p800 nowy użytkownik i dużo pytan....POMOCY:)

• 8 Odpowiedzi
  • 1299 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 07, 2006, 11:51:10 »
Witam,

Jest to mój pierwszy post w tym dziale ,z racji tego iż za pare dni przejmuje dowodzenie nad p800 :D

W związku z tym mam kilka pytań:

Czy jest program ,który daje możliwość zmiany intersfejsu menu,na takie jakie jest w windows XP

Moze jest jakiś użytkownik p800 ,który by mi pmógl z okiełznaniem tego sprzętu??Najlepiej jak by mi gg podaj do siebie,

Na palmtopach się znam ale ten symbian w p800 to dla mnie kompletna nowość ,także proszę o wszelkie sugestie i jeżeli sie taki wątek już pojawił to przepraszam za dublowanie

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2006, 02:14:01 »
Witam,
Cytat: "grzegoooorz"
Czy jest program ,który daje możliwość zmiany intersfejsu menu,na takie jakie jest w windows XP
Nie do końca - nie uda Ci się uzyskać menu identycznego z tym w XP - to jest tak jak z PDA i Windows Mobile: odmienne urządzenie. Można jednak uzyskać interfejs bardzo zbliżony do tego z XP, przy pomocy aplikacji Tracker i jakiegoś skina XP-podobnego (jest przynajmniej kilka takich skórek - polecam rzut oka np. tutaj).

A co do okiełznania P800, to służę pomocą - używałem P800 prawie dwa lata. Na GG co prawda siedzę rzadko (a teraz odpada to w ogóle z tzw. przyczyn obiektywnych) jednak jestem do dyspozycji tutaj na forum lub via mail. W razie czego postaram się pomóc.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2006, 16:50:53 »
A skąd można do niego polskie menu załatwić?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2006, 03:12:42 »
Polskie menu dla P800 (i P900) jest dostępne tutaj . Ale nie jest bezpłatne (wersja dla P900 jest bezpłatna, dla P800 już nie - aby je zakupić, przejdź do ich sklepu online - uprzedzam że raczej się cenią: 100 PLN).

Była jeszcze wersja tłumaczona przez admina My-Symbian.com, która wg. mnie była nieco lepiej zrobiona (choć całkiem możliwe że w Softline poprawili wersję dla P800), jednak to już chyba nie jest dostępne (sprzedawał to Psiloc, ale na ich stronie nie ma w tej chwili o tym ani słowa - możesz zapytać ich o to mailem: support@psiloc.com (można po polsku, to polska firma)). Sam SE nie oferuje polskiej lokalizacji systemu - wiec jeśli w Psilocu nie można już zakupić (a z tego co pamiętam, ta wersja była nie tylko lepsza ale i tańsza) to zostaje Ci tylko ta wersja od Softline - szczegóły na powyżej podanej stronie.

*

Offline eliab

• 12
    • http://wls.com.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2006, 21:19:22 »
bret
Co to jest Tracker?

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2006, 23:18:59 »
Aplikacja. Tracker umożliwia m.in. całkowitą zmianę wyglądu interfejsu telefonu (daleko bardziej niż przez użycie "skórki"). Szczegóły w linkach podanych wyżej.

*

Offline Zoo

• 3
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2006, 14:24:11 »
PL menu do p800 jest tu
Proponuje skorzystac z Opery bo to strona WAP a ten link jest bezposredni do PL menu ;)
W przypadku p800 niektorym osobom instalacja PL menu przyspozyla pewnych klopotow . Otoz po odpaleniu pliku pojawia sie w koncu napis TRWA INSTALACJA . Ten napis miga bez konca . Nalezy po prostu kliknac do glownego ekranu i nc innego nie robic tylko przejsc do control panel i langue selection . Tam wybrac Polish . Po restarcie mamy PL menu[/url]

*

Offline Zoo

• 3
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2006, 14:26:16 »
oczywiscie za free :) aaaaa przy zakanczaniu instalacji klikamy w to 2gie  :)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2006, 19:10:55 »
Chciałem zauważyć że NIE PUBLIKUJEMY TUTAJ innych wersji niż legalne !  NIE RÓB TEGO WIĘCEJ !