Zastanawiałem się nad tym modelem i to nawet mocno, problemem jednak jest rozdzielczość i brak wstecznej kompatybilności. Nie wiem jak inni, ale ja raczej nie będę swojego softu konwertował do P990, w każdym razie na pewno nie w tym roku. Po prostu w momencie kiedy aparat będzie kosztował ok. 4000 na rynku wtórnym jego zakup mi się nie zwróci. Może jak odpowiednio stanieje będę się bawić w konwersje. Szkoda że Sony nie rozwiązało tego jakoś programowo, by starsze aplikacje się odpalały tyle że z czarnymi spanami po bokach - byłby problem rozwiązany i byłby support masy softu jaki już wyszedł na platformę UIQ... no a tak, to ciężka sprawa. Poza tym wkurza mnie jedna rzecz - ze Sony Ericsson z uporem maniaka stosuje w serii UIQ tanie plastikowe obudowy. Czekam aż wreszcie będzie jakaś aluminiowa, lub z czegokolwiek innego tylko nie z tego tandetnego plastiku z którego ściera się farba. To samo miałem zresztą w Sony CMD Z5 - widać Sony sobie ten materiał upodobało i kurczowo się go trzyma. A szkoda.