P900 + memory stick duo 64MB -> JAK?!

• 2 Odpowiedzi
  • 609 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline k25

• 2
« dnia: Luty 24, 2006, 13:42:39 »
Witam serdecznie.
Chciałem Was zapytać, co do ciężkiego młota muszę ustawić w swoim P900, aby raczył odczytać moją kartę Mem.StickDuo.
Przy zakupie kierowałem się tym, że maksymalna wielkość odczytywanej karty wynosi 128MB (wobec tego, bez problemu powinien odczytać 64kę)
Wkładam kartę, odpalam menu Pliki  i widzę to, co było...tj Audio,Dokumenty,Inne, Obrazki oraz Video.
Po próbie przejścia z folderów wewnętrznych na zewnętrzny-media, zewnętrzny-inne....no, cóż, nie da się po prostu przejść pod te pola.
Próbowałem kartę włożyć do około 75%-kiedy pojawia się takie lekkie "kliknięcie", oraz całą-rzecz jasna nie pchając jej tam na siłę.
Zabawa w folderze PLIK i EDYCJA nic nie daje, zgaduję, że nie muszę formatować całego telefonu, aby raczył odczytać tę kartę.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam. k25.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2006, 03:42:41 »
Witam,
A inne urządzenia (czytnik kart, inny telefon) widzą te kartę? Nie pamiętam w tej chwili jak dokładnie wygląda struktura menu P900, więc nie potrafię powiedzieć czy aby nie robisz czegoś nieprawidłowo. W zamian mam propozycję: zainstaluj sobie SMana (freeware, przyda się nie tylko do tego) i w nim wejdź w Modules -> File Manager, a tam zmień literę napędu na D:. Jeśli wyświetli Ci cokolwiek (nawet nic, byle z podaną pojemnością woluminu), to karta jest OK, a Ty robisz coś nie tak - wtedy odsyłam do lektury instrukcji obsługi :).

Ewentualnie spróbuj tę kartę po prostu sformatować w telefonie - jeśli sformatujesz, to wnioski jak wyżej :). Jeśli nie, to masz problem...

*

Offline k25

• 2
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2006, 14:14:39 »
bret, dziękuję za pomoc. Udało się wszystko poprawnie poustawiać.... politykiem nie będę (z całym szacunkiem jeśli tu jacyś są :P) i się przyznam do błędu: zawinił czynnik ludzki ;)
Już wszystko OK.
Pozdrawiam, k25.