkiego).

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 10, 2006, 09:17:14 »
No właśnie w tym problem, że format został zrobiony i nie pomógł. Powiedziałem mu żeby zrobił to kasowanie plików INI. Zobaczymy czy zadziała  :?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 11, 2006, 03:46:48 »
Cytat: "kallafior"
No właśnie w tym problem, że format został zrobiony i nie pomógł.
A to bardzo dziwne - ponieważ format przywraca telefon do stanu fabrycznego. Jedyne wytłumaczenie jakie widzę w tej sytuacji, to że kolega po formacie przywrócił kopię bezpieczeństwa, a ta  kopia już zawiera jakiś / jakieś uszkodzny plik lub pliki systemowe. To jest możliwe - backup może przenosić błędy w systemie. Jeśli tak zrobił, a odświeżenie plików nie pomoże (może pomóc, jesli uszkodzony jest plik ini), to niech ponownie zrobi format, ale niech nie przywraca kopii bezpieczeństwa, tylko zainstaluje wszystko od zera. Można ewentualnie przywrócić tylko niezbędną część danych (kontakty, kalendarz etc.) - ale nie całość.