Oficjalny Skype na symbian S60v3

• 14 Odpowiedzi
  • 6314 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

grand65

Oficjalny Skype na symbian S60v3
« dnia: Kwiecień 20, 2008, 07:50:54 »
Udalo mi sie zdobyc oficjalna wersje skypa na symbian ktora jest stosowana w telefonach sieci 3 w Wielkiej Brytanii.Niestety jest z tym maly problem... instaluje sie to bez problemu tak na karcie jak i w pamieci telefonu.Pojawia sie po instalacji nowa zainstalowana aplikacja...i jak  klikniemy na nia to otwiera sie bez problemu..niestety tylko do poczatkowego ekranu powitalnego.I tak zostaje.Instalowalem na Nokii n93/n95.A widzialem screeny i fotki nokii z odpalonym i dzialajacym wlasnie tym Skypem.Moze ktos doda cos w tym temacie,bo cholernie brakuje mi skypa na nokiach...glownie uzywam na windows mobile...Koszty rozmow to "pikus" w porownaniu ze stawkami operatorow.Fring jakiego uzywam czasami jest "grymasny" ale spelnia swoje zadanie.Chociaz to nie to.Wszelkie uwagi w temacie mile widziane.Niestety przez moja nieuwage przepadly mi zakladki z linkami na strony z jakich czerpalem wiedze i pobralem aplikacje..Jak czas pozwoli to sie dokopie od nowa..Jedyne opcje skypa na symbian do tej pory to Fring i Barablu.Ale oficjalny Skype na symbian nie byl nigdy dostepny i ta platforma byla konsekwetnie pomijana przez firme.Biorac pod uwage ten fakt sadze ze warto wymienic uwagi na ten temat.Aplikacje caly czas posiadam i moge udostepnic do testow.

Watek dotyczy Skypa w pelnej wersji a nie KLONOW!! do chatow textowych i tylko takich.
Pisze to dla osob ktore myla opcje chatu z rozmowami glosowymi i pelna opcje jaka daje PELNA WERSJA SKYPE...a pelna wersja daje rozmowy glosowe i chat i opcje wymiany plikow miedzy abonentami...Osoby nie zorientowane odsylam na oficjalna strone skype polska.Nie ma aplikacji do skypa na symbian.Powodem umieszczenia tego txtu jest jedna z odpowiedzi na moj watek.Bardzo prosze uwaznie czytac moj txt.Pozdrawiam wszystkich Klubowiczow.  
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2008, 10:51:00 wysłana przez grand65 »

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
Odp: Oficjalny Skype na symbian S60v3
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2008, 16:02:45 »
U mnie ta aplikacja instaluje się pięknie. Przy uruchomieniu dostaje ekran powitalny, jak klikam dalej to aplikacja zamyka się.
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:34:35 »
Cytat: grand65
Jedyne opcje skypa na symbian do tej pory to Fring i Barablu.Ale oficjalny Skype na symbian nie byl nigdy dostepny i ta platforma byla konsekwetnie pomijana przez firme.

a to to pies?
http://www.shapeservices.com/en/products/details.php?product=skype&deviceid=1158

dałbyś lepiej lynka do tego programiku co masz...

*

grand65

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2008, 10:22:12 »
Witam,a kolega moze by poczytal dokladnie to co napisalem w watku....nie mam linka bo jakbym mial to bym podal.....pies nie pies.ale nikt sie specjalnie nie interesuje mozliwoscia prowadzena rozmow przez protokol sip .Link jaki podales prowadzi do instant mesangera ktory pozwala na porozumiewanie sie  textowo!!!!Sprobuj pogadac przez ta aplikacje jak przez normalny skype!!...Klana sie znajomosc jezyka angielskiego...Poczytaj co jest napisane w txtcie opisujacym ta aplikacje...Moj watek dotyczy rozmow GLOSOWYCH!!! a nie komunikatora textowego jak gg...Poza tym wejdz na oficjalna strona skype i znajdz mi aplikacje do rozmow glosowych na symbian...Szukaj uwaznie!!!!Nie ma czegos takiego!!! i tego dotyczy moj watek!!! Szkoda..bo to tak cienkie koszta rozmow ze ceny operatorow na tym tle wygladaja jak stary Gruzlik przy Pudzianowskim..Zerknij na moj watek...przeczytaj txt i jak masz ochote to daj mi na email info to podesle ci aplikacje...do testow.Pozdrawiam bardzo serdecznie.p.s. email odbieram bez wzgledu na miejsce pobytu/poza aresztem sledczym/...poczte zbieram na pda.Wiec zapraszam  do polemiki i testow aplikacji.Znajdz mi gdzies skypa mobile do rozmow glosowychtak jak np.na windows mobile....znajdz mi taka  na symbian???!!!!!Pozdrawiam i bez zlosliwosci...Czytaj uwaznie to co jest napisane.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2008, 10:57:29 wysłana przez grand65 »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:14:19 »
Witam,a kolega moze by poczytal dokladnie to co napisalem w watku....nie mam linka bo jakbym mial to bym podal.....pies nie pies.ale nikt sie specjalnie nie interesuje mozliwoscia prowadzena rozmow przez protokol sip .Link jaki podales prowadzi do instant mesangera ktory pozwala na porozumiewanie sie  textowo!!!!Sprobuj pogadac przez ta aplikacje jak przez normalny skype!!...Klana sie znajomosc jezyka angielskiego...Poczytaj co jest napisane w txtcie opisujacym ta aplikacje...Moj watek dotyczy rozmow GLOSOWYCH!!! a nie komunikatora textowego jak gg...Poza tym wejdz na oficjalna strona skype i znajdz mi aplikacje do rozmow glosowych na symbian...Szukaj uwaznie!!!!Nie ma czegos takiego!!! i tego dotyczy moj watek!!! Szkoda..bo to tak cienkie koszta rozmow ze ceny operatorow na tym tle wygladaja jak stary Gruzlik przy Pudzianowskim..Zerknij na moj watek...przeczytaj txt i jak masz ochote to daj mi na email info to podesle ci aplikacje...do testow.Pozdrawiam bardzo serdecznie.p.s. email odbieram bez wzgledu na miejsce pobytu/poza aresztem sledczym/...poczte zbieram na pda.Wiec zapraszam  do polemiki i testow aplikacji.Znajdz mi gdzies skypa mobile do rozmow glosowychtak jak np.na windows mobile....znajdz mi taka  na symbian???!!!!!Pozdrawiam i bez zlosliwosci...Czytaj uwaznie to co jest napisane.

IM+ for Skype is a fully mobile application that enables voice and text communication with other Skype users and provides cost-effective calling to
landlines and mobiles.

masz rację, znajomość angielskiego się kłania  :E

a tak na marginesie, to do dzwonienia jest voipbuster a nie skypeshit

*

grand65

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:50:23 »
 A probowales z tego dzwonic?To dziala w tzw half duplex i raczej do normalnej rozmowy sie nie nadaje...Nie bede sie wdawal w polemike z takim ostrym jak skalpel umyslem....Mnie chodzilo w tym watku o aplikacje firmy skype .Tej i tylko tej /Nie chce udowadniac niczego nikomu tak jak ty kolego tylko zebrac informacje...Jesli twoja opinja na temat skypa jest taka jak napisales ..ze to "gowno" to po kiego ........sie na ten temat wypowiadasz...Zeby blysnac swoja elokwencja?No to zablysnales! Brawo.Zapisz sobie 10 punktow i bonus.Ty masz jakies gwiazdki a ja jestem nowy...ale to czy ty masz gwiazdki czy gumowe kaczuszki to mnie wali jak zeszloroczny snieg..Udowadniaj swoje racje komus kogo te wywody interesuja.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:20:07 »
A probowales z tego dzwonic?To dziala w tzw half duplex i raczej do normalnej rozmowy sie nie nadaje...Nie bede sie wdawal w polemike z takim ostrym jak skalpel umyslem....Mnie chodzilo w tym watku o aplikacje firmy skype .Tej i tylko tej /Nie chce udowadniac niczego nikomu tak jak ty kolego tylko zebrac informacje...Jesli twoja opinja na temat skypa jest taka jak napisales ..ze to "gowno" to po kiego ........sie na ten temat wypowiadasz...Zeby blysnac swoja elokwencja?No to zablysnales! Brawo.Zapisz sobie 10 punktow i bonus.Ty masz jakies gwiazdki a ja jestem nowy...ale to czy ty masz gwiazdki czy gumowe kaczuszki to mnie wali jak zeszloroczny snieg..Udowadniaj swoje racje komus kogo te wywody interesuja.

Wiesz, Ty masz jakiś problem, ewidentnie, nabierz powietrza w płuca i powoli wypuszczaj ;)

dobrze, że PO CHWILI dopisałeś na dole o co ci biega, teraz każdy wie, o co chodzi i zapewne da sobie spokój z dyskusją, skoro sam odpowiedziałeś sobie na wszystkie zadane pytania

AMEN

P.S.

a jak chcesz poznać doświadczenia innych związane z nierozpowszechnianym oryginalnym softem Skype na Symbiana to się nim podziel, bo jak mi się wydaje, dostęp do niego jest mocno ograniczony.

nie sądzę, by to kwalifikowało się pod piractwo banowane na tym forum, bo staramy się jedynie testować coś, czego teoretycznie nie ma i jego działanie na naszych telefonach jest mocno wątpliwe...chyba, że się gdzieś mylę po drodze...

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:52:58 »
ja na E51 korzytam z tego:
http://www.fring.com/

skype smiga cudnie, dzwoni (rozmowa głosowa) i klika tylko loda nie robi :P
polecam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2008, 22:55:23 wysłana przez dylek »

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 23, 2008, 10:46:38 »
Panowie, już raz prosiłem. Kasuję offtop. A do grand65 - forum to nie budka z piwem, co już zresztą Lucass napisał.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2008, 10:48:14 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

*

grand65

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 23, 2008, 10:48:59 »
Kolego...jak jestes w stanie  kogos szanowac to szanujesz go ze wszystkim...szacunek nie polega na wybieraniu elementu szacunku...albo sie szanuje calego czlowieka albo nic..Ale zawsze szacunek dla innych jest dany tym co potrafia sznowac siebie...Nie badz nabuzowany testosteronem tylko mysl....A na priva zapraszam te wszystkie osoby jakie chca cos udowodnic..Ja nie chce niczego udowadniac...Watek nie dotyczy  ambicji mlodocianych wilczkow..tylko kakretnego tematu..Jak czegos nie "czaisz" to zwroc sie do mnie ale nie na forum...Boisz sie napisac prywatnie do mnie???Jak masz watpliwosci to napisz na moj email..jest podany..Ja z wami nie rywalizuje PANOWIE...nie musze.Osobiste wycieczki poprosze na moj email...Na watek prosz tylko NA TEMAT.Pozdrawiam.p.s....A jakie emocje w zwiazku z "glupim" Skype...kto by pomyslal..Odlozymy pistoleciki...i wypalimy fajke pokoju..Jesli kogos urazilem to przepraszam..

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2008, 07:17:40 »
zainstalowałem Skype na Nokia E51 z tego tematu ale podczas próby uruchamiania aplikacji niestety się zamyka, a szkoda  :(

gdyby ktoś chciał jeszcze popróbować na innych słuchawkach z symbianem S60v3 to plik do zassania z RS
http://rapidshare.com/files/110216246/Skype_1_1_0_signed.sisx.html

mam nadzieje ze kolega od którego to otrzymałem nie będzie zły ze udostępniam... ;)

jeszcze wygrzebałem coś ala Skype:
http://www.iskoot.com/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2008, 07:19:31 wysłana przez dylek »

*

grand65

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2008, 07:31:06 »
Nie mam absolutnie nic przeciwko!!A nawet jestem za!!Nie mam aktualnie laptopa i czekam na nowy sprzet z USA.Sam bym to juz zrobil ale z windows mobile jakiego uzywam na codzien lub z symbiana nie zrobie uploadu na rapida.Pozdrawiam kolege.Dzieki za zamieszczenie linka.P.S. ten iskoot to moim zdaniem "lekka pomylka"Probowalem testowo na poczatku roku.

*

Offline shoovar

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC DHD, Nokia 5800, GoClever 5066FMBT, AM EU
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 25, 2008, 13:08:17 »
Zainstalowałem tego mobilnego Skype na Nokii E90 i niestety efekt taki sam jak w postach powyżej. Pojawia się ekran startowy i dalej nie ważne którą opcję się wybierze (Continue czy Exit) zamyka program. Wygląda mi to trochę tak jakby cała aplikacja potrafiła jedynie tyle. Co do iSkoot odpaliłem, śmiga całkiem całkiem, ale ma ogromną wadę - nie korzysta z WiFi tylko usilnie łączy się przez 3G :mad:, pomimo że ściągając wybrałem wersję dla E90

*

Offline samsa

• **
  • 123
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 27, 2008, 11:33:00 »
Witam!
Dla zainteresowanych - oficjalna wersja beta komunikatora (java) od twórców skype'a:
http://www.skype.com/intl/pl/download/skype/mobile/

*

grand65

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2008, 13:55:42 »
Co do tej nowej javy skype...no comment!!!Kawal gowna!!Wczoraj przerobilem temat.Instalujesz i faktycznie..pieknie dzwoni...tylko przez kierunkowy na polske i wawe i pobiera ci kase z konta bo leci jak normalna rozmowa skype in ale nie przez przesylke danych tylko jak zwykla rozmowa komorkowa...Odwalili kiche!!!cwaniaczki ze skype..Wk.........ilo mnie to wczoraj.Tylko chat skype dzila przez przesylke danych...nic poza tym..To taki klon iskoot. shit..& f.u.c.k.Ale zapraszm do testow...Ta aplikacje nie ma nic wspolnego z np...skype mobile na pda lub smartphone z wm.