p900 - problem z bluetooth

• 1 Odpowiedzi
  • 653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baters

• 12
  • Sprzęt: iPAQ h4150 + GB735
« dnia: Styczeń 30, 2006, 12:14:01 »
Witam,

Mam problem z działaniem bluetooth`a w p900. Nie mogę go zainicjalizować. Po włączeniu control panel -> conections -> bluetooth -> on. Nie dzieje się nic ( w lewym dolnym rogu powinien pojewić się znaczek BT). Sytuacja robi się jeszcze gorsza gdy potwierdzę takie ustawienia (done). Telefon sie zaiwesza i trzeba czekac długo zanim można go zrestartować. Dodam że po kilkunastu próbach restertowania telefonu i włączaniu BT, czasem się udaje!

Telefon kupiłem używany w wakacje i czytałem że po zmianie softu z p900 na p910i występuje problem z działaniem BT. Więc może byc to winą takiej zmiany.

1) Jak sprawdzić czy posiadany soft jest faktycznie p900
2) Może ktoś spotkał się z takim samym problemem i może się podzielić rozwiązaniem

Z góry dziękuję[/quote]

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2006, 01:24:20 »
Ad.1.: Sprawdź czy masz "P900" na ekranach informacji o systemie: Application Laucher -> Edit -> System information.

Ad.2.: Ja bym zaczął od sformatowania (format internal disk) telefonu, bo być może masz coś namieszane w systemie (uwaga! formatowanie kasuje wszystkie dane i ustawienia użytkownika - poza tym co jest na karcie pamięci). Jeśli to nie pomoże, to niestety chyba nie obejdzie się bez wizyty w serwisie...