a w którym miejscu ustawia się opcję "push"?
właśnie testuję to oprogramowanie, ale widzę, że to telefon co chwilę się łączy z serwerem, a nie odwrotnie...
co chwilę pokazuję się znaczek połączenia...
Edit:
Poza tym mam wrażenie, że aplikacja zamula system (e71)
Czytałem na symbianosie, że w niektórych wersjach programu w opcji "kiedy synchronizować" jest "tylko push".
u mnie takiej opcji nie ma...
EDIT:
wgryzłem się w aplikację trochę bardziej i ikona aktywnego połączenia raczej o niczym nie świadczy. licznik przesyłu danych nie drga.
dodatkowo polecam programik birdstep smartconnect umożlwiający utworzenie nowego punktu dostępu, na który będzie się składał przykładowo wifi -dom, wifi -praca i wap. kolejność determinuje priorytet. bardzo fajne rozwiązanie. polecam.
link do aplikacji:
http://gerrymoth.googlepages.com/Birdst ... v_1_2_.sis
Tworzymy nowy profl, np. o nazwie "email" - wybieramy składowe punkty dostępu i później w nokia messaging:
ustawienia --> ogólne -->informacje o usłudze -->punkt dostępu--> email
pozdr.
@ntosiup - Twoje posty na symbianose okazały się bardzo pomocne

mam nadzieję, że Nokia dopracuje jeszcze pewne rzeczy. wkurza mnie to, że na głównym ekranie pokazuje się temat najnowszej wiadomości, nawet jeżeli w skrzynce nie ma elementów nieprzeczytanych. wolałbym komunikat "nie ma nowych wiadomości" . Ogólnie powinno być więcej opcji persolnalizowania aplikacji.
dodatkowo nie powinna się pojawiać non-stop ikona połączenia gprs / wifi.
Testowania ciąg dalszy: wkurzające jest to, że jeżeli zwinę maile "z wczoraj" po wyjściu ze skrzynki (bez zamykania aplikacji) i ponownym wejściu wszystkie maile są rozwinięte :/