Miałem kiedyś wielką chrapkę na ten telefon, ale w końcu jakoś zacząłem się rozglądać za Wizardem, więc plany poszły w odstawkę, zaniechałem także szukania informacji, kilka pytań jednak ciągle mnie ciekawi. ;P
1) Jak wygląda szybkość systemu? 150 MHz to niewiele, działa na tyle szybko, żeby użytkownik nie dostawał szewskiej pasji?

Jak wygląda przeglądanie Internetu - nie ma przydługich zacięć przy przewijaniu strony np.?
2) Oprogramowanie biurowe - niestety z Symbianem s60v2 miałem złe doświadczenia - oprogramowanie kiepsko sobie radziło z dokumentami Worda, czasem po dokonaniu jakichś zmian można się było pożegnać z formatowaniem, właściwie zawsze znikały załączniki. Bez porównania z softem dostępnym pod PalmOS czy WM. A jak to wygląda pod s80? Można spokojnie edytować dokumenty bez obawy, że zostaną zmasakrowane? Wystarczy wbudowane oprogramowanie, czy warto zainstalować jakieś zewnętrzne? Dokumenty konwertują się przy synchronizacji z PC (jak pod PalmOSem) czy też telefon obsługuje je w takiej formie, jak na PC?
3) Nawigacja - co prawda dla mnie nawigacja pod Symbianem zawsze była bardziej ciekawostką niż funkcją używaną na co dzień... Wiem, że działa TomTom. Niestety - informacji która wersja nie udało mi się wygrzebać. TT5 jak pod s60v2 czy może jest też wersja TT6 na starsze komunikatory Nokii?

4) Multimedia i stereo: jaka jest w końcu oficjalna wersja. Jest stereo czy go nie ma? Dźwięk w słuchawkach jest słaby czy wystarczający? Bo w sieci spotykam się z bardzo odmiennymi opiniami.

5) Różnice cen - czy ktoś rozumie o co chodzi z cenami w komisach. Telefony ostatnio rzadko widywane, a jeśli już, to w cenie 2x większej niż na Allegro. Wiem, że komisy lubią narzucać sobie spore marże, ale żeby aż takie???