Parę pytań do użytkowników 9300(i)

• 40 Odpowiedzi
  • 3177 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Odp: Parę pytań do użytkowników 9300(i)
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 26, 2008, 22:54:56 »
Zdecydowanie za malo.Ale to dla mnie!Co do ceny  smartphonow..Moja opinja jest taka ze czasem lepiej wydac troche wiecej i miec spokoj na troche dluzej.

Właśnie o to chodzi, że ja nie mam wielkich wymagań. Zarówno jeśli chodzi o transmisje danych, jak i sam sprzęt. Nie widzę wielkiego sensu w kupowaniu dodatkowego abonamentu, skoro i tak pewnie go nie wykorzystam. W domu mam całkiem szybkiego ADSLa, w "terenie" transmisja obejmuje głównie tekst i proste grafiki, więc byłoby marnotrawstwem wydawanie na to pieniędzy. ;)
To samo z PDA - niby mógłbym poświęcić sporo kasy na takiego TyTN II, ale po co, skoro Wizard + odbiornik GPS na BT zaspakaja moje wymagania względem takiego sprzętu w 99%. :) Z komunikatorem zapewne sytuacja wyglądałaby podobnie. :)

Wracając do tematu: ktoś z was nosił 9500 w kieszeni? Da się? W miarę wygodnie? A może szkoda urządzenia? ;)

*

damist

« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 26, 2008, 23:06:04 »
Wracając do tematu: ktoś z was nosił 9500 w kieszeni? Da się? W miarę wygodnie? A może szkoda urządzenia? ;)
Da się z tym że zależy od Twoich kieszeni. JA miałem z tym problemy ponieważ nie ubieram się "luzacko" czy jak to teraz się zwie :wink:
Przyjemniejsza dla kieszeni z pewnością jest 93xx

*

grand65

« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 27, 2008, 09:36:32 »
Temat noszenia w kieszeni.Moim zdaniem tylko "kabura" ze skory na pasku.A dlaczego?A  z powodu wilgoci.Wilgoc...Nosisz pda  wlasnie kieszeni spodni i masz duza szanse na to ze po krotkim czasie pot ludzki zalatwia nam male zwarcie..Czesto ludzie przynosza do servisu telefon i servis go kwalifikuje jako zalany lub zamoczony a gosc sie zaklina na wszystkie swietosci ze sprzetu nie zamoczyl... Ale slady wilgoci na plycie sa....A to wlasnie noszenie w kieszeni.. spodni .Pot ludzki  .. wplywa destrukcyjnie na obwody i punkty lutownicze..I problem gotowy.W zime jest problem z odzieza tzw oddychajaca...Ja nosze goretex/kurtka/ i wlozenie czygos elektrycznego do kieszeni jest "morderstwem z premedytacja dla takiej zabawki.Sparawdzone!!!Zalatwilem tak w goretexie Motorole a1000..i o malo nie zalatwilem 9500..Zawsze sie pocimy...a kabura ze skory na pasku   nie ma tego problemu..Lepiej zeby nasza "zabawka" sie nagrzala lub zmarzla niz zeby miala "zlapac" wilgoc..Ale to tylko moja opinia dotyczaca noszenia sprzetu w kieszeni.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2008, 18:03:38 wysłana przez grand65 »

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 30, 2008, 07:24:17 »
Hmm... W takim razie jeszcze jedno: z tego co widzę większość potrzebnych mi programów s80 ma w zestawie a z innymi nie ma większych problemów. Jest do tego coś do obsługi SSH/Telnetu oraz program do obsługi Usenetu? ;)

*

remigiusz.b

« Odpowiedź #34 dnia: Maj 07, 2008, 08:48:16 »
Hmm... W takim razie jeszcze jedno: z tego co widzę większość potrzebnych mi programów s80 ma w zestawie a z innymi nie ma większych problemów. Jest do tego coś do obsługi SSH/Telnetu oraz program do obsługi Usenetu? ;)

Jest specjalna wersja putty

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 12, 2008, 15:10:06 »
Tak jeszcze bardziej z ciekawosci, niz realnego zapotrzebowania: 9300i oraz 9500 nadaja sie do wardrivingu? ;)

*

damist

« Odpowiedź #36 dnia: Maj 12, 2008, 15:18:54 »
Tak jeszcze bardziej z ciekawosci, niz realnego zapotrzebowania: 9300i oraz 9500 nadaja sie do wardrivingu? ;)
9300i posiada Wifi w standardzie g a 9500 w standardzie b. Więc już chyba sam wiesz co lepsze :P

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 12, 2008, 15:26:47 »
Wielkeij praktycznej wiedzy nie posiadam, wiec moze rozjasnisz sprawe? :P

*

damist

« Odpowiedź #38 dnia: Maj 12, 2008, 15:30:38 »
Wielkeij praktycznej wiedzy nie posiadam, wiec moze rozjasnisz sprawe? :P
Tu masz omówione standardy :
http://pl.wikipedia.org/wiki/802.11  :)

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 12, 2008, 16:44:27 »
Tzn. wiem jak wygląda kwestia osiągów, ale nie wiem do końca jak to się ma do wardrivingu - tzn. logika wskazuje, że g jest lepszy, bo nowszy. Z drugiej strony nigdy nie wiadomo, czy np. nie pomijam jakiegoś sprzętowego zabezpieczenia przed takimi praktykami, które mogło zostać wprowadzone później. :)
Czyżby jednak w tym konkretnym przypadku 9500 stała na gorszej pozycji? ;)

« Odpowiedź #40 dnia: Maj 15, 2008, 21:45:34 »
system wyrabia spokojnie jak ktos juz napsisal to tylko dlugo sie wlacza ale wm tez..
ogladanie filmow to rewelacja na takiej panoramie przy dobrym przerobienieu:) i odtwarzaczu polecam TCPMP duzo lepszy niz smartmovie.
przerabialem(poprawialem pare plikow z worlda i przy przerzuceniu na kompa wszystko bylo tak samo:Pwiec nie mialem problemu
na reszte pytan nie odpowiem bo nie uzywalem jako nawigacji etc.
pozdrawiam!