Mam obie słuchawki.
Na codzien łażę z 6680 i moje wrazenia są takie. Ergonomia w 6680 jest faktycznie lepsza aczkolwiek niektore rozwiazania w N70 są lepsze.
W 6680 na minus:
- tylna klapka osłony "kamery" uwielbia zarysowywać chromowany element obudowy otaczający obiektyw. Porysowanie tego elementu jest niemal pewnie jesli opuszczamy osłone trzymajac ją za srodek (nalezy to robic delikatnie, trzymajac za krawedzie)
Swoją drogą - cena telefonu mogłaby skoczyc o stówę czy dwie w górę w zamian za obudowę tytanową w miejsce tandetnego (miękkiego) plastiku (patrz na mnie- nie dotykaj)
- chromowane "lampasy" po obu stronach aparatu (na bokach) takze bardzo trudno utrzymac w idealnym stanie - podobnie jak frontowy obiektyw i jego chromowaną otoczkę
w N70 klapka zostałą poprawiona- nie jest tak elastyczna jak w 6680 i jej profil skutecznie uniemozliwia rysowanie obudowy. Z kolei "joystick" znacznie lepiej daje sie obsługiwac w 6680. W wypadku N70 znacznie łątwiej o pomyłkę
Rozmów 3G na razie nie przeprowadzałem choc po mojej stronie mozliwosci techniczne jak najbardziej są (oba telefony są 3G i mają po 2 kamery każdy) Problemem jest siec ORANGE która na moim terenie- póki co- nie działa (Poznan) Poza tym- z tegoc o mi wiadomo, minuta rozmowy video ma kosztowac ponad 3zł takze na razie odpuszcze sobie videorozmowy.
Bardziej zalezy mi na mozliwosci tworzenia tresci multimedialnych, kreowania z nich mms lub maili i wysyłania poprzez GSM/UMTS (ale po normalnych cenach a nie 50gr/50kB) Na razie ograniczam sie do korzystania z mozliwosci jakie daje wbudowany aparat foto Uwazam ze do tworzenia domowym (w tym niemal darmowym- nie liczac kosztu plyty CD) sposobem albumów rodzinnych. Jest to idealne rozwiazanie. W koncu nie musze taszczyc ze sobą siatki klamotów (dokumenty, klucze, radio sam, pda, komórka, aparat foto i cholera wie co jeszcze)

Dla potrzeb rodzinnego wypadu tu czy tam - rewelacyjna sprawa
Oczywiscie nie kwestionuję tego ze dedykowanym aparatem foto zrobi sie lepsze zdjecie - ale - po co to komu

Do celów prywatnych, jakosc jest uwazam wystarczajaca