nowy urzytkownik i już popsuł p 910

• 3 Odpowiedzi
  • 758 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2006, 18:07:22 »
Witam serdecznie , jestem nowym urzytkownikiem p 910i i już zdążyłem namącić w telefonie  , odinstalowując niepotrzebne aplikacje , przeglądają telefon za pomocą programu handy exploler zauważyłem że zostają jakieś ''resztki '' z odinstalowanych programów , chciałem je usunąć i usunąłem także ważne pliki systemowe , co Możecie mi poradzić żeby było wszystko ok i jak mam zrobić format telefonu ( nie ten reste główny ) bo coś czytałem ale nie do końca , i jaki program moge stosować do zarządzania tel przez Pc , i czy po odinstalowaniu aplikacji te ''resztki '' muszą zostawać w telefonie czy można je usuwać , pozdrawiam serdelecznie  :D

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2006, 06:35:58 »
Trzeba było nie grzebać... ;). Sformatuj telefon (format internal disk) - stracisz wszystkie dane i ustawienia użytkownika, ale telefon wróci do formy.
Cytat: "maciekk"
jaki program moge stosować do zarządzania tel przez Pc
Zależy co rozumiesz przez "zarządzanie"... Dostęp do systemu plików telefonu czy używanie telefonu z poziomu PC z podglądem wyświetlacza?
Cytat: "maciekk"
czy po odinstalowaniu aplikacji te ''resztki '' muszą zostawać w telefonie czy można je usuwać
Też zależy co masz na myśli przez "resztki"...

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2006, 19:14:56 »
już sobie dałem rade , dzięki za chęć pomocy :) , a miałem na myśli programy takie jak '' handy explorer '' tylko na Pc , żebym mógł przeglądać komóre na pececie , pozdrawiam

*

Offline linq

• 40
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2006, 18:13:59 »
Do sterowania telefonem w dosłownym tego słowa znaczeniu służy program Remote P 900. Jest idealny. Umożliwia on sterowanie telefonem przez komputer, czyli dokładniej, widzisz monitor telefonu na monitorze komputera, a myszka pełni rolę stylusa.
Natomiast do przeglądania zawartości telefonu przez kompa najlepszym i niezastąpionym dla użytkownika Eryka p910i programem jest PC Filemanager. Dzięki niemu widzisz obie pamięci telefonu (wewnętrzną i kartę pamięci ) jako dwa dyski z całą strukturą katalogów, (oczywiście nie widać tego po wejściu w Mój Komputer, tylko po uruchomieniu programu). Wrzucasz dowolne pliki metodą przeciągnij i upuść.
I ostatnia sprawa, jeśli już coś usunąłeś (w tym przypadku Handy Explorera) i nie chcesz formatować pamięci wewnętrznej, możesz usunąć pozostałości po programie, tylko wtedy, jeśli jesteś pewien, że dany plik lub folder pozostał akurat po tym programie. W innym wypadku możesz spowodować uszkodzenie jakiejś aplikacji. Jednak raz na kilka miesięcy zrobić generalny format Internala, zwłaszcza jeśli co chwila instalujesz nowe programy, po czym zaraz je usuwasz.. Ja na przykład zrobiłem tak, że najpierw zawaliłem sobie prawie całą pamięć wewn. wszyzstkimi programami jakie miałem, po czym zrobiłem format Internala i wrzuciłem spowrotem tylko te programy, które mi odpowiadały, i które działały na Eryku.
Pozdro