P990i - unbranding

• 1 Odpowiedzi
  • 986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qba_rozpruwacz

• **
  • 160
    • Ushuru - blog majsterkowicza
  • Sprzęt: Apple Newton i Palmy: T|C, Vx, III, IIIxe
P990i - unbranding
« dnia: Listopad 12, 2008, 19:46:56 »
Czy do usunięcia znaczków orange i simlocka na tą sieć jest potrzebne jakieś kosztowne i skomplikowane sprzęty i programy? Nie mogłem nigdzie znaleźć jednoznacznych odpowiedzi.

Jeśli nie jest możliwe samodzielne usunięcie simlocka to może w tym telefonie zadziała coś w stylu XSIM? Ma ktoś doświadczenia?
Napisane: Listopad 10, 2008, 22:13:10
Smoka już się pozbyłem.
Teraz ostatnia prośba: wytłumaczcie mi krok po kroku jak zdebrandować P990i - serwis w którym zdjąłem locka życzy sobie 40zł za debranding :( (tyle samo liczą za smoka - tu cena może i akceptowalna ale 40zł debranding który można za darmo przeprowadzić w domu ... :-|

Proszę o dokładne info bo nie chcę go sobie uwalić - może i nie utopiłem w nim wiele kasy, ale byłoby szkoda jakby go szlag tafił przez moje domowe zabawy z softem  :ohreally:
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 20:33:35 wysłana przez qba_rozpruwacz »
Żyje się po to, żeby jeździć,
jeździ się po to, żeby ŻYĆ!

*

Offline qba_rozpruwacz

• **
  • 160
    • Ushuru - blog majsterkowicza
  • Sprzęt: Apple Newton i Palmy: T|C, Vx, III, IIIxe
Odp: P990i - unbranding
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2008, 22:16:21 »
Telefon odbrandowałem samodzielnie, zgodnie ze wskazówkami na CentrumSE (http://centrumse.pl/forum/Zmiana-CDA-P990i-t29671.html)
Zabawy z podmianami plików SEUS'a nie działały więc zrobiłem tak jak w opisie powyżej. Osobom zamierzającym usunąć łatki operatora polecam właśnie tą metodę :D - szybko i bezproblemowo :P

Temat do zamknięcia
Żyje się po to, żeby jeździć,
jeździ się po to, żeby ŻYĆ!