p900/p910i darmowe pobieranie e-mail,wysylanie plikow gprs

• 3 Odpowiedzi
  • 1026 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 15, 2006, 19:05:40 »
1)Prosze o pomoc ! Nie  mam  zadnego programu do pobierania e-mail z serwera .. Same  platne  :/

Jakby ktos  cos mial  prosze  o  pomoc  gg 2736186  lub  jakis  link .. Z gory  dzieki

2) Mam  problem z  wysylaniem  plikow  przez  gprs  ,  chcialbym  np za  darmo ( koszt  polaczenia  gprs) wysylac  zdjecia  i inne  pliki  .  
Czy  jest  do  tego  jakis  program  na symbianyp900 / p910 ?? Obsluguje  to  nowa  Agila  Messenger  3.68  ,  ale  platna  ,  jej  koszt  to  9  PLN  na  m-c  ,  lub 19.5 EURO koszt  wykupienia  programu ...  

Stanowczo  za  duzo  , prosze  o kontakt gg lub  link  !! Pozdro

Komunikator GG w p900/p910i chcialbys ?? Wejdz
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2006, 19:21:37 »
Komunikator  gg jest  platny  ,  agile  messenger  rowniez  ,  ale  za  to  TipicME nie  ! :)

Super  program ,  a w  dodatku darmowy!

Lepszy  od  Agile  messenger  2.00 , ktora  do tej  pory  byla darmowa.. Od  nowego  roku wprowadzono  oplaty .

TipicME  obsluguje  bramke gg . Dobra  obsluga  XMPP/Jabber
procz  tego  ICQ ,  Messenger i wiele  innych . Prosta konfiguracja.

Wystarczy  zalozyc  konto  na  chrome.pl

Czym rozni  sie  od  agile messenger  2.00 ? 2.11 nie  laczyla  sie z
bramka  gg  , byly  problemy ..

TipicME  ma  nieograniczona  liczbe  kontaktow z  pelna  nazwa  ..

Klawisz  enter  z  klawiatury  p910i  wewnetrznej  wysyla  .  Co jest  Bardzo  przydatne  

Minus:  tylko jedna  widoczna  linia  pisania  ..  nie  mozemy  dodac  wlasnego  opisu  gg  ,  status  jaki  mozemy  miec  to  tylko dostepny  lub zaraz  wracam ..

Plus:  widoczna  nazwa  uzytkownika  do  ktorego  piszemy  ,  status  gg  i opis !

Korzystanie z  niego  proste  , latwe  i  przyjemne  !

W  miejsce  login  wpisujemy nasz login  na  np serwerze chrome.pl

Przyklad logowania:
w miejsce login:
np. "nazwa"   bez  @chrome.pl!
      password : to haslo :P
      Serwer: w  tym przypadku "chrome.pl"

TipicME wersja 2.7 do pobrania na "http://tipic.com/dl/tmj2me.jsp"

Zycze  udane  korzystania  z  TipicME !
W razie  dodatkowych pytan prosze  pytac , pozdrawiam

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2006, 21:57:27 »
Zupełnie nie rozumiem po co dublujesz te same wątki, jest to wbrew regulaminowi ! Zreszta konfiguracja jabera (zreszta właśnie na przykładzie Chrome.pl) została już opisana tutaj

*

Offline bret

• 1964
Re: p900/p910i darmowe pobieranie e-mail,wysylanie plikow g
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2006, 03:04:20 »
Cytat: "Dankann"
Nie  mam  zadnego programu do pobierania e-mail z serwera .. Same  platne  :/ [...]
2) Mam  problem z  wysylaniem  plikow  przez  gprs  ,  chcialbym  np za  darmo ( koszt  polaczenia  gprs) wysylac  zdjecia  i inne  pliki  .  
Czy  jest  do  tego  jakis  program  na symbianyp900 / p910 ??
Do tego masz darmowego klienta pocztowego w systemie (przynajmniej jeśli mówimy o P910 i P900). Każdy plik można przesłać mailem via GPRS (jako załącznik). Coś mi zdaje że czas na lekturę instrukcji obsługi... ;)

Alternatywą może być klient IRC (bezpłatny) dla UIQ: http://quirc.rtfm.se/ - z tego co wiem, w ircu można pliki przesyłać (lub klient jabbera w Javie z transportem do GG - ale w takim przypadku nie wiem niestety jak jest z przesyłaniem plików (BTW: ja jakoś Bombusa do tej pory nie mogę na mojej 9300 odpalić :)).