Nokie 3660

• 12 Odpowiedzi
  • 971 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline micha

• 41
Nokie 3660
« dnia: Listopad 25, 2005, 17:38:18 »
Witam mam pare nobskich pytan dot. kom.
-Jak nazywa sie program i z kad go sciagnac który pozwala dawac mp3 jako dzwonek
- czy program mini gps okresla położenie?czy tylko jakies id
-czy da sie odtwarzać filmiki w formacie innym niz real one player
prosze o szybka odpowiedź

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Nokie 3660
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2005, 18:08:00 »
nie tylko real one player ale tez inne mozesz uzyc do tego smartmovie ktory ma i playera i tez przerobisz nim filmik dla fonu
nie widzialem programu zeby dzwonkiem bylo mp3 ale przeciez nie problem mp3 przerobic na amr

*

Offline bret

• 1964
Nokie 3660
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 25, 2005, 22:27:03 »
A ja tylko dodam że miniGPS podaje jedynie ID komórki (nie samego telefonu :D, tylko stacji bazowej sieci komórkowej) udostępniany przez sieć GSM i pozwala je zapisywać pod wybraną nazwą, oraz obsługuje zdarzenia oparte na zmianach używanej komórki (np. dojeżdżasz do pracy i telefon automatycznie zmienia profil w tym momencie), tak w przypadku logowania się jak i wylogowania (czyli w powyższym przykładzie: po powrocie do domu, telefon ponownie automatycznie może zmienić profil na inny).

*

Offline micha

• 41
Nokie 3660
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 26, 2005, 08:49:38 »
czyli ten mini gps to tylko pic na wode mysłałem ze bedzie tam podana szerokość i dł.geogr. i do automapy bede mógł wpisać ale kicha.Hmm moze pan podać program który zamienia mp3 na arm?.NA stronie nokii przeczytałem ze ten model powinien odtwarzać dzwieki w .wave prubowałem dzwonki czyta tylko z jednego folderu(systemowego)do którego nie da sie nic skopiować!!Pozatym nie wiem czy arm da sie dac jako dzwonek.

[Dodano: 2005-11-26 09:17:00]
a i jeszcze jedno pytanie czy jest na maja nokie emulator ngage?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Nokie 3660
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2005, 09:32:01 »
nokia multimedia converter przerabia do arm i jest do pobrania z nokii po wczesniejszym wypelnieniu ankiety itd
emulatora raczej nie ma

*

Offline micha

• 41
Nokie 3660
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2005, 09:58:43 »
wie ktoś moze z kad sciągnać pełna wersie smartmovie

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Nokie 3660
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 26, 2005, 10:33:25 »
Cytat: micha
wie ktoś moze z kad sciągnać pełna wersie smartmovie
Pewnie ze strony producenta po uiszczeniu odpowiedniej opłaty.

*

Offline micha

• 41
Nokie 3660
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 26, 2005, 12:57:37 »
to to ja akurat wiem:P

[Dodano: 2005-11-26 13:09:19]
Wystąpił w mojej komórce poważny błąd:
zadzwoniłem do informaci(mam plus gsm)zeby skonfigurować gprs i wap dostałem od nich smesy uaktułalniłem punkty dostepu teraz jak próbuje sciagnać lub właczyć gprs pisze "Usługi odmowa dostepu"
zadzwoniłem do plusa powiedzieli ze mam zle zdjetego sim locka i mam oddać komórke do servisu czy jest jakie inne wyjście
nastepny bład to ze wiekszość aplikacji które wgrywałem nie dają sie otworzyć pisze bład systemu!!
Prosze o pomoc!!

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Nokie 3660
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 26, 2005, 13:36:33 »
to to ja akurat wiem:P
To jak wiesz to po co pytasz?

*

Offline samsa

• **
  • 123
Nokie 3660
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2005, 14:09:58 »
zeby skonfigurować gprs i wap dostałem od nich smesy uaktułalniłem punkty dostepu teraz jak próbuje sciagnać lub właczyć gprs pisze "Usługi odmowa dostepu"(...)
nastepny bład to ze wiekszość aplikacji które wgrywałem nie dają sie otworzyć pisze bład systemu!!
Prosze o pomoc!!

1. A czy w ogóle masz uaktywniony gprs? :>
Najprościej sprawdź sobie na e-boku, w usługach i ustawieniach dla telefonu, czy jest ona zaabonowana dla Twojego nru telefonu...
Jeśli to jest ok, spróbuj raz jeszcze ściągnąć i zapisać w telefone ustawienia konfiguracyjne:
http://www.plusgsm.pl/uslugi/internet_i_transmisja_danych/wap/konfiguracja_zdalna/
2. Emulatora n-gage na N3660 nie masz co szukać. Być może da się uruchomić pod 3660 jakieś gry z n-gage, chociaż z uwagi na b. małą ilość ramu nie spodziewałbym się zbyt wiele.
3. N3660 jest na Symbian OS v6.1 - to wczesna wersja tego ciągle rozwijającego się systemu - nie ma się więc co dziwić, niestety, nie wszystkie aplikacje będą działać na tym modelu (zwłaszcze te nowsze i tym bardziej sygnowane dla słuchawek posiadających wyższe numery  wersji tego systemu operacyjnego).
Pozdrawiam!

*

Offline micha

• 41
Nokie 3660
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 29, 2005, 20:50:23 »
Znowu mam duzy problem:
Zainstalowałem nowego softa na mojom nokie i wkładam karte pamiecie a tu karta pamieci uszkodzona!bład systemu
HELP

*

Offline samsa

• **
  • 123
Nokie 3660
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 29, 2005, 21:27:13 »
1. Spróbuj wyłączyć telefon wyjąć i ponownie włożyć kartę w swoje miejsce.
2. Błąd wyskoczył po instalacji softu? Spróbuj odinstalować ten program.
3. Jeśli to nie pomoże - a karta nie jest fizycznie uszkodzona - sformatuj ją w telefonie za pomocą opcji "formatuj kartę pamięci" (niestety utracisz wszystkie zapisane na karcie dane i zainstalowane programy).
4. Jeśli to nie pomoże, rozwiązaniem jest czytnik kart pamięci podpięty do PC (pod warunkiem że nie wpisałeś hasła na kartę pamięci, bo nie odczytasz jej w ten sposób). No i format ze wszystkimi skutkami opisanymi powyżej...
Powodzenia

*

Offline bret

• 1964
Nokie 3660
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 30, 2005, 02:35:35 »
@micha: ja bym sugerował format nie tylko karty pamięci, ale przede wszystkim dysku wewnętrznego telefonu (szczegóły tutaj). Format zwykle rozwiązuje przeważającą większość problemów z działaniem telefonu. A jeśli nie rozwiąże, to masz poważniejszy problem...